Tuesday 16 August 2011

2/9 Sleepin Pillow & Viper Vikings live

Οι Sleepin Pillow, μία από τις καλύτερες εγχώριες bands των τελευταίων ετών, παρουσιάζουν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές που συνδυάζουν ομοιόμορφα ροκ και trip hop ήχους με την δυτική ψυχεδέλεια την ανατολίτικη κουλτούρα καθώς και στοιχεία της Ελληνικής παράδοσης. Το live θα λάβει χώρα στην πόλη τους, Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Τους Sleepin Pillow αποτελούν χαρακτήρες με ψευδώνυμα. O Nomik, o Rispa, o Aisha Sama, o Nick Zakqueline, o Antoine κι o Skinman είναι οι φιγούρες που επί σκηνής παρουσιάζονται μεταμφιεσμένοι. Η μουσική τους αποπνέει μυστικισμό. Oι επιρροές τους ξεκινούν από το Bristol της Αγγλίας και φτάνουν ως τις μακρινές Ινδίες έχοντας καταφέρει να μπλέξουν ομοιόμορφα τους ήχους του trip hop και την δυτική ψυχεδέλεια, με την ανατολίτικη κουλτούρα και στοιχεία από την δική μας ελληνική παράδοση.

Το συγκρότημα, έπειτα από 3 χρόνια ηχογραφήσεων, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο Apples on an Orange Tree τον Ιούνιο του 2008 στην Shift records και την Αrchangel. Για την ολοκλήρωση του άλμπουμ συνεργάστηκαν με τον Άγγλο παραγωγό John Antony (Queen, Ace, Genesis). Το άλμπουμ αμέσως κέρδισε την αγάπη κοινού και κριτικών εντός κι εκτός συνόρων, ενώ θεωρήθηκε ανάμεσα στα πέντε καλύτερα που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα! Το δεύτερό τους album κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά, τον Απρίλιο τους 2010 πάλι στις ίδιες εταιρείες με τίτλο Superman’s Blues. Σε αυτό οι Sleepin’ Pillow ξεπερνούν κάθε προηγούμενο με ένα δίσκο που αναζητά απαντήσεις για τα σοβαρά ερωτήματα της ζωής μέσα από το μοναδικό τρόπο που έχει πλέον απομείνει: την πρωτότυπη δημιουργία.

Σε σχέση με τα προηγούμενα δείγματα δουλειάς των Sleepin Pillow, το Superman’s Blues είναι σίγουρα πιο σύγχρονο στην προσέγγισή τους, καθώς χρησιμοποιεί πολλά synths (αναλογικά και ψηφιακά), διατηρώντας όμως τις αναφορές στα κλασικά στοιχεία της Ανατολής και της Δύσης. Ο τίτλος του δίσκου αναφέρεται άλλωστε, σε μια παρόμοια αντίθεση: ο τεχνολογικά προηγμένος άνθρωπος του σήμερα πορεύεται στον κόσμο έχοντας χάσει τον προσανατολισμό και την ανθρωπιά του. Παρακάτω έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τι λένε οι ίδιοι για την μπάντα τους και την μουσική τους σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησαν πριν λίγους μήνες στην εκπομπή Art Uber Alles.

Πέρα από τους Sleepin Pillow, στο stage θα εμφανιστούν εκείνη την ημέρα οι Viper Vikings που μετά από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στο Los Angeles, επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του δισκογραφικού τους ντεμπούτου. Διχασμένοι ανάμεσα στην dance και την ηλεκτρονική indie rock, οι Viper Vikings συνδυάζουν ηλεκτρονικά beats, synthesizer και samples με κλασσικά έγχορδα και κιθαριστικά soundscapes. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ηλικία 19 ετών έγιναν η νεώτερη μπάντα που εμφανίστηκε στο Rockwave festival του 2008, ενώ έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου λοιπόν, μπορείτε να τους απολαύσετε στην Μονή Λαζαριστών με το εισιτήριο στην προπώληση να κοστίζει 7eu, στην είσοδο στα 7eu το φοιτητικό και 10eu το κανονικό, ενώ υπάρχει προσφορά 2+1, δηλαδή αγοράζοντας 2 tickets σας δίνεται άλλο ένα δωρεάν! Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30 με την έναρξη να έχει οριστεί στις 21.30. enjoy it!

No comments: