Monday 15 August 2011

26/8 Κακό Συναπάντημα live

Λίγο πριν φτάσει στο τέλος του το φετινό καλοκαίρι, μία live reggae βραδιά διοργανώνεται στην ορεινή Χαλκιδική. Συγκεκριμένα η μπάντα Κακό Συναπάντημα μετά το πρόσφατο show της στον Αρμενιστή δίνει ραντεβού με το πιστό κοινό της σε ένα διαφορετικό μέρος, μακριά από το μπετόν των πόλεων, κάνοντας και πάλι πράξη την θέλησή τους να παίζουν ακόμη και σε απομακρυσμένα χωριά προσφέροντας έτσι στιγμές διασκέδασης στην τοπική κοινωνία.

Έτσι, πρόκειται να εμφανιστούν, αποδεχόμενοι την πρόσκληση τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, στον Στανό Χαλκδικής, που βρίσκεται στον Δήμο Αρναίας και απέχει 8 χιλιόμετρα από αυτήν. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το εν λόγω χωριό μετράει λιγότερους από 1000 κατοίκους, βρίσκεται στα 550 μέτρα υψόμετρο και είναι το δεύτερο χωριό στην Ελλάδα σε οικογένειες πολυτέκνων.

Το όλο event ξεκινάει στις 21.00, με την είσοδο να κοστίζει 6eu προς ενίσχυση των τοπικών συλλόγων, ενώ θα υπάρχει χώρος camping για τους εκδρομείς. Παράλληλα θα υπάρχει εκτενές οπτικοακουστικό αφιέρωμα στον Bob Marley για τα 30 χρόνια από τον θάνατό του, αλλά και after reggae πάρτυ.


..Τα τελευταία εφτά χρόνια το Κακό Συναπάντημα εξελίχθηκε σταδιακά σε 9-μελή μπάντα. Στοιχεία του ο κοινωνικός, άμεσος ελληνικός στίχος και οι dub αυτοσχεδιασμοί. H reggae που παίζουν δεν μοιάζει πολύ με την παραδοσιακή, καθώς μέσα της έχουν εισχωρήσει επιρροές hiphop, funk, disco, breaks κ.ά.. Αφετηρία για τις πρώτες συναυλίες υπήρξαν διάφορα αντιρατσιστικά και πολιτιστικά festivals στην βόρεια Ελλάδα, όπως και συναυλίες σε πανεπιστημιακούς χώρους. Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο πρώτο τους CD ως μπάντα, χωρίς μεσολάβηση label, και το οποίο εξαντλήθηκε. Έχουν εμφανιστεί ως support live σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής (Groundation, Dub Inc. κλπ) και σε πολλαπλά festivals σε χωριά και πόλεις της επικράτειας.

Την επόμενη Παρασκευή, 26 Αυγούστου, θα παίξουν στον Στανό με ένα πλήρες πρόγραμμα περιλαμβάνοντας κυρίως δικά τους κομμάτια, παλιά και καινούρια, αλλά και διασκευές. Η Dub μουσική ως εξέλιξη της reggae φαίνεται να τους έχει στιγματίσει στα επόμενα βήματα τους, ένα από τα οποία είναι το νέο cd που αναμένεται σύντομα και περιλαμβάνει πολλά από τα κομμάτια που θα ακουστούν στα επόμενα live! Το Κακό Συναπάντημα αποτελούν σήμερα οι Ste (lyrics, vocs, guitar), Northical (lyrics, vocs, samples, dubs), Natural (bass), Lorrd (drums), Myta (guitar), Baglan (keys), Lemon (percussion), Vaso (vocs, flute), Steve (sound engineer).

2 comments:

Anonymous said...

Α.Σ "ΘΥΕΛΛΑ" ΣΤΑΝΟΥ

ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ..

Anonymous said...

Δείξτε σεβασμοοό σε κάθε χωριοοοό

http://demolitionarios.blogspot.com/2011/08/blog-post.html