Thursday 11 November 2010

New stuff in November pt.1

Terror Danjah - Undeniable
[Hyperdub]

Εδώ και καιρό περιμέναμε με ανυπομονησία το δεύτερο κατά σειρά album του Terror Danjah μετά το πολύκροτο Hardrive Vol.1 του 2008, o Τerror Danjah κυκλοφόρησε πολλά διαφορετικά eps μέσω διάφορων δισκογραφικών. Με σήμα κατατεθέν το χαρακτηριστικό σατανικό γέλιο στα κομμάτια του, κατάφερε να δώσει διάφορα χαρακτηριστικά στο Grime βοηθώντας όσο λίγοι άλλοι στην εξέλιξη του.

Το Undeniable είναι ίσως η καλύτερη δουλειά του Terror Danjah μέχρι σήμερα καθώς παίρνει χαρακτηριστικά από διάφορα genres και με βάση την Uk Garage χτίζει ένα πολύ ολοκληρωμένο album βασισμένο σε απλά βήματα. Το Undeniable παραμένει εξίσου ομαλό και αντισυμβατικό με μεγάλο ατού τις πολύ καλές συνεργασίες στα φωνητικά. Σε μία εποχή που το dubstep δείχνει να αλλάζει εντελώς ρότα και κατεύθυνση, η Hyperdub του Kode9 συνεχίζει να πρωταγωνιστεί και να δίνει τροφή για έμπνευση σε όλη την σκηνή.

Lukid - Chord
[Werk Discs]

H καινούργια δουλειά του Lukid είναι απλά αξιοθαύμαστη! Ο Luke Blair ίσως να έγινε περισσότερο γνωστός από το φανταστικό Foma του 2009 το οποίο είχε κυκλοφορήσει από την Werk Discs, ένα label που μανατζάρει ο πολύ αγαπητός Lone. To Foma ήταν μία δουλειά επικεντρωμένη κυρίως στο abstract και το hip hop με αρκετές δόσεις dubstep συνιστώντας μία συνταγή που χαρακτηρίστηκε άκρως επιτυχημένη. Μετά από απουσία ενός χρόνου και κάτι ο Lukid επιστρέφει και μας χαρίζει μία αξιαίπενη κυκλοφορία.

Το Chord έχει κάπως αντεστραμένη κατεύθυνση από αυτήν του Foma, η dubstep επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος του δίσκου ο οποίος συμπληρώνει το Foma σε αρκετά σημεία, ενώ παράλληλα το ύφος παραμένει στο ίδιο μοτίβο και καταλήγει στην άμεση ικανοποίηση του ακροατή από την πρώτη κίολας ακρόαση. Το Chord έχει πολλά experimental στοιχεία στο μεγαλύτερο μέρος του και σίγουρα θα ξεχωρίστε τα περισσότερα από τα κομμάτια που περιέχονται στον δίσκο.

Scientist Launches Dubstep Into Outer Space [Tectonic]

O Scientist σίγουρα αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες στην ιστορία της Dub μουσικής. Από τους πρωτεργάτες και καινοτόμους της Dub είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος έχει επηρεάσει πολύ τους μετέπειτα συνεχιστές, ενώ ο ίδιος ήταν από τους βοηθούς του King Tubby.

H Tectonic του Pinch χτυπάει φλέβα στα τέλη του μηνός κυκλοφορεί και επίσημα η διπλή συλλογή Scientist Lauches Dubstep Into Outer Space, μία συλλογή που περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό καθώς η ανακοίνωση είχε γίνει από τα μέσα καλοκαιριού. Η διπλή αυτή κυκλοφορία αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος (Dubstep Originals) είναι στην ουσία καινούργιες κυκλοφορίες από μεγαθήρια του Dubstep και περιέχει ολόφρεσκα κομμάτια από τους Pinch, Roly Vexd, Guido, Shackleton, King Midas Sound, Loefah & SGT Spokes, Distance, RSD, Jack Sparrow, Mala, Cyrus και Κοde9 & Spaceape. Από κεί και πέρα τα credits για το δέυτερο μέρος (Scientist Mixes) της συλλογής ανήκουν εξ ολοκλήρου στον Scientist που παίρνει το πρώτο μέρος και μας χαρίζει την δική του version σε όλα τα κομμάτια ένα προς ένα. Πρόκειται για μία εξαιρετική συλλογή για την οποία ο ίδιος ο Pinch δήλωσε οτί είναι η καλύτερη στιγμή της Tectonic μέχρι σήμερα!

Maxmillion Dunbar - Cool Water
[Ramp]

O Maxmillion Dunbar έιναι ένας καλλιτέχνης με πολύ ιδιαίτερο και φρέσκο ήχο, τον είχαμε γνωρίσει πριν ένα χρόνο περίπου όταν είχε κυκλοφορήσει το πολύ καλό Bare Feet στην Ramp. Aμερικάνος στην καταγωγή φτιάχνει Beat από το 2008 και μόλις κυκλοφόρησε την νέα του δουλειά η οποία τιτλοφορείται Cool Water. Πριν μερικούς μήνες είχε παρουσιάσει ένα δείγμα από αυτό το album σε ένα 12ιντσο με τρία κομμάτια σαν intro για το επερχόμενο πρώτο του album.

H Ramp αναλαμβάνει την ευθύνη και για αυτήν την κυκλοφορία του Dunbar που κυμαίνεται μεταξύ Space-Boogie, Downtempo Beats συνδιασμένα με εξαιρετικά synths σε μία από τις πιο όμορφες δουλειές του 2010, ενώ πρόκειται για έναν δίσκο αρκετά προσεγμένο και ντυμένο με ένα εξαιρετικό artwork. Από την πρώτη ακρόαση αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα Pretty Please, Girls Dream και Sno Mega και συγκρατήστε αυτό το όνομα καθώς έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του.

Woima Collective - Tezeda
[Kindred Spirits]

O Johannes Schleiermacher είναι ένας μουσικός με αρκετά ενδιαφέρον βιογραφικό, μέλος των θρυλικών Poets of Rhythm που είχαν κυκλοφορήσει ένα album φωτιά το 2001 στην Ninja Tune, μεγάλος σαξοφωνίστας με διεθνή αναγνώριση και ενεργός παραγωγός από το 2007, πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το θαυμάσιο Tezeta κάτω από το alias Woima Collective στην Ολλανδική Kindred Spirits.

H αγάπη του για την Ethio-Jazz, μία μουσική που αναπτύχθηκε στα μέσα του αιώνα με κύριο υποστηρικτή τον Mulatu Astatke, σε συνδιασμό με τους ρυθμούς της Αφρικής τον ενέπνευσαν για να δημιουργήσει αυτό το album. Πρόκειται για ένα album με 12 κομμάτια, συνολικής διάρκειας 46 λεπτών στο οποίο επικρατεί μία πανδαισία αφρικάνικων ρυθμών και οργάνων συνδυασμένων με εξαιρετικά synths και φρέσκους ήχους που θα σας μαγέψουν. Καλοκαιρινή μουσική βέβαια, αλλά και τώρα με τα πρώτα κρύα ακούγεται εξίσου άνετα.
cheers!

3 comments:

Anonymous said...

niceeeeeeee!

margasv said...

very nice post re!!
cheerio!

Anonymous said...

wraio re. scientist pragmati terastia morfi.isws o kaluteros dub paragwgos mexri simera. polu shmantikh kukloforia auth ths tectonic.haris edw