Wednesday 3 November 2010

Ekelon live from Ital Soundz, Saturday on air!

O Ekelon είναι ένας παραγωγός και μηχανικός ήχου με έδρα την Αθήνα, ο οποίος μετράει ήδη πάνω από μια δεκαετία συνθέτωντας διάφορες μορφές και συχνά πολύ διαφορετικά κομμάτια. Η ενασχόλησή του με την dupstep προήλθε στα τέλη του 2007 μετά από μια τυχαία συνάντηση με το βρετανό παραγωγό Headhunter που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του Timewarp το οποίο αγαπήθηκε σύντομα από πολλούς dj's και λίγο αργότερα η Mary Anne Hobbs το συμπεριέλαβε στην συλλογή Evangeline που κυκλοφόρησε από την Planet Mu το 2008, γνωστοποιώντας τον Ekelon στο ευρύ κοινό.

Μετά την επιτυχία του Timewarp, o Ekelon κυκλοφόρησε το πρώτο του EP με τίτλο Techrische στο label της Creative Space. Οι υφές των beats και οι σκοτεινές μελωδίες στο Techrische εγκαθίδρυσαν τον Ekelon ως πειραματιστή της Leftfield μουσικής που ξεπέρασε τα στενά όρια της dubstep.

Η επαφή του με τα dancefloors παρέμεινε άθικτη, όπως αποδεικνύεται από την τρίτη κυκλοφορία του. Το Ολλανδικό label Tube10 πήρε το Εvidence και το παρουσίασε μαζί με το εξίσου φοβερό Freezeland ως διπλής όψεως 10 " σε μία κυκλοφορία στα τέλη του 2009. Αυτή η κυκλοφορία αγαπήθηκε εξίσου από το κοινό και διάφορους Dj's. Μετά την επιτυχία του Evidence, το επόμενο 12ιντσο του κινήθηκε μεταξύ των πειραματισμών του Techrische και τα μανιακά grooves του Evidence. To Asian Blades 12 ", το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από την γερμανική Police In Helicopter, είναι ένα σκληρό κομμάτι με πολύπλοκα grooves, αιχμηρά cymbals και τις κλασικές hunting μελωδίες. Σε αυτό το ep το B-side επιμελήθηκε ο θρυλικός Rob Smith a.k.a. RSD δίνωντας τον δικό του γνωστό ήχο σε αυτό που σωστά ονομάστηκε Bristol Blades.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Ekelon παρέμεινε λάτρης του στούντιο. Απρόθυμος να εξαργυρωθεί σε σχετικά φτηνά dj sets, έχει εμφανιστεί ζωντανά σε λίγες, επιλεγμένες περιπτώσεις και συνεχίζει να θεωρεί τις ζωντανές εμφανίσεις ως το μόνο βιώσιμο μέσο για την επικοινωνία με το κοινό του

To set του Ekelon ηχογραφήθηκε ζωντανά στις 17 Οκτώβρη του 2009 στη βραδιά Ital Soundz. Tα Ital Soundz είναι οι βραδιές που για πρώτη φορά στην Ελλάδα κάλυψαν όλο το φάσμα της bass-heavy μουσικής στο ίδιο party. Από το dub στο dubstep καταλήγοντας στο drum 'n' bass τα Ital Soundz είχαν έναν κοινό παρονομαστή και αυτός δεν ήταν άλλος από τις sub συχνότητες. Στην ίδια βραδιά, μαζί με τον Ekelon, εμφανίστηκαν οι Black Athena, και ο Breakage με τον Sp:Mc.

Αυτό το Σάββατο λοιπόν στις 21.00 το live set του Ekelon στον Paranoise Radio! tune in!

No comments: