Monday 22 November 2010

4 new greek releases

Αρκετές νέες και αξιόλογες κυκλοφορίες απ' την ελληνική σκηνή. Σε τυχαία σειρά αυτά που άκουσα τον τελευταίο καιρό.

Ekos Quartet - A dream full of charm
Μία μαγευτική δουλειά. Μόνο καλά λόγια μπορεί να πει και να γράψει κανείς για τους Ekos Quartet, που τους γνωρίσαμε απ' το Trippin & Hoppin. Ένας δίσκος με πολύ όμορφες μουσικές και ένα εκπληκτικό, δεμένο αποτέλεσμα, με πολύ καλή παραγωγή, με κάνει να τους παίζω κάθε Πέμπτη.

The Boy - Koystoymaki
Με αισθητική, που φαίνεται απ' την πρώτη ματιά στα εξώφυλλα ο The Boy (με ένα όνομα που δύσκολα ψάχνεις στο Google), μας ταξιδεύει με πρωτότυπες και παράξενες μελωδίες. Για να σας εξάψω λίγο το ενδιαφέρον, τα τραγούδια του, μου φέραν στο μυαλό μου τη φωνή του Νικόλα Άσιμου, τους στίχους των Stereo Nova, με μελωδίες από post rock μπάντα (accra minoa ή μήπως Κόρε. Ύδρο?). Καλή ακρόαση!

Nek - Πάμε Jamaica
Επιτέλους, ο πολύ γνωστός Daddy Nek, όπως μας είχε υποσχεθεί, μάζεψε όλες τις δημιουργίες του που ακούγονται αρκετά τα τελευταία χρόνια και τις έβγαλε σε ένα ολοκληρωμένο album. Με πολλές συνεργασίες, και παράλληλες δουλειές (βλ. Moca Revolutionaries) και κυρίως πολλά τραγούδια που έχουν παιχτεί και ακουστεί αρκετά, ο δίσκος αυτός μόνο χαρούμενους μπορεί να κάνει τους της reggae. Ευχαριστούμε το reggae.gr για την ενημέρωση αλλά και το δωρεάν κατέβασμα.

Sillyboy - Played
Τους Sillyboy, τους γνωρίσαμε στο Reworks όπου τους ακούσαμε περιμένοντας τον Gaslamp Killer. Ήχος πολύ δεμένος και αυθεντικός, από νέους ανθρώπους, που αν μη τι άλλο μας δίνουν θάρρος με την ιδιοτελή τους προσπάθεια για καλή μουσική. Ο δίσκος βρίσκεται εδώ και μήνες στα ράφια του Λωτού. Επίσης, μπορείτε να τον ακούσετε ολόκληρο στο soundcloud της Just Gazing Records, που έβγαλε και τον δίσκο αυτό, την οποία, απ' ότι φαίνεται, θα τη συναντάμε συχνά τον επόμενο καιρό τις παραγωγές της.

No comments: