Wednesday 17 November 2010

Punch drunk vs Boka recs hosted by Quantum Load

Ξεκίνησε την πορεία της το 2006 μέσω του δισκοπωλείου της Rooted records, με πατέρα τον Peverelist και στόχο να θέσει ένα showcase, ένα βήμα για τους καλλιτέχνες της σύγχρονης dubstep σκηνής του Bristol. Από τότε, και χωρίς αυτός να είναι ο πρωταρχικός της στόχος, κατάφερε να αποτελέσει καθοριστικότατο παράγοντα τόσο στην προώθηση όσο και στην εξέλιξη τους, γιγαντώνοντας τους εγχώριους παραγωγούς και διευρύνοντας ακόμα πιο πολύ το φάσμα των μουσικών τους συνόρων.

Ενώ αδιαμφισβήτητα έχει χαρακτηριστικότατο μουσικό στυλ (σχεδόν προσωπικότητα) η έλλειψη σταθερών και διακριτών επιρροών καθιστά σχεδόν αδύνατη την ιεράρχηση τους. Από τη μία το πολύχρωμο,παιχνιδιάρικο ιδίωμα της purple τριάδας Gemmy, Guido, Joker στηριζόμενο κατά βάση στη μελωδία και τα synths. Από την άλλη η techno influenced dubstep των Peverelist και Pinch καθώς και η απελευθέρωση των bass κρουστών στερεοτύπων του Shortstuff. Tέλος (ή μάλλον αρχή) η σύγχρονη, για τα τότε δεδομένα, αναρριχητική dub με τα εκλεπτυσμένα wobbles του RSD. Όλα αυτά, σε αντιπαράθεση με τον σκοπευμένο χαρακτήρα των περισσότερων dubstep label, δημιουργούν ένα συνονθύλευμα που μόνο με δύο λέξεις μπορεί να χαρακτηρισθεί.. Punch Drunk.

Απέχοντας για λίγο από τις μαζικές κυκλοφορίες, στις οποίες ποτέ δεν είχε αδυναμία, η Punch drunk records επανήλθε το Νοέμβρη δριμύτερη με την πρώτη της συλλογή, το Worth The Weight. Ένα διπλό cd όπου κατάφερε να συγκεντρώσει και να αποδώσει όλη τη σύγχρονη ιστορία της bass σκηνής του Bristol.
by lospav

Από το 2005 περίπου στο London μαίνεται ένας ανηλεής πόλεμος ανάμεσα σε ένα τανκ και 2 τεράστια woofer. Το ποιος κερδίζει δεν το ξέρουμε, άλλα το ποιος ευθύνεται ναι. Η Boka records! Το label έχει βάλει στόχο να καταστρέψει το τανκ βομβαρδίζοντάς το με τόνους μπάσου και δεν πρόκειται να σταματήσει αν δε φέρει την αποστολή του εις πέρας. Dubstep since 2005 λοιπόν από τη Boka χωρίς βέβαια ο όρος να περιορίζει μουσικά το label.

Οι πρώτες παραγωγές είχαν κυρίως επιρροές από τις ρίζες (roots) των πεπραγμένων με dub, reggae και grime στοιχεία, ενώ στη συνέχεια εμπλούτισαν το μουσικό τους φάσμα με wowowobbles, φυσικά, πολλά φωνητικά και πιο dance διάθεση. Distance, MRK1, Emalkay, Soundproofproductions, 16bit, dj Madd, SNO είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που έχουν κυκλοφορίες στη Boka μέχρι σήμερα, ενώ η συνέχιεα φαντάζει ακόμα πιο συναρπαστική (με τελευταίες κυκλοφορίες από Broken Note και Innasekt). Για να ακούσετε τις μουσικές του label μπαίνετε στο blog του και κατεβάζετε free τα 4 μιξαρισμένα σετάκια που διατίθενται εκεί.
by loki
Αύριο Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, στις 20.00 και στην εκπομπή Quantum Load θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στα δύο αυτά labels. Punch Drunk λοιπόν πλάτη/πλάτη με Boka recs, lospav πλάτη/πλάτη με loki..

5 comments:

Anonymous said...

big upzz

Anonymous said...

boka gamaei
etsiii

Anonymous said...

punch drunk re!!

Anonymous said...

Audio?

Anonymous said...

an ennoeis thn olh ekpomph se fash podcast oxi.. tracklist mono an thes