Sunday 21 November 2010

*Interview with Giganta!


Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στο BIOS, το οποίο έχει αφιερώσει τις Πέμπτες του παρουσιάζοντας ξεχωριστά μουσικά project, προσκαλώντας Ελληνικά συγκροτήματα και μουσικούς, δύο κάθε φορά, να παίξουν ετσι όπως δεν τους έχουμε ακούσει ποτέ! Εκεί λοιπόν συναντήσαμε τους Double Face, Giganta & Knobs σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά!
Η Giganta είναι το τρίτο μουσικό project της Ελένης Αδαμοπούλου, και δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Η πρώτη της live performance ως Giganta έγινε στο Alphaville festival του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο 2010, με ένα εξαιρετικό line up (Actress, Subeena, Scanner etc). Έχει εμφανιστεί ως “Manekinekod”, στο Worldtronics Festival (Βερολίνο), στην Βαρσοβία, Λειψία κ.α.. Ο ήχος της είναι ένα κολάζ από βιομηχανικούς ήχους, φλάουτο, απόκοσμα φωνητικά και πειραματικές μελωδίες. Σύνθετος και πολύ ιδιαίτερος, καθώς χρησιμοποιεί και συνδυάζει αρκετά στοιχεία από διάφορα μουσικά είδη όπως hip-hop, grime, chip-tune, electronica, dubstep, breaks.
O Knobs ή αλλιώς ΔΔ αποτελεί ένα από τα πιο ταλαντούχα νέα ονόματα της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής. Είναι από τους ελάχιστους Έλληνες παραγωγούς που ασχολούνται με το dubstep αλλά και τους πειραματικούς ηλεκτρονικούς ήχους του τώρα, στο ύφος του Ras G και του Zomby. Έχει παίξει στο παρελθόν με ονόματα όπως η Mary Anne Hobbs, Lukid, Dorian Concept και Pinch, τους Αfrica Hitech, Actress, Zomby, και τον Addison Groove, ενώ πρόσφατα είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε ένα exclusive set στην εκπομπή του Svioura.
Mε την Giganta είχαμε μια πολύ ωραία κουβέντα, δυστυχώς ο χρόνος δεν βοήθησε να τα πούμε και με τον Knobs. Hope next time!
Πως ξεκίνησε η Giganta? Tι υπήρξε πριν από αυτήν και ποια η ιδέα του project?
Η Giganta ξεκίνησε τον Μάιο του 2010.Πριν από αυτή υπήρχε το Μαgnitophono και το Manekinekod. Ουσιαστικά η διαφορά είναι στους ήχους που περιέχονται στο κάθε project. Oσο αναφορά το όνομα Giganta, θα έλεγα οτι αυτό το μικροσκοπικό manga, που μεταμορφώνεται κ ποδοπατάει ολη την πόλη, με κάνει να αισθάνομαι κάπως έτσι όταν παίζω μουσική.!
Οι παραγωγές σου εχουν τρομερό ενδιαφέρον. Έχει γίνει κάποια κυκλοφορία?
Η πρώτη κυκλοφορία '4 Woman no Cry vol.3' ήταν το 2008 απο το Bερολινέζικο label Monika Enterprise και το 2010 έγινε κυκλοφορία του 'Data' απο το επίσης Βερολινέζικο label Brigate Music.
Κατά πόσο αυτό που κάνεις έχει ανταπόκριση στην Ελλάδα? Έχεις σκεφτεί να μείνεις στο εξωτερικό?
Tο καλό με εμένα είναι οτι δεν με ενδιαφέρει αν θα γινω διάσημη η αν κατά τη διάρκεια του Live υπάρχουν 10.000 άτομα απο κάτω. Με ενδιαφέρει να υπάρχει έστω κ ένας που θα γουστάρει πραγματικά, κ φυσικά να γουστάρω εγώ! Όσο αφορά το εξωτερικό πιστεύω οτί και από εδώ μπορώ να κάνω το ίδιο πράγμα,φυσικά και υπάρχουν περισσότεροι καλλιτέχνες στο εξωτερικό πράγμα που σημαίνει και μεγαλύτερο ανταγωνισμό.
Διάβασα στο myspace σου για την ''Περιστροφή" σου και την Reactify Music. Tι ακριβώς είναι αυτό το project?
Η περιστοφή, Spin, είναι ένα music installation και μια σκηνή RjDj που συνδυάζει τη σε πραγματικό χρόνο παραγωγή με την αλληλεπίδραση των ακροατών. Σε αυτό το installation, το headset καθε ακροατή ελέγχει μια σφαίρα στην οθόνη που όταν κινείται σε οποιεσδήποτε απο τις τέσσερις άκρες της οθόνης, έχει επιπτώσεις στην μουσική τους. Μια mobile version αποτοσυγκεκριμένο installation θα κυκλοφορήσει επίσης στην πλατφόρμα RjDj (installation with lights and music) όπου θα υπάρχουν τα ίδια μουσικά αποτελέσματα απλά με τις κινήσεις του κινητού τηλεφώνου.
Έχεις κάποια σχέδια μουσικά, επαγγελματικά?
Δεν έχω προγραμματίσει κάτι,ποτέ δεν το έκανα άλλωστε. Αυτό που κάνω είναι μουσική και όλα τα υπόλοιπα είναι η συνέχεια της.
Πιστεύεις οτι εν έτη 2010 η ποιότητα του mp3 αποτελεί εξέλιξη?
Παιδί της αναλογικούρας είμαι κι εγώ, και λάτρης του βινυλίου. Τώρα το mp3 καλώς υπάρχει, φυσικά και υπάρχουν αρνητικά όσο αναφορά την ποιότητα απλά το πιο θετικό είναι η χρήση του από τους περισσότερους παγκοσμίως.
H συνεργασία σου με τον Κnobs πως προέκυψε?
Βασικά υπάρχει χημεία. Μουσικά εννοώ. Ειμαστε αρκετά κοντά στις μουσικές και το αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι αντιληπτό. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός κ εκτίμιση, και ότι και οι 2 γουστάρουμε τις μουσικές μας.
Για να πω την δική μου αλήθεια, μου άρεσε παρα πολύ η σημερινή βραδιά,και ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες. Χάρηκα για την γνωριμία κ ελπίζω να τα ξαναπούμε!
Σε ευχαριστώ πολυ, χάρηκα κ εγώ για την γνωριμία! Είσαι καλεσμένη οποιαδήποτε Τρίτη θελήσεις στο στούντιο του Trip Radio 22.00-24.00, όπου κάνω την εκπομπή μου, My PC Βelongs to Daddy!

5 comments:

Anonymous said...

poli kali i giganta, gia osous tin eidan live. oi ipoloipoi deite tin poli kales mousikes!!

Anonymous said...

poli kalo interview kai flyer!!!
bravoooooooo ;-)))

Anonymous said...

telleio!!!!!
tsiars

Anonymous said...

gamw!
mpravo re paidia!
mpravo melina!!
yeahhhh

Inta said...

get your copy of last issue of WIRE with the CD for more giganta! bravissimo Eleni!