Wednesday 10 November 2010

Blend aka Mishkin Saturday on Paranoise!

Αυτήν την εβδομάδα έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε τον Blend aka Mishkin στο Guest Dj Section του Σαββάτου στον Paranoise Radio! Ο Blend για περισσότερο από μία δεκαετία τώρα διαγράφει την δική του εξαιρετική πορεία στον χώρο της μουσικής, με όχημά του τα τελευταία χρόνια κυρίως το γνωστό label της Cast-a-blast, του οποίου είναι συνιδρυτής. Όλα αυτά τα χρόνια πέτυχε να βάλει την σφραγίδα του στην εναλλακτική σκηνή της Ελλάδας και παράλληλα να βοηθήσει κι άλλους μουσικούς να βγάλουν τα δικά τους releases, συμβάλοντας ακόμη περισσότερο στην άνοδο της ανεξάρτητης ελληνικής μουσικής.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου φυσικά έκανε και τα μουσικά του βήματα. Από το 1998 και σε ηλικία 20+ ετών ξεκίνησε να κυκλοφορεί δικές του παραγωγές σε ξένες γνωστές εταρείες, όπως την NY's Shadows records, τις αγγλικές Cooking/Good Looking, Rebtuz/Tru Thoughts, Pork records, την σουηδική Gamn Enterprises inc., την ισπανική Lovemonk και άλλα! Το 2005 συγκροτεί την δική του 6μελή μπάντα με σκοπό να αποδόσει live τις μουσικές του, ενώ η επόμενη χρονιά ίσως είναι η σημαντικότερη στην μέχρι τώρα μουσική σταδιοδρομία του.

Στο 2006 λοιπόν, αποφασίζουν αρχικά με τον φίλο του Palov, να φτιάξουν το duo Palov & Mishkin που έμελλε να τους κάνει ευρύτερα γνωστούς, τόσο στο ελληνικό κοινό όσο και πέρα από τα σύνορα της χώρας, ενώ λίγο αργότερα ιδρύουν μαζί την Cast-a-blast! Το συγκεκριμένο label έμελλε να είναι ένα από τα πιο επιδραστικά στην εγχώρια μουσική βιομηχανία, καθώς αναπτύσσεται συνεχώς και νέοι παραγωγοί βρίσκουν μέσω αυτού τον τρόπο να κάνουν ευρέως γνωστή την μουσική τους. Τα δύο πιο πρόσφατα albums του Blend, το Sudden Death και το Τhink Twice που έκανε από κοινού με τον Palov, ήταν άκρως ενδιαφέροντα και εισέπραξαν καλές κριτικές αλλά και την αγάπη του κόσμου! Όλα αυτά τα χρόνια ο Blend έχει συνεργαστεί σε remixes με σημαντικά διεθνή ονόματα, όπως DJ Spooky, Wax Tailor, Featurecast, The Hot 8 Brass band, Natasha Atlas, Libra music, Bastard Jazz, Pallyria, Earthbound και άλλα.

Εδώ και δύο βδομάδες ο Blend aka Mishkin βρίσκεται σε tour στην Ευρώπη, και μετά από Αθήνα, Θεσ/νίκη, Βουδαπέστη, Βιέννη, Μόναχο όπου ήδη εμφανίστηκε live, ακολουθούν Aντβέρπ, Μάντσεστερ, Λονδίνο, Μπρίστολ και Έξετερ. Οπότε, μιας και είναι μακριά μας για αυτόν τον μήνα, μπορούμε να τον ακούσουμε μέσω του set που ετοίμασε για τον Paranoise Radio το ερχόμενο Σάββατο στις 21.00 στον αέρα του σταθμού! stay tuned!

3 comments:

eirini.. said...

Πολύ ωραίο αρθράκι!!
Ανυπομονούμε να ακούσουμε το set!!

sergio said...

oooo teeeeeleia.
agapame kai blend kai mishkin :P.
can't wait.

Anonymous said...

tsiliko !!