Sunday 10 October 2010

Free The Robots live in Greece!

Μόλις μία βδομάδα έμεινε για την live εμφάνιση του αγαπημένου μας Free The Robots σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα! O Chris Alfaro, αυθεντικός εκφραστής της σκηνής του Low End Theory από το Los Angeles, εδώ και τέσσερα χρόνια παρουσιάζει με το εξαιρετικά ενδιαφέρον φουτουριστικό του project Free The Robots ένα μίγμα στοιχείων στις μουσικές παραγωγές του από electronica, hip hop, experimental, bass music, bossanova, soul, jazz κλπ. Παρόλα τα λίγα χρόνια που έχει στην μουσική επιφάνεια αναδείχθηκε γρήγορα, και πως θα μπορούσε άλλωστε έχοντας από νωρίς δίπλα του ονόματα όπως Flying Lotus, Daedelus, Glitch Mob, Gaslamp Killer, Nosaj Thing.

Ο Free The Robots φέτος μας χάρισε έναν ολόφρεσκο δίσκο, που δικαίως χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους του 2010. Το Ctrl Alt Delete που κυκλοφόρησε μέσω της Alpha Pup records την άνοιξη κέρδισε τόσο την αγάπη του κοινού όσο και πολύ καλές κριτικές από το σύνολο των μουσικοκριτικών του είδους. Μέσα από αυτό αναδεικνύεται ο μοντερνισμός σαν κινητήριο στοιχείο παραγωγής μουσικής με φρέσκο, ιδιαίτερο ήχο που επιζητεί να κερδίσει την πάροδο του χρόνου. Το ίδιο ξεχωριστό ήταν και το The Killer Robots που εξέδωσε στην Obey records το 2008, project που δούλεψε σε συνεργασία με τον Gaslamp Killer. Αξιοσημείωτο ήταν ακόμη, το γεγονός ότι στο OC Music Awards το 2009 διεκδίκησε την θέση του καλύτερου καλλιτέχνη ηλεκτρονικής μουσικής. Ο Free The Robots είναι ολοφάνερο ότι έχει πολύ μέλλον στην μουσική, ίσως μάλιστα προλάβει και την απελευθέρωση των μηχανών από τα δεσμά του ανθρώπου! :P

Έτσι λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε live την προσεχή Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στο GaiaLive (Λαδάδικα, Θεσ/νίκη), σε ένα event που παρουσιάζουν οι Burning City και η Lovelight. Eκτός από τον Free The Robots στα decks θα ανέβουν και οι DJ Booker, Espeekay και Burning City. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00, ενώ η είσοδος κοστίζει 10eu στην είσοδο και 6eu σε προπώληση αν προλάβετε πατώντας εδώ.

Στην Αθήνα τώρα, ο Free The Robots εμφανίζεται μία μέρα μετά, δηλαδή το Σάββατο 16/10 στον χώρο του Bios σε ένα event που παρουσιάζει η ομάδα των Fresh Things First. Πέρα όμως από τον Chris Alfaro θα εμφανιστούν και οι Truth. Οι Νεοζηλανδοί Truth είναι το μεγαλύτερο dubstep όνομα της χώρας τους που τον τελευταίο καιρό μάλιστα έχουν εντυπωσιάσει πολλούς με τις κυκλοφορίες τους στα labels Deep Medi, Boka, Aquatic Lab και Disfigured Dubz. Χαρακτηριστίκος τους ήχος το βαρύ μπάσο και ο βαθύς ήχος, με βαριά beats, φωνητικά και ωραίες μελωδίες. Ακόμη στα decks του Bios θα ανέβουν και οι Circo Inverso, Jeph1, Narel, dj's που αποτελούν τους Fresh Things First. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00 και η είσοδος τιμάται στα 10eu. enjoy it ;-)

1 comment:

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=01kG3KsgX-I