Tuesday 12 October 2010

Truth - Puppets / new album out now by Aquatic Lab

Οι Truth μόλις ένα χρόνο μετά την επαγγελματική τους εμφάνιση στην σύχρονη ηλεκτρονική μουσική σκηνή με το συγκεκριμένο alias, μας παραθέτουν τον πρώτο τους full length album, το Puppets, μέσω του γνωστού πλέον label με βάση την Αυστραλία, Aquatic Lab. Οι Truth είναι ένα (άντε να το πω) dubstep trio από την Νέα Ζηλανδία και αποτελείται από τους Andre Fernandez, Tristan Roake και Julian Van Uden. Παλιότερα έγραφαν κυρίως drum n bass και είχαν κάποιες κυκλοφορίες με το όνομα Urban Notion, αλλά παρασυρόμενοι και αυτοί, όπως και πολλοί άλλοι παραγωγοί, από το μουσικό παρασκεύασμα που λέγεται dubstep και κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως άρχισαν να γράφουν τα πρώτα half step tracks επηρεασμένοι όπως παραδέχονται και οι ίδιοι από το πρώιμο dubstep του Mala (Digital Mystikz) και τις συλλογές Dubstep Allstars. Έπειτα από μια σειρά κυκλοφοριών (σε format 12’’) σε πολλά σημαντικά labels της dubstep σκηνής όπως Aquatic Lab, Deep Medi Musik, Disfigured Dubz, Argon και Boka Records ήρθε η ώρα για την πρώτη τους ολοκληρωμένη (και όταν λέω ολοκληρωμένη το εννοώ) δουλειά τους, το Puppets!!

Το Puppets είναι ένα album γεμάτο με δυνατές και βαθιές μπασογραμμές, ένα φαινομενικά home listening άκουσμα, το οποίο όμως έχει φτιαχτεί για να ακούγεται δυνατά και μόνο σε πολύ καλό ηχοσύστημα. Τα κινηματογραφικά soundscapes συνυπάρχουν αρμονικά και σε απόλυτη ισορροπία με τα δυνατά μπάσα και τα μεταλικά ξεσπάσματα. Darkstep εισαγωγές, strings, piano, πολλές μελωδίες και samplαρισμένα φωνητικά, οδηγούν συνήθως σε έναν βαρύ και ασήκωτο ήχο με απαλά και στρωμένα wobbles που ποτέ όμως δεν παίζουν μόνα τους, και σε καμία περίπτωση δεν χαραστηρίζουν αυτό τον δίσκο. Τα τύπμανα σχεδόν σε κάθε κομμάτι κλέβουν λίγο από την παράσταση σε έναν πολυδιάστατο deep δίσκο του οποίου χαρακτηρισμοί όπως dubwise, future dub, dubstep και άλλες μοιάζουν λίγες για να το περιγράψεις. Τα tracks δένουν άψογα μεταξύ τους και ακούγοντας το album κανείς καταλαβαίνει πόσο προσεγμένη και δύσκολη συνθετικά δουλειά είναι, και πόσες μουσικές επιρροές έχει (από roots, dub και reggae μέχρι και ανατολίτικες μουσικές), με κοινή βάση φυσικά το bass (yeah!!). Στο Puppets υπάρχει σε ένα track και η συμμετοχη του Ben Verse, ενώ υπάρχει και το VIP Mix του Terror Planet, ενός παλιότερου track είχαν κυκλοφορήσει το 2009 επίσης στην Aquatic Lab. Ακόμη εδώ μπορείται να δείτε παραπάνω κυκλοφορίες και να κατεβάσετε 2 mixαρισμένα setακια των Truth free...

Τέλος τον Andre Fernandez των Truth θα έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε live στο Bios στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου μάζι με τον Free The Robots, σε ένα πολύ ενδιαφέρον event που διοργανώνει η ομάδα των Fresh Things First.

Tracklisting:

01)Burglar 02)Dead Silence 03) Don't Explain
04) Juno 05) Puppets 06) Master Of The Stars
07) Under Current (ft.Ben Verse) 08) Terror Planet VIP Mix
09) Legion 10) Invaded! 11) Lab Rat
12) More Dangerous 13) Wicked Vibe Broccoli
14)Indigo Mood 1
5) The Fatman

No comments: