Thursday 9 September 2010

2 more promo sets for Reworks on air!

Mόλις μία εβδομάδα έμεινε για το καλύτερο festival της Θεσσαλονίκης, το Reworks 2010! Και αυτήν την εβδομάδα ο Paranoise Radio σας παρουσιάζει 2 promo sets από καλλιτέχνες που θα δώσουν το παρόν στο φετινό Reworks. Πρόκειται για τους Schnautzi και Byetone, από τους οποίους θα πάρουμε μια γεύση αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο, στην γνώριμη ζώνη του guest dj section, στις 22.00.

Η εμφάνιση του Αndre Joye aka Schnautzi την Παρασκευή 17/9 θα είναι η πρώτη για τον ίδιο στην Ελλάδα! Ο ιδιόμορφος εκκεντρικός dj από την Γενεύη της Ελβετίας είναι γνωστός κυρίως για τα πολυσυλλεκτικά groovy mixtapes που δημιουργεί και ανεβάζει στο site του και άλλοτε τα παίζει στα clubs που εμφανίζεται. Δεν μπορεί να περιοριστεί μουσικά, γι αυτό και έχει δημιουργήσει ένα δεύτερο project που ονόμασε Loccomotion, με το οποίο name αρέσκεται στην drum'n'bass. Στο Reworks αναμένουμε πολύ φρέσκο ήχο με τρελές μπασσογραμμές και groove για ασταμάτητο χορό! Ως τότε, μπορούμε αύριο 10/9 να πάρουμε μια πρώτη άποψη από τον αέρα του Paranoise για τον Schnautzi ακούγοντας το 62 λεπτών promo set του για το festival.

Ο αγαπημένος σε πολλούς Byetone αποτελεί σίγουρα μία από τις σημαντικότερες παρουσίες στο φετινό Reworks. Ο Olaf Bender aka Byetone έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια σε έναν από τους πιο καλούς εκπροσώπους του σύγχρονου experimental/idm/techno ήχου. Γερμανός από την Δρέσδη που όταν ήταν μικρός ακόμη, πήγε για να ζήσει στο Βερολίνο όπου μετεξελίχθηκε σε έναν πολύ δημιουργικό παραγωγό. Το 1999 είναι μία χρονιά ορόσημο για τον ίδιο, καθώς ίδρυσε μαζί με άλλους την πρωτοπόρα δισκογραφική Raster-Noton της οποίας την διαχείρηση έχει ο ίδιος, ενώ ασχολείται και με το graphic design της εταιρείας. Tα live του είναι μία μοναδική εμπειρία, με τον Byetone να συνδιάζει άψογα τον ήχο με την εικόνα που παράγει ταυτόχρονα και σε πραγματικό χρόνο. Όσοι άλλωστε είχαμε την τύχη να τον δούμε στην εμφάνισή του φέτος τον Νοέμβριο στην Θεσσαλονίκη μείναμε ενθουσιασμένοι. Οπότε για την ώρα δεν έχουμε παρά να ακούσουμε το Σάββατο βράδυ στις 22.00 (gmt +02:00) το 45λεπτο set του. tune in!

No comments: