Tuesday 7 September 2010

101% dubstep with Digital Mystikz!

Σε λίγες ημέρες έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα από τα πλέον επιδραστικά και αναγνωρίσιμα ονόματα της dubstep παγκοσμίως. Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου το duo των Mala και Coki από την Αγγλία προσγειώνεται στην Θεσσαλονίκη όπου θα εμφανιστεί μπροστά στο κοινό της πόλης στον χώρο του Block33. Το συγκεκριμένο event παρουσιάζεται από την ομάδα των Burning City, την Breathe Records και την Lovelight, ενώ είναι η αρχή μόνο μιας σειράς επεισοδίων με τίτλο 101% Dubstep!

To δίδυμο από το Νότιο Λονδίνο συγκαταλέγεται αναμφίβολα στους πιο αντιπροσωπευτικούς dubstep παραγωγούς, καθώς είναι ανάμεσα σε αυτούς που διαμόρφωσαν, μετεξέλιξαν και αργότερα διέδωσαν τον χαρακτηριστικό ήχο της συγκεκριμένης μουσικής. Από το 2004 και έπειτα έχουν κυκλοφορήσει lp's, ep's, remixes κλπ κι έτσι η δισκογραφική τους ιστορία είναι πραγματικά σπουδαία σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Τα πρώτα τους releases έγιναν σε δύο μεγάλες δισκογραφικές, την Big Apple και την Rephlex, ενώ έχουν βγάλει υλικό και με τις Tectonic, Tempa, SoulJazz. Τελευταίο τους release το Return II Space που κυκλοφόρησε στις 5 Ιουλίου 2010 σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων μέσω του label DMZ που κατέχουν οι Digital Mystikz από κοινού με τον Loefah από το '04. Eπίσης, οι DMZ έχουν μπει στις καρδιές του british dubstep κοινού για έναν επιπλέον λόγο. Εδώ και χρόνια στο Mass club στο Brixton διοργανώνουν τακτικά μοναδικές dubstep βραδιές με ό,τι καλύτερο παίζει στον χώρο με τον γνωστό πια τίτλο Come Meditate On Bass Weight...

Το Σάββατο ακόμη, θα εμφανιστεί στο stage του Block33 ο DJ Booker που εκπροσωπεί για πρώτη φορά την Breathe Records, το label που μόλις τώρα δημιούργησε ο ίδιος μαζί με τον Fleck! Νωρίτερα θα εμφανιστεί ο Circo Inverso των fresh things first και οι dj's των Burning City. Οι μουσικές στον χώρο του Block33 ξεκινούν από τις 23.00 με τα εισιτήρια να κοστίζουν 10eu μέχρι την 01.00 και 15eu μετά, ενώ τα e-tickets εξαντλήθηκαν. cu there... rrreal bass time!

2 comments:

Anonymous said...

excellent!! xamos tha ginei to Savvato polemos leme!!!!!!
oloi ekei

Anonymous said...

mono polemos.... awaitin