Tuesday 1 June 2010

Ninja Tune showcase: Bonobo live band & Mr.Scruff!

Ο Ιούνιος μπήκε και πολλοί στην Θεσσαλονίκη αναμένουν την 3η του μήνα, ημέρα Πέμπτη, όπου θα λάβει μέρος στον χώρο του Block33 μία σπέσιαλ βραδιά της αγαπημένης μας Ninja Tune! Σε αυτήν θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην πόλη με full live band ο Bonobo, αλλά και ο Mr.Scruff, του οποίου η προγραμματισμένη παρουσία για τον Απρίλιο είχε ανασταλεί εξαιτίας της έκρηξης του ηφαιστείου που ταλαιπώρησε την Ευρώπη. Τώρα όμως, οι δύο Άγγλοι παραγωγοί θα προσφέρουν μία υπέροχη, χωρίς προηγούμενο ninja βραδιά στα 2 stages του Block!

Ο Bonobo εδώ και 10 χρόνια με τις πάντα ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του έχει καταφέρει να ακουστεί σε όλη την γη και να θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες του διάσημου label της Νinja Tune. Ο Simon Green, όπως είναι το όνομά του, με τα πρώτα 3 albums του, Αnimal Magic (2001), Dial 'M' for Monkey (2003), Days to Come (2006) αγαπήθηκε για τις ξεχωριστές trip hop, downtempo παραγωγές του απίστευτα πολύ, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, και τώρα, δύο μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία της 4ης κατά σειρά ολοκληρωμένης δουλειάς του προσφέρει κάτι νέο. Το Black Sands που ήδη έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές, έχει περισσότερες ηλεκτρονικές jazz κατευθύνσεις, χωρίς να χάνει την μουσική ταυτότητα του ήχου που παράγει ο Bonobo. Η παρουσία του επί σκηνής μαζί με τα υπόλοιπα 9 μέλη της μπάντας του αναμένεται να μας συναρπάσει και να μας προσφέρει μία μοναδική μουσική εμπειρία!

Στο άλλο stage του Block33, ο Αndy Carthy, όπως είναι το real name του Mr.Scruff, θα παρουσιάσει το δικό του ιδιαίτερο πολυποίκιλο 5ωρο set! Ο Μr.Scruff είναι γνωστός για τις εκλεκτικές μουσικές του προτιμήσεις, τα visuals με cartoons που κάνει ο ίδιος, την αγάπη του για το τσάι, τα extended sets του που περιλαμβάνουν τα περισσότερα είδη μουσικής, από latin, soul, reggae και afro, funk μέχρι hip hop, dubstep και disco, house! Μεγάλωσε και ζει στο Stockport της Αγγλίας κι από το 1994 ως σήμερα έχει καταξιωθεί παίζοντας στα καλύτερα clubs ανά τον κόσμο με τα albums του να μετράνε εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις worldwide! Πρώτη του κυκλοφορία ήταν το Hocus Pocus 12'' (1994), ενώ ακολούθησε 3 χρόνια αργότερα το πρώτο του ομώνυμο album, Mr.Scruff στην Robs και στην Pleasure records. Έπειτα ο Scruff κάνει το μεγάλο βήμα προς την Ninja Tune όπου και γίνεται από τα κεντρικά πρόσωπα του label, κυκλοφορώντας 2 πετυχημένα albums, το Keep it Unreal (1999) και το Trouser Jazz (2002). Tελευταίες κυκλοφορίες του είναι το Ninja Tuna (2008) και το Bonus Bait (2009) τα οποία πρόκεινται ουσιασικά για συλλογές του Scruff πάνω σε releases της Ninja Tune.

Support act θα κάνουν ο Cayetano με τον dj Booker ως Cayetano Soundsystem, που έχουν αγαπηθεί σαν σχήμα τόσο πολύ από το ελληνικό κοινό, λίγες μέρες μόλις πριν την εμφάνισή τους στο φετινό Synch Festival! Την Πέμπτη 3/6 οι πόρτες στο Βlock33 ανοίγουν στις 21.00, ενώ η προπώληση είναι σε εξέλιξη με τα εισητήρια να κοστίζουν αυτήν την στιγμή 20eu στα Metropolis, Stereodisc, Source και στην είσοδο 25eu. Eπίσης, Bonobo live band μαζί με Cayetano Soundsystem έχει την ευκαιρία να απολαύσει και το αθηναϊκό κοινό, αύριο Τετάρτη 2/6 στο ΚύτταροLive! enjoy it!

No comments: