Sunday 20 June 2010

65DaysOfStatic - We were exploding anyway

Οι 65DaysOfStatic, δημιούργησαν άλλη μια φορά, αφήνοντάς με άφωνο. Μουσικές που μετά από τόσα χρόνια και τόσες κυκλοφορίες παραμένουν με πάθος και πολύ ενέργεια. Ο δίσκος έχει τίτλο We Were Exploding Anyway... και μου δημιούργησε, από την πρώτη στιγμή που τον διάβασα, συνειρμούς. "έτσι κι αλλιώς εκρυγνόμαστε, ας το μοιραστούμε μαζί σας" ή "έτσι κι αλλιώς εκρυγνόμαστε, ας φτιάξουμε κάτι γαμάτο που θα σπάσει κεφάλια" ή κάτι τέτοιο φαντάστηκα. Έτσι κι έγινε.

Οι 65dos δημιούργησαν, όπως πάντα, δύσκολες μουσικές που σε τυραννούν κάνοντας τα τύμπανα να πάλλονται με άλλοτε γρήγορους και άλλοτε... πιο γρήγορους ρυθμούς! Samples από το πουθενά και πειραγμένα φωνητικά, ευρηματικά ενωμένα που χαράσσουν μελωδίες και εικόνες στο μυαλό σου. Εννιά αιφνιδιαστικές συνθέσεις με μπόλικα μπάσα και τύμπανα με έκαναν να σκεφτώ ότι εάν ποτέ παιζόταν η μουσική τους από συμβατικά όργανα οι τύποι θα άνηκαν στην υψηλή κοινωνία του μεταλ.

Ένας δίσκος εθιστικός, που αξίζει να τον ακούσετε, όχι μία, αλλά 10 φορές και που μάλλον κατά το Δεκέμβρη θα χαρακτηριστεί ως ένας απ' τους καλύτερους της χρονιάς, από τους απανταχού "ειδικούς".

No comments: