Sunday 27 September 2009

Earthdance Festival, live report

Το διεθνές festival που σκοπό έχει την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και έγινε σε 350 πόλεις του κόσμου, το Earthdance Festival, πραγματοποιήθηκε τo παρασκευοσάββατο και στην Θεσσαλονίκη. Εγώ βρέθηκα την πρώτη μέρα στο Block 33 και σας φέρνω νέα από εκεί!

Μετά από μια μικρή αναζήτηση για το που βρίσκεται το banner τουParanoise, παρέα με τους noisers Margasv και Mario φτάσαμε στο Block λίγο αργοπορημένοι καθώς οι Butter Yellow τελείωναν και ήταν η σειρά των Coin να βγούν στην σκηνή. Τους Coin πρώτη φορά τους είδα στις Σέρρες και μου κίνησαν αρκετά το ενδιαφέρον μπορώ να πω. Την βραδιά του Earthdance μπόρεσα να τους ακούσω καλύτερα. Οι Coin επιρεασμένοι από τα μεγαθήρια της alternative σκηνής όπως οι Pixes, Nirvana, Joy division κλπ, έχουν δημιουργήσει πολύ δυνατά tracks ενώ τα lives τους είναι γεμάτα ενέργεια αλλά και συναισθηματισμό. Οι fan της indie/alternative σκηνής αποκλείεται να μην τους λατρέψουν ενώ με την εμφάνιση τους στο Earthdance για μια φορα ακόμα έδειξαν ότι πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη μπάντα. Δυνατή στιγμή του live ήταν στην τραγουδάρα τους Multicolor Train.

Στην συνεχεια για πρώτη φορα οι Roayal Etiquettes στην σκηνή του Block! Οι Tony-Ars-Οddy on stage έπαιξαν δικά τους κομμάτια, ενώ ο κόσμος κάτω χόρευε στους indie ρυθμούς τους με τον paranoiser Ars να τα σπάει στα τύμπανα! Τον Tony τον έχω δει στους Le page σε πιο folk καταστάσεις, στους Etiquettes με έξαλλα φωνητικά και δυνατά κιθαριστικά riffs, είδα έναν διαφορετικό tony με πολλές καλλιτεχνικές πτυχές. Εύχομαι τα καλύτερα για τους Etiquettes και περισσότερα live από εδώ και πέρα.

Κατά τις 00:00 βγήκαν οι Mary's Flower Superhead οι οποιοι δεν χρειάζονται περισσότερες συστάσεις μιας και πρόκειται για μια καταξιωμένη μπάντα στο είδος της.Την πρώτη φορα που τους είδα μαζί με τους Placebo στην θεσσαλονικη αισθάνθηκα ίδιο πράγμα που είχα αινσθανθεί και με τους Film στον Λυκαβηττό, μια μεγάλη χαρά που η Ελλάδα βγάζει καλλιτέχνες που έχουν όλα τα φόντα να ξεπεράσουν τα όρια τις χώρας μας. Δυστυχώς έπρεπε να αποχωρήσω πριν ξεκινήσουν οι Zoltan Tribe ft.Sifu Versus αλλα από ότι πληροφορήθηκα η υπόλοιπη βραδια κύλησε super. Παρότι δεν γινόταν πανικός από άποψη κόσμου η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ζεστη.

Για την δεύτερη μέρα δεν γνωρίζω πως πήγε διότι ο Paranoise το Σάββατο πήγε Καβαλα και πέρασε γ***τα. Αλλά τα νέα από καβαλα θα γίνουν σε άλλο post. Ελπίζω και του χρόνου σε ένα ακόμα πιο δυνατό Earthdance Festival, να διαδίδει με δράσεις και εκδηλώσεις την παγκόσμια ειρήνη και φιλία. C ya!

2 comments:

margasv said...

egw 8elw 1on na euxaristhsw thn Dhmhtra pou mas edwse tis fotos ths apo to Earthdance alla k apo to Reworks, ek twn opoiwn kapoies dhmosieuthkan sto blog mas ;-) thanx Dhmhtra!!
k 2on na pw oti htan krima pou sto Earthdance den eixe kosmo!!! tou xronou kati diaforetiko prepei na ginei..

dimitroni* said...

exw na dhlwsw pws autoanakoirhsomai epishmh photografos tou sta8mou :P
epishs nai polu wraia sto earthdance alla polu ligos kosmos oxi mono thn prwth mera alla kai th deuterh..einai pragmatika krima apo th stigmh pou uparxoun tetoies kinhseis na mhn sthrizontai