Monday 21 September 2009

BROKEN NOTE - TERMINAL STATIC! New album out now by Ad Noiseam!

Επιτέλους οι Broken Note κυκλοφόρησαν το πρώτο full length album στην Ad Noiseam. Οι Broken Note είναι ένα δίδυμο παραγωγών από το Λονδίνο (Eddie & Tommy) οι οποίοι ασχολούντουσαν για πολλά χρόνια ερασιτεχνικά με την μουσική σαν dj's, κυρίως με hip-hop, breakbeats και jungle dnb. Έτσι το 2006 περίπου άρχισαν να γράφουν μουσική και αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους Broken Note με σκοπό να ταράξουν τα μουσικά δρώμενα της dubstep σκηνής στην Αγγλία, που εδώ και κανά 2 χρόνια αναζητά πηγές ανανέωσης και φρεσκάδας. Μέσα στο 2008 και 2009 κυκλοφόρησαν τις πρώτες τους δουλείες (σε format 12'' vinyls) σε διάφορα dubstep αλλά και drum n bass labels, όπως RUFF και DAMAGE Records (που ειναι και τα 2 sub-labels της Peace-Off), αλλά και δυό 12'' vinyls στην Ad Noiseam.

To Terminal Static λοιπόν ουσιαστικά δεν πρόκειται για κάτι καινούριο, αλλά για την συλλογή όλων των παραπάνω κομματιών σε έναν ολοκληρωμένο δίσκο (που μάλλον ήταν και ο στόχος της αρχικής ιδέας των Broken Note). Το να χαρακτηριστέι ο δίσκος dubstep είναι λάθος, αφού όποιος καθήσει και τον ακούσει θα καταλάβει οτί οι Broken Note δεν φοβούνται να πειραματιστούν με οποιοδήποτε ιδίωμα ηλεκτρονικής μουσικής. Αρκεί να ακούγονται dark και frightening (όπως λένε και οι ίδιοι). Πολλά synths σε darkstep εισαγωγές, evil dub, μπάσα πιο βαριά δεν γίνεται, παραμορφωμένα broken beats, drum machines, και jungle ρυθμοί συνθέτουν το απόλυτο soundtrack για ανελέητο headbanging! Πολλά κομμάτια καταλήγουν άλλες φορές σε jungle drum n bass και breakcore ξυλοκοπήματα (Pyrotek, The Fury) και άλλες πάλι σε aggressive rough beats που θυμίζουν industrial, digital hardcore, gabba ακόμα και hardtek (Zaelot). Παίζοντας πάντα με τα όρια, οι Broken Note σου δίνουν ικανοποιητικές δόσεις όλων των παραπάνω χωρίς να κουράζουν. Πραγματικά δεν αστιεύονται ούτε σε ένα σημείο του δίσκου, και μας χαρίζουν τον ορισμό του mash-up. Η επιτομή του unfοrmated και rythmic ταυτόχρονα, το Terminal Static είναι ίσως ο πιο ολοκληρωμένος και χορταστικός δίσκος της extreme hard electronic music scene για φέτος.

Ουσιαστικά πρόκειται για την αντεπίθεση της dubstep, drum n bass και breakcore σε ένα δίσκο, που πρέπει να ακούγεται δυνατά πάνω απ' όλα. Το album επίσης περιέχει ένα ακυκλοφόρητο εώς τωρα κομμάτι, το Mask Of Gas, ένα remix των Broken Note στο κομμάτι Tokyo Dub του Juno Reactor, και δύο remixes των Hecq και I Am The Sun (Enduser & Casey Beagle) στα κομμάτια Dubversion και Crux αντίστοιχα. Στα live-sets τους οι Eddie & Tommy χρησιμοποιούν το Ableton Live, και διάφορα midi controllers μιξάροντας δικά τους κομμάτια με κομμάτια από τα οποία έχουν επηρεαστεί, και σίγουρα βγάζουν πολλά κιλά ενέργειας και ήχου, που θα κάνουν αυτιά να ματώνουν...Tracklisting:
01. Mortal Bass
02. Let 'Em Hang
03. Mask Of Gas
04. Meltdown
05. War In The Making
06. Zealot
07. Pyrotek
08. Dubversion
09. Crux
10. Tokyo Dub (Broken Note remix)
11. The Fury
12. Dubersion (Heqc remix)
13. Crux (I Am The Sun remix)

No comments: