Wednesday 10 April 2013

Mad Professor meets Joe Ariwa in Athens


O σπουδαίος Mad Professor επιστρέφει έπειτα από 8 χρόνια στην σκηνή του An στην Αθήνα για ένα Dub Μe Crazy show αυτήν την Παρασκευή 12 Απριλίου! To warm up θα αναλάβει από τις 22.00 η Anna Mystic, ενώ η είσοδος στον χώρο του Αn (Σολωμού 13, Εξάρχεια) κοστίζει 10 ευρώ.

Το  όνομα Mad Professor του πρωτοδόθηκε από φίλους του στο σχολείο,  οι οποίοι εξεπλάγην από τα πειράματα που έκανε στα νιάτα του. Έχοντας στήσει ένα ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σύστημα στην ηλικία των δέκα, δεν αποτέλεσε έκπληξη το ότι το ενδιαφέρον του και η επακόλουθη καριέρα του στην ηλεκτρονική μουσική αλλά και σε όλα τα είδη μουσικής, μαζί με την αγάπη του προς τις πόλεις της Philadelphia, Motown, Treasure Isle, θα τον κινητοποιούσαν να προχωρήσει.

Στις αρχές του '80, έχοντας δημιουργήσει το δικό του χώρο μίξης, Ariwa Studio, ίδρυσε και το δικό του label το οποίο τρέχει ο ίδιος μέχρι και σήμερα, την Ariwa, εταιρεία η οποία μετράει ήδη κάτι εκατοντάδες διαφορετικές κυκλοφορίες. 

Το Dub Me Crazy ήταν το πρώτο Mad Professor άλμπουμ που του προσάρτησε μια διαφορετική ετικέτα. Η σαφής ποικιλία και τα εκπληκτικά ακουστικά εφέ ήταν μοναδικά αυτήν τη φορά. Η dub, ο χαλαρός ήχος και η διαύγεια της μίξης της, ενθάρρυνε πολλούς καλλιτέχνες να αναπτυχθούν σε αυτόν τον χώρο. 

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90 κι ενώ είχε ολοκληρώσει 104 albums και EP's, οι προσωπικές περιοδείες του Mad Professor έγιναν μεγάλο κομμάτι του προγράμματός του μαζί με άλλους συνδιασμούς που εμπεριείχαν συγκροτήματα όπως: Clementine, Tracy Spencer, The Boom, Danny Red, Depeche Mode, Jamiroqui, Rancid, KLF, Beastie Boys, Cidade Negra, Perry Farrell (Jane’s Addiction), και Massive Attack, όλοι επωφελούμενοι από το "άγγιγμα" του Mad Professor.
 
Η δουλειά του έγινε και σε διάφορες μεγάλες μουσικές εταιρείες όπως είναι oι Sony Music, EMI, Arista, Warner Brothers, Capital Record και Virgin Records.

Τα dub σόου του Mad Professor έχουν ξεσηκώσει στάδια και clubs σε όλον τον κόσμο. Το 1999 έπαιξε σε πολύ απομακρυσμένα μέρη όπως είναι η Νέα Ζηλανδία, η Εσθονία και η Πορτογαλία. Εκείνη την χρονιά έπαιξε Dub για πρώτη φορά στην Μόσχα μπροστά σε 5.000 ανθρώπους. 

Την ερχόμενη Παρασκευή λοιπόν 12 Απριλίου στο An ο Mad Professor αναλαμβάνει να μας απογειώσει με dub ρυθμούς! be there!


No comments: