Wednesday 5 October 2011

*exclusive interview with 2562 (NL)


Ποιος ήταν ο βασικός λόγος για την κυκλοφορία ενός καινούργιου 2562 άλμπουμ το 2011, κι όχι ενός αντίστοιχου από το άλλο σου project, A Made Up Sound?

Βασικά φτιάχνω μουσική με τον δικό μου τρόπο και δεν κάνω πολλά σχέδια. Το Fever LP ήρθε στην επιφάνεια πολύ γρήγορα και αυθόρμητα, ενώ ταυτόχρονα δεν σχεδίαζα να φτιάξω ένα άλμπουμ φέτος, αλλά ξαφνικά κόλλησα τον "ιό"! Τελικά το αποτέλεσμα ακουγόταν πολύ "2562" για εμένα, οπότε ήρθε και η άμεση κυκλοφορία του.

Με το άλλο μου project (A Made Up Sound) μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος που κυκλοφορώ μόνο 12ιντσα. Δεν είχα κάποια συγκεκριμένη ιδέα ή μια γενικότερη αίσθηση που θα με οδηγούσε να κυκλοφορήσω ένα άλμπουμ κάτω από αυτό το όνομα ακόμη. Επίσης το να κυκλοφορήσω ένα σύνολο από κομμάτια και να το ονομάσω άλμπουμ δεν είναι το στυλ μου, πρέπει να υπάρχει ένα πιο συνεκτικό μουσικό υπόβαθρο για να μπω στην διαδικασία. Ίσως κάποια στιγμή γίνει και αυτό, ίσως όχι.

Ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζει από τις εμφανίσεις σου σαν 2562 / A Made Up Sound είναι ότι υπάρχει πολύ και διαφορετικό κοινό που του αρέσει αυτό το ''ταξίδι" ανάμεσα στα styles, ενώ ταυτόχρονα αυτό που ακούγεται είναι ένα συμπαγές DJ set που περνάει μέσα από Bass, Techno, House, Garage κ.ά. φόρμες. Πόσο φυσιολογική είναι αυτή η εξέλιξη για σένα που έγινες ευρύτερα γνωστός από το Dubstep προφίλ σου 5 χρόνια πριν σε σχέση με σήμερα? Που βλέπεις να πηγαίνει αυτή η εξέλιξη στο μέλλον? Απόλυτη αποδόμηση των styles ή στενό focus σε ένα στυλ ή μία φόρμα?

Κοίτα, καταρχήν δεν ήμουν ποτέ ένας καθαρά dubstep παραγωγός ή DJ, το αντίθετο θα έλεγα, οι ρίζες μου προέρχονται από τον techno & house χώρο. Συλλέγω δίσκους από τα 90's και ήταν φυσική εξέλιξη για μένα να φέρνω την προσωπική μου ιστορία στο τραπέζι σαν DJ, κυρίως μιξάροντας νέους δίσκους & dubplates που μου αρέσουν, είτε είναι Bass μουσική είτε κάτι άλλο. Είναι λίγο παράξενο για μένα να βλέπω την House σαν trendy επιρροή για την Bass σκηνή αυτήν την εποχή, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να τονίσω ότι η συγκεκριμένη συγκυρία το κάνει πιο εύκολο για μένα να παίξω ό,τι θέλω σε σχέση με πριν 2 χρόνια όπου σε κάποια events με ρωτούσαν πότε θα παίξω Dubstep...

Δεν ξέρω τι κρατάει το μέλλον για άλλους, από την δική μου την πλευρά θα συνεχίσω να κάνω αυτό που έκανα, δηλαδή να παίζω και να μιξάρω μουσική που πραγματικά μου αρέσει, άσχετα με το από που προέρχεται.

To Fever LP είναι φτιαγμένο από έναν θησαυρό από samples αναποδογυρισμένα από μέσα προς τα έξω και ακούγεται σαν ένα από τα πιο φρέσκα άλμπουμς φέτος. Ποια ήταν η διαδικασία πραγματοποίησης αυτού του LP? Θα έκανες κάτι παρόμοιο ξανά στο μέλλον?

Eυχαριστώ. Bασικά είχα κάποια έντονα sampling session στο studio στα οποία έκοψα ήχους από ένα σύνολο από Disco άλμπουμ τους οποίους μεταμόρφωσα σε κάτι εντελώς καινούργιο και προσωπικό, σχεδόν σα να βγάζω τις πηγές των κομματιών από μέσα προς τα έξω. Ήταν μία γρήγορη και αυθόρμητη διαδικασία και αυτό ήταν μάλιστα το πρώτο άλμπουμ που πραγματικά απόλαυσα να φτιάχνω. Χωρίς υπερπροσπάθεια, πολυπλοκότητα και πολλά ξενύχτια.

Ένα κοινό πράγμα που ειπώθηκε όταν κυκλοφόρησε είναι ότι δεν μπορούσες να ακούσεις την Disco μέσα στις παραγωγές. Αν και δεν συμφωνώ ακριβώς με το σχόλιο το παίρνω σαν κοπλιμέντο. Aν ήταν απλώς γεμάτο αναγνωρίσιμα disco samples με κάποια broken beats από κάτω δεν μπορώ να καταλάβω τί το ενδιαφέρον ή δημιουργικό θα υπήρχε σε κάτι τέτοιο σήμερα.

Όσον αφορά την τελευταία ερώτηση, δεν το βλέπω να ξανακάνω κάτι αντίστοιχο. Ο λόγος ύπαρξης αυτού του άλμπουμ ήταν να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, το να δοκιμάσω ξανά κάτι αντίστοιχο θα ήταν ένα τρικ, θα έμπαινα σε μια ρουτίνα... Προτιμώ να πηγαίνω αμέσως σε κάτι, εντελώς νέο.

Αυτή ήταν επίσης η χρονιά που ξεκίνησε και ένα καινούργιο σου record label, το When In Doubt, μέσα από το οποίο κυκλοφόρησε και το Fever. Tι κρατάει το μέλλον για το label? Θα υπάρχει μόνο για 2562 κυκλοφορίες? Πριν 2 εβδομάδες κυκλοφόρησε το νέο σου 12ιντσο Fever Addendum, περιλαμβάνοντας και ένα φοβερό remix από Heads High (aka Shed). Υπάρχουν σχέδια για νέες 2562 κυκλοφορίες στο μέλλον?

Δεν ξέρω τι ακριβώς θα έρθει στο μέλλον για την When In Doubt. To Made Up Sound είναι ένα προσωπικό project. Φυσικά είμαι ανοιχτός στο να κυκλοφορήσω μουσική άλλων, μόνο όμως όταν την βρίσκω πολύ καλή για εμένα, και όχι κάτι γενικό και προβλέψιμο. Και εδώ βρίσκεται η δυσκολία, μιας και συνεχώς πλέον λαμβάνω πολλή μουσική η οποία είναι αυτό το ίδιο Future Garage ή Τechno αντίγραφο. Δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, θέλω να ακούσω μουσική που δεν έχω ξανά ακούσει.

Αυτήν την στιγμή δουλεύω ένα νέο 2562 EP, θα δούμε πως και πότε θα κυκλοφορήσει.

Κάτι καλό που άκουσες και σου άρεσε πρόσφατα και θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας, υπάρχει?

Αυτόν τον καιρό δεν έχω τον απαραίτητο ελεύθερο χρόνο για να καθίσω σωστά να ακούσω μουσική, μιας και περνάω τον περισσότερο χρόνο μου ακούγοντας promos, demos, dubplates, και νέες κυκλοφορίες για τα DJ sets μου. Έτσι κι αλλιώς, αυτό είναι περισσότερο σαν δουλειά, το να ψάχνω δίσκους και να διαλέγω κομμάτια. Οπότε όταν έχω πραγματικά τον χρόνο να ακούσω και να απολαύσω μουσική, πχ. στις διακοπές, προτιμώ να μένω μακριά από αυτήν την διαδικασία ακούγοντας γενικά παλαιότερη μουσική. Το ίδιο και πριν το Fever LP, κατά κύριο λόγο soul & disco. Aπό Minnie Ripperton και Arthur Russel μέχρι JP Massiera.

Eυχαριστώ για την συνέντευξη και περιμένουμε να σε δούμε το Σάββατο στην Αθήνα!

Ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη, το ίδιο κι εγώ :-)

To καινούργιο album του 2562 "Fever" και το 12" "Fever Addendum" κυκλοφορούν τώρα μέσω της ST Holdings Distribution.

5 comments:

Anonymous said...

p.kalo to interview!! apantaei swsta o man!

Anonymous said...

2562 rules...

Anonymous said...

1000 χρόνια 2562

Anonymous said...

unbalance erwtas

Inta said...

thanks for hosting this!
Αύριο we bring it on>>>