Thursday 13 October 2011

Jarring Effects' 100th anniversary record

Οι φίλοι μας Jarring Effects από την Γαλλία γιορτάζουν την 100η κυκλοφορία τους σαν δισκογραφική εταιρεία με έναν μεγαλοπρεπή και ουσιώδη τρόπο. Στα 13 χρόνια ενεργής παρουσίας τους στην μουσική, το label από την Lyon έχει καταφέρει να επιδράσει δραστικά στην σκηνή της χώρας τους αλλά και την ευρωπαϊκή electro / dub / hip hop, μέσα από πολλές εξαιρετικές και πρωτοπόρες κυκλοφορίες, κάποιες εκ των οποίων με τελείως καινοτόμο ήχο, όσο και μέσω των σπουδαίων ονομάτων καθαυτών που συγκαταλέγονται στην μεγάλη οικογένεια των Jarring Effects.

Για να ανταποδώσουν λοιπόν όλη αυτήν την στήριξη του κόσμου στην μέχρι τώρα πορεία τους δημιούργησαν και μας προσφέρουν μία εξαιρετική συλλογή από ακυκλοφόρητα ως σήμερα κομμάτια, με κάποιες συνεργασίες έκπληξη, με δυνατά και ανατρεπτικά remixes σε ήδη γνωστά tracks τους, με σκοπό να φέρουν πιο κοντά τους ίδιους τους καλλιτέχνες του label μεταξύ τους, αλλά και στο κοινό τους, once again.

H box set συλλογή η οποία βγήκε τον Σεπτέμβριο, αποτελείται από 3 θεματικά CD's με 44 κομμάτια συνολικά, ένα booklet εικονογραφημένο με 44 σελίδες, περιλαμβάνει ακόμη ένα t-shirt δώρο, θα την βρείτε έναντι 30 ευρώ σε μία πολύ όμορφη συσκευασία και φυσικά πάντα στο ύφος των Jarring Effects.

Στο πρώτο μέρος της συλλογής που φέρει τον τίτλο Dub to Dubstep θα συναντήσετε κομμάτια από τους High Tone, Kaly Live Dub, Brain Damage, OBF, Dub Addict, Mayd Hubb, Niveau Zero, Twelve, Led Piperz και άλλους. Στο δεύτερο μέρος Ηip Hop to Electro θα ακούσετε τους Le Peuple de l'herbe, την συνεργασία των Thavius Beck και Ben Sharpa όπως και αυτήν τoυ Metastaz με την Yarah Bravo και τον Miscellaneous ή των Reverse Engineering & B Dolan, αλλά και τους Fumuj, Oddateee, Bluebird, Dplanet κ.ά. Τέλος, τα αταξινόμητα κομμάτια που προέρχονται από άλλα ηλεκτρονικά και μή είδη, όπως πχ. post rock, noise, techno, βρίσκονται στο 3ο cd UFO κι εκεί συναντάμε τους Filastine, Ez3kiel, Uzul, Von Magnet και αρκετούς ακόμη, κάποιοι εκ των οποίων πρωτοεμφανιζόμενοι.

Άλλωστε, αυτός είναι κι ένας από τους σκοπούς αυτής της συλλογής όπως μας λένε οι ίδιοι οι JFX. Να αποτελέσει μία νέα αρχή για το label, μία νέα εποχή. Παράλληλα, οι Jarring Effects διοργανώνουν και φέτος το Riddim Collision, ένα μεγάλο festival που διεξάγεται για 13η συνεχόμενη χρονιά το ερχόμενο Σάββατο, μεθαύριο, στην γενέτειρά τους Lyon, με την συμμετοχή των περισσότερων ονομάτων του label και όχι μόνο. Όσοι γνωρίζουν γαλλικά μπορούν να μάθουν καλύτερα τους JFX μέσα από το ακόλουθο video.



No comments: