Tuesday 18 October 2011

Eskmo for 2 live shows in Greece

O ελληνοαμερικανός καλλιτέχνης από το San Francisco που ακούει στο όνομα Εskmo έρχεται αυτές τις μέρες για πρώτη φορά στην χώρα μας με σκοπό να μας παρουσιάσει ένα εκλεκτικό live audiovisual show σε δύο βραδιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αύριο Τετάρτη εμφανίζεται στο Six Dogs και μεθαύριο Πέμπτη ανεβαίνει βόρεια για το Γαία live.

O Brendan Angelides, όπως είναι κατά κόσμον το όνομα του Eskmo, μετράει ήδη 12 χρόνια παρουσίας στην μουσική δισκογραφία. Γράφει ηλεκτρονική μουσική και είχε κερδίσει τον χαρακτηρισμό για αυτήν ως "post-Dilla hip hop funk". Μετράει τρεις ολοκληρωμένες δουλειές, τρία προσωπικά albums, με πρώτα το Μachines on Task το 1999 και το Αscension το 2003 σε εταιρεία που είχε ιδρύσει ο ίδιος υπό το όνομα Eskmo recordings. To τρίτο του album έφερε τον τίτλο Eskmo, πάλι δεν πρωτοτύπησε δηλαδή, ήρθε το 2010 στην Ninja Tune επισημοποιώντας έτσι την συνεργασία με το συγκεκριμένο label.

Στο ενεργητικό του έχει πάρα πολλά singles και EP's όλα αυτά τα χρόνια σε διάφορες εταιρείες μεταξύ των οποίων οι Warp records, Planet Mu, Studio Rockers και Αncestor. Δύο από αυτά ήρθαν πέρσι το 2010, αρχικά το Cloudlight / Come Back στην Ninja Tune και η συνεργασία του με τον Eprom που βγήκε στην Warp σε 12ιντσο Head / Lands and Bones.

Φέτος ήρθε το We Got More / Moving Glowstream στην Ninja Tune και πάλι, και τέλος το Ambient P Stretch EP, όπου κάνει ο ίδιος remixes σε 6 πρόσφατα δικά του κομμάτια. Σπουδαία στιγμή για τον Eskmo αποτέλεσε σίγουρα η συνεργασία του με τον Amon Tobin.

Aύριο λοιπόν, Τετάρτη 19/10, έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε live τον Eskmo στην Αθήνα (Μοναστηράκι, Αβραμιώτου 6-8) στο Six Dogs, event το οποίο θα ανοίξει ο DJ Booker στις 22.00, με είσοδο 12 euro ταμείο και 10 στην προπώληση.

Στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 20/10 πέρα από τον Eskmo θα παίξει ο Pixels On Space σε ένα audiovisual live show από τον ίδιο, και ακόμη οι Unco και Imaginary Friend με τα δικά τους dj sets. Η είσοδος στο Γαία live (Λαδάδικα, Δόξης 5 και Σαλαμίνος) κοστίζει 10 euro και οι πόρτες θα είναι ανοιχτές μετά τις 22.00. be there!

2 comments:

ACEEED said...

τόσο κακό. ξενέρες μόνο

PARANOISE said...

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ!!!
μετά την Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.