Tuesday 5 April 2011

*four new releases from early 2011

Πιάσαμε κιόλας την Άνοιξη του 2011, και έφτασε η στιγμή να αναφέρω κάποια releases που ξεχώρισα αυτούς τους πρώτους τρεις μήνες, χωρίς να είναι φυσικά τα μόνα που μου άρεσαν, το αντίθετο μάλιστα σε μία χρονιά που ξεκίνησε ιδανικά όσον αφορά τις νέες παραγωγές που ήδη ακούμε.

Virtual Boy - Symphony No. None

Eπιτηδευμένος hip hop φουτουρισμός, κρυστάλλινα synths που σε μαγεύουν με μία έντονα κινηματογραφική αίσθηση αναμειγνύονται με τα τύμπανα σε μελωδικές μπασσογραμμές για να μεταλλάσσονται τα πολύχρωμα beats και να ταξιδεύεις στην ακρόαση της mini ηχητικής οδύσσειας της συμφωνίας που δεν υφίσταται. Αυτές οι συμφωνίες, υφιστάμενες ή όχι, αποτελούν τα 4 tracks της κυκλοφορίας του πολλά υποσχόμενου διδύμου των αποφοίτων της Low End Theory σχολής, Preston Walker και Henry Allen. Οι δυο τους κυκλοφόρησαν ως Virtual Boy την 1η Φεβρουαρίου επισήμως το Symphony No. None στην αγαπημένη μου Alpha Pup records και κατάφεραν να προξενήσουν έναν σχετικό αναβρασμό στην glitch hop σκηνή. Πέραν των άλλων, η μουσική τους έχει έντονη οσμή από τα 8bit-α videogames, καθώς άλλωστε, πήρανε τo όνομά τους από ένα βραχύβιο δημιούργημα της nintendo. Το ίδιο χρήσιμη είναι η ακρόαση των 4 κομματιών, αν και προτιμώ το Mass.


Becoming Real - Closer / Antarctic City

Ξεχασμένος στα Νότια Προάστια του Λονδίνου, εκεί όπου γεννήθηκε το grime μέσα από την κοινωνική απογοήτευση και αντίδραση πριν διαδοθεί μέσω των charts της μουσικής βιομηχανίας, ο Βecoming Real αναφέρει πως ήταν αυτή η πρώιμη ιαχή του ήχου που τον έκανε να γράψει. Επηρεασμένος από αυτήν την δυστοπία (κατ' αυτόν) του underground ήχου αλλά και από παραγωγούς όπως ο Zomby, δημιούργησε και κυκλοφορεί από τις 14 Μαρτίου το 12ιντσο Closer / Antarctic City μέσω της πρωτοεμφανιζόμενης Cold World Industries, label που έκανε ο ίδιος για τις προσωπικές του ανάγκες. Oι παραπάνω επιρροές του Toby Ridler aka Becoming Real διαφαίνονται στα 2 πολύ ωραία ομώνυμα κομμάτια με τα γυναικεία vocals, την πιο μινιμαλιστική grime, footwork.. για να τέρψει τους λονδρέζους. Έτσι σκάει και το 3ο track της κυκλοφορίας, το εξαιρετικό remix από Jam City στο Closer.


Sepalcure - Fleur EP

Mισό χρόνο μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο τους release under this alias με το 12ιντσο Love Pressure στην Hotflush recordings, το δίδυμο των Μachine Drum και Praveen από το Brooklyn μας έδωσε τον περασμένο Ιανουάριο μία ακόμη πολύ καλή στιγμή του. Πρόκεται για τα 4 κομμάτια που αποτελούν το νέο ΕΡ των Sepalcure στην Hotflush με τον τίτλο Fleur, στα οποία κυριαρχούν αιθέρια και αβέβαια σκοτεινά ηχο-τοπία, ωθούμενα από αργούς 2-step ρυθμούς, ατμοσφαιρικά synths, και soul φωνητικά. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι καλό, με δεδομένο και το δισκογραφικό παρελθόν των δύο και κυρίως του Machine Drum, κι έτσι μετά την ακρόαση των τριών πρώτων tracks Fleur, Υοur Love, και No Think μένετε με μία λαχτάρα η οποία μπορεί να σβήσει μόνο με ένα pop ambient 2λεπτο, δηλαδή με το κομμάτι Inside, ακριβώς στα 18 λεπτά. Φαίνεται πως οι Sepalcure θα μας απασχολήσουν κι άλλο στην συνέχεια.


Zipmix - Past & Future

Πριν λίγους μήνες έμαθα τον Ουκρανό παραγωγό με το όνομα Ζipmix και άκουσα τα πρώτα tracks του που δημοσιοποίησε μέσα στο '10. Τον Ιανουάριο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album μέσω της Very Important Music, VIM records, ένα album που προσωπικά με εντυπωσίασε. Δυνατός ήχος, γεμάτος από μπάσα και breaks, κινείται περισσότερο σε techno ρυθμούς, ωστόσο έχει και αρκετές garage στιγμές. To Past & Future περιλαμβάνει 14 tracks με διάρκεια 57 λεπτά in total, τα οποία είναι σε τέτοια σειρά για να ακούγεται και ολόκληρο, ενώ ανάμεσα σε αυτά διακρίνονται περισσότερο τα Ιnside my Skin, Fiolent, Υοur Love και Everything. Ο μαν το δίνει free εδώ, αλλά όσοι θέλουν μπορούν να συνεισφέρουν κιόλας. Στο zipάκι, ο Ζipmix έχει και έναv "b side" φάκελο, με 13 remixes και original mixes, μιξαρισμένα από τον ίδιο αναφέροντας ότι είναι το tour promo mix του για το 2011.

3 comments:

Anonymous said...

great! cheeers

Anonymous said...

gamw kai ta 4 releases!
wraies epiloges paidia!

Anonymous said...

i proti protasi ston virtual boy apla den iparxei!!! :P poli kalo to post btw