Sunday 3 April 2011

Disrupt & MC Soom T live in Greece!

Mία πρωτοεμφανιζόμενη επαναστατική ομάδα διοργάνωσης reggae events στην χώρα μας ξεκινάει την προσπάθειά της φέρνοντας το μεγαλύτερο όνομα των δεδομένα αγαπημένων μας Jahtari. Oι Jahpatistas παρουσιάζουν αυτήν την βδομάδα στο κοινό της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 7 Απριλίου στο Γαία Live (Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λιμάνι), και της Αθήνας την Παρασκευή 8/4 στο Red Sea Reggae Club (Ποταμιάνου 23, Ιλίσια), τον έναν εκ των δύο ιδρυτών του label Jahtari, τον μέγιστο Disrupt, μαζί με την χαρισματική ινδοσκωτσέζα φιγούρα της MC Soom T! Και στα δύο live dates τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και οι πόρτες ανοίγουν στις 23.00.

Ο Disrupt είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής, μαζί με τον φίλο και συμπολίτη του από την όμορφη Λειψία Rootah, του πιο επιδραστικού dub label στην Ευρώπη, που δημιούργησε τον πρωτοποριακό ήχο που ονόμασαν οι ίδιοι Digital Laptop Reggae. To label των Jahtari από το 2004 ως σήμερα, με αφετηρία την Γερμανία γρήγορα εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, και σήμερα αποτελείται από πολλά σημαντικά ονόματα της Dub από ολόκληρη την Ευρώπη, από χώρες όπως Γαλλία, Αγγλία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία κλπ. Τα live τους χαρακτηρίζονται από την μοναδικότητα με την οποία παράγουν τον 8bito ήχο τους, κι έτσι η φετινή εμφάνιση του Disrupt και της Soom T στην Ελλάδα αναμένεται και πάλι εκρηκτική και άκρως ενδιαφέρουσα!

O Jan Gleichmar όπως είναι το real name του Disrupt, από το 2004 μέχρι σήμερα έχει πολλές κυκλοφορίες, συγκεκριμένα 4 δικά του albums, 8 δικά του sinlges και ep's, 11 ακόμη releases τα οποία έκανε με κάποιον ακόμη Jahtari παραγωγό, αλλά και καμιά 20αριά ακόμη συμμετοχές σε συλλογές κλπ. Κάποια από όλα αυτά τα releases μπορούμε να πούμε ότι ξεχωρίζουν, όμως ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις κι έτσι δεν χρειάζεται να το κάνουμε εμείς, που τουλάχιστον έχουμε μοιραστεί μαζί σας αυτά τα 3 χρόνια μάλλον το σύνολο των μουσικών παραγωγών των Jahtari, στις μισές από τις οποίες κρύβεται από πίσω ο Disrupt. Tελευταία πάντως, έβγαλε στις αρχές του έτους το album Ode 2 A Carrot με την Soom T, ενώ αύριο κυκλοφορεί με τον Τapes το 7ιντσο Events Occur in Realtime / Atomica Rydim στην Police In Helicopter! stay tuned for it ;-)

Όσο για την αξιαγάπητη MC Soom T από την Γλασκώβη, αυτή η εκκεντρική περσόνα είναι περισσότερο από μια δεκαετία πλέον στην μουσική σκηνή και δισκογραφία, μετρώντας αρκετές κυκλοφορίες και πολύ περισσότερες συμμετοχές σε άλλων releases, όπου εμφανίζεται με την χαρακτηριστική της φωνή και χρωματίζει έντονα και πάντα οποιαδήποτε παραγωγή. Πέρα από το δέσιμό της με τους Jahtari, αλλά και τους Mungo's Hi Fi από την πόλη της, με τους οποίους ξεκινάει μεγάλη περιοδεία στην Αμερική στο πολύ κοντινό μέλλον, έχει κάνει αρκετές επιτυχημένες συνεργασίες με ονόματα, όπως Bus, The Orb, The Bug, T.Raumschmiere, Asian Dub Foundation, King Creosete, Miss Kittin.

Πέρα από το δίδυμο των Disrupt και Soom T, στις δύο live βραδιές θα παίξουν οι Μr Mazz & Mrs HCN. O πρώτος είναι ο δημιουργός των Fundracar από την Αθήνα, ενώ η δεύτερη είναι εξαιρετική MC που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη δώσει το στίγμα της στα live που έπαιξε κάνοντας support στους Julian Marley, Gentleman, Israel Vibration κλπ. Πέρα από το συγκεκριμένο duo, στην Θεσσαλονίκη θα παίξουν οι Moca Juniors Soundsystem και στην Αθήνα η Anna Mystic. enjoy the live nights!

2 comments:

Anonymous said...

jah bles jahtari!

Anonymous said...

exw suginithei