Thursday 20 January 2011

The Bug feat.Flowdan at block33!

O Kevin Martyn aka The Bug, πολυπράγμων, υπερδραστήριος και καινοτόμος, ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία το μακρινό 1991 και σ' αυτά τα 20 χρόνια έχει συνεργαστεί με πάμπολλους παραγωγούς και MCs, εξελίσσοντας το ήδη εξελιγμένο ηχητικό του φάσμα από και προς διάφορες κατευθύνσεις, αλλά με ξεκάθαρο προσανατολισμό τους εν γένει αστικούς και βιομηχανικούς ήχους και τα παράγωγα τους.

Η αρχή έγινε με τους God συνδυάζοντας grindcore και industrial reefs με ένα σύγχρονο jazz avant-gardισμό. Εν συνέχεια ως Techno Animal δίνοντας τροφή στα hip-hop σχήματα που συνεργάστηκαν μαζί του και προδιαθέτοντας την δημιουργία της αμερικάνικης industrial hip-hop σκηνής. Ακολούθησαν οι Ice και οι Curse of the Golden Vampire ως φυσική εξέλιξη των δύο παραπάνω και φυσικά το side project The Bug.

Ως Τhe Bug έχει κυκλοφορήσει μόλις 4 ολοκληρωμένους δίσκους σε διάστημα 13 ετών, κάτι που δεν αντικατοπτρίζει τίποτα άλλο παρά την τελειομανία, την έλλειψη φλυαρίας και τη εμμονή του για πειραματισμό. Η αρχή έγινε το 1997 όταν μαζί με τον Dj Vadim κυκλοφόρησαν το Taping The Conversation. Στις αρχές της νέας χιλιετίας ακολούθησε μια σειρά 7inchων παρέα με τον Rootsman, η οποία ολοκληρώθηκε με την έκδοση του γήινα επιθετικού Killing Sound Album, υπό την ετικέτα της Reflex records.

Λίγο αργότερα με το Pressure, ο Kevin Martyn μας φανέρωσε την πιο ατμοσφαιρική και dubby πλευρά του υπό την επένδυση ragga φωνητικών. Αυτός ήταν και ο ήχος που έμελλε να τον χαρακτηρίσει και να τον εδραιώσει στην μουσική συνείδηση ενός ευρύτερου κοινού. Τέλος το 2008 κυκλοφόρησε το London Zoo στην Ninja Tune με διάφορες συνεργασίες και συμμετοχές (Killah P, Flowdan, Warrior Queen, Spaceape, Ricky Ranking, Aya, Tippa Irie), το οποίο συνόδευσαν διθυραμβικά σχόλια από παραγωγούς, κριτικούς και φυσικά ακροατές.

Ο The Bug θα εμφανισθεί μαζί με τον MC Flowdan για ένα μοναδικό live στη Θεσσαλονίκη, στο Block33 στις 29 Ιανουαρίου. Την βραδιά θα ανοίξουν και θα κλείσουν οι Dj Booker, Imaginary Friend και Tsaros, ενώ καθώς τα discount e-tickets τελείωσαν, πλεόν εισητήρια υπάρχουν στα Metropolis προς 15eu και προς 20eu στην είσοδο.


ΥΓ: Το project King Midas Sound δεν αναφέρθηκε μιας και αποτελεί από μόνο του κεφάλαιο το οποίο μπορεί να παραλληλισθεί με πολλά συναισθήματα και να χαρακτηριστεί από πολλούς επιθετικούς προσδιορισμούς που όμως, είναι σχεδόν αδύνατο να το περιγράψουν ως σύνολο.

2 comments:

Anonymous said...

nice post! dn iksera oti ekane tosa pragmata o bug.. kali fasi pou anaferontai ola ta protzekt tou

Anonymous said...

pssss