Thursday 21 May 2009

Mary's Flower Superhead interview!

Mary's Flower Superhead... Power trio..! Straight cut φωνητικά, κιθάρες που παραπέμπουν σε Punk των 70's και ενίοτε παίζουν τον ρόλο του synth, groovata τύμπανα και μπασογραμμές, up-to-date ήχος, βγάζουν αυτό που λέμε "νεύρο" στα live τους.. Έχουν "ανοίξει" σημαντικές μπάντες όπως "Placebo" και "Madrugada".. Άν συνεχίσουν έτσι τους βλέπω να φτάνουν πολύ ψηλά!

Πότε και πώς δημιουργήθηκαν οι “Marys Flower Superhead”?

Οι MFS δημιουργήθηκαν το 2003 όταν μετά από πολλούς πειραματισμούς των προηγούμενων χρόνων του Ηλία(κιθάρα, φωνή) και Θάνου (τύμπανα) προστέθηκε στην μπάντα ο Νίκος (μπάσο) και οι MFS απέκτησαν τη μορφή που έχουν και σήμερα.

Κυκλοφορείτε τώρα τον δεύτερο σας δίσκο "Sway" μέσω της Shift(Archangel), τι να περιμένουμε από αυτόν?

Ο δεύτερος μας δίσκος με το όνομα “Sway μετά από πολλές αναβολές και παρατάσεις, θα κυκλοφορήσει τελικά τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου του 2009. Θα περιέχει 12 tracks τα οποία κυμαίνονται σε ύφος disko punk, post punk, indie,pop…με πρώτο single το “Tokyo”. Μας πήρε αρκετό καιρό να δώσουμε στο δίσκο ακριβώς τον ήχο που θέλαμε αλλά πιστεύω τον έχουμε φτάσει σ’ ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο…βλέπεις στη μουσική και στις τέχνες γενικότερα ποτέ δεν μπορείς να αγγίξεις το τέλειο…πάντα θα υπάρχουν ενστάσεις και αμφιβολίες λόγω της καθαρά υποκειμενικής φύσης της κάθε τέχνης, οπότε και εμείς ταλαντευτήκαμε αρκετά…

Ποιά είναι η προσωπική σας ερμηνεία της ονομασίας του δίσκου?

Η λέξη “Sway” έχει αρκετές ερμηνείες από τις οποίες οι πιο κύριες είναι δύο…σημαίνει λικνίζομαι ή απλά χορεύω και σημαίνει και κυριαρχώ…εμείς θέλουμε να κάνουμε και τα δύο..να κάνουμε τον κόσμο να χορεύει, να κάνουμε τα σώματα να λικνίζονται με τη μουσική μας και με αυτό τον τρόπο να κυριαρχήσουμε σε καρδιά και μυαλό…νομίζω είναι το ιδανικό.

Tί εκφράζουνε οι στίχοι σας?

Τους στίχους μας είναι λίγο δύσκολο να τους εντάξουμε σε μια συγκεκριμένη θεματολογία…πολλές φορές είναι τόσο αφηρημένοι που δυσκολευόμαστε να πούμε για τι πράγμα μιλάει κάποιο τραγούδι μας. Πάντως οι εικόνες και οι καταστάσεις που μας εμπνέουν να γράψουμε μουσική και στίχο βγαίνουν από τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, τις ώρες που έχουμε χάσει τον έλεγχο του εαυτού μας και άλλες φορές ξεχνάμε τα πάντα και δεν μας νοιάζει τίποτα και κανένας και άλλες φορές θυμόμαστε κάποια πράγματα που νομίζαμε πως είχαμε ξεχάσει …

Ποιά πρόσωπα - γεγονότα συμβάλουν στις μουσικές σας εμπνεύσεις?

Σίγουρα άνθρωποι που ερωτευτήκαμε και αγαπήσαμε μας έχουν εμπνεύσει και πολλές φορές συνεχίζουν να εμπνέουν…επίσης καταστάσεις στις οποίες η νιότη μας, η ώριμη και συνειδητοποιημένη εφηβεία μας έφτανε στο αποκορύφωμα μαζί με τα συναισθήματά μας αποτελούν μια σημαντική πηγή έμπνευσης….γενικά μας αρέσουν πολύ οι ανώριμες καταστάσεις…

Είστε πολλά χρόνια τώρα στην ανεξάρτητη μουσική σκηνή, πώς βλέπετε την εξέλιξή της?

Κοίταξε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι βγαίνουν πολλές αξιοπρόσεκτες μπάντες με επίσημες κυκλοφορίες και “επαγγελματισμό” το οποίο δείχνει ότι η ανεξάρτητη σκηνή μεγαλώνει και οργανώνεται…επίσης βλέπουμε πως αν και η δισκογραφία περνάει κρίση πολλές ανεξάρτητες εταιρίες γεννιούνται με σκοπό να υποστηρίξουν αυτή τη σκηνή…το θέμα είναι ότι όλο αυτό γίνεται με αργά βήματα και δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει αρκετός κόσμος μέσα στα πλαίσια της ελληνικής πραγματικότητας ο οποίος θα υποστηρίξει αυτή τη σκηνή….πάντως εμείς βλέπουμε με αισιοδοξία την όλη πορεία ….

Πείτε μου κάποιες από τις προσωπικές σας ασχολίες εκτός της μπάντας..

Ο καθένας έχει και τη δουλειά του εκτός της μπάντας.. ο Θάνος έχει το στούντιο στο οποίο γράφουμε και προβάρουμε, ο Νίκος διδάσκει μουσική σε σχολείο και σε ωδείο και εγώ(Ηλίας) μέχρι πριν δυο μήνες περίπου δούλευα σε τράπεζα λόγω των οικονομικών σπουδών μου και τώρα ως άνεργος βρίσκομαι σε κατάσταση επαναπροσδιορισμού…

Και τώρα θα ήθελα να μου αποκαλύψετε κάποια από τα αγαπημένα σας άλμπουμ.

Δύσκολη ερώτηση αλλά θα αναφέρω κάποια ενδεικτικά: The clash - τα πάντα όλα, Joy Division - τα πάντα όλα, Smashing Pumpkins - Siamese Dreams, Radiohead - the bends, Social Distortion - White light, white heat, white trash, Beastie boys - Ill communication, Interpol -Turn on the bright lights, Johnny Cash - At Folsom Prison, The future sound of London - Accelerator, Girls VS boys - the house of GvsB.

Οι MFS προσφέρουν στους ακροατές του Paranoise ένα από τα καλύτερά τους τραγούδια για free downloading και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό! Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το Νο Second Chances και καλές ακροάσεις!!!

By: ARs-AP-

No comments: