Wednesday 20 May 2009

Ladytron live report from Thessaloniki, 15/5!

Την περασμένη Παρασκευή 15/5 βρεθήκαμε σε άλλη μία συναυλία του Principal! Οι Ladytron, ένα από τα γνωστότερα συγκροτήματα της electropop επισκέφθηκαν την πόλη μας, οπότε κι εμείς πιστέψαμε ότι θα είχαμε μια πολύ καλή ευκαιρία να χορέψουμε, να περάσουμε καλα, αλλά και να πάρουμε μια γεύση από την pop αγγλοκουλτούρα των 00's! Επιπλέον κίνητρο για να παρεβρεθούμε στο Principal αποτέλεσε τo γεγονός ότι opening θα κάνανε οι Five Star Hotel, τους οποίους ήθελα τόσο πολύ να δω!!

Τελικά, για άλλη μία φορά αργοπορήσαμε και χάσαμε τους Θεσσαλονικείς 5*Hotel :-( αλλά από τους παρεβρισκόμενους ακούσαμε τα καλύτερα για αυτούς! Next time δεν τους χάνω με τίποτα! Κατά τις 11 λοιπόν, κι ενώ στο Principal υπήρχαν κάπου 1000 άτομα ανέβηκαν στην σκηνή οι Ladytron κι ήμασταν όλοι έτοιμοι για μια γαμάτη συναυλία! Αμ δε.....

Έμελλε να είναι μία από τις χειρότερες συναυλίες που έχω δει τα τελευταία 2-3 χρόνια! Υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα στον ήχο, από την αρχή ως το τέλος του live, που επηρέασαν κατά κόρον την διάθεση της μπάντας αλλά και του κόσμου φυσικά! Τα φωνητικά σε ελάχιστα tracks ακουγόντουσαν, καθώς η μουσική συνεχώς σκέπαζε την ωραία φωνή της cool Βουλγάρας Mira και της Σκωτσέζας Helen! Όλοι ήταν πολύ παγωμένοι, οι ίδιοι οι Ladytron, θέλω να πιστεύω ότι ήταν τόσο μίζεροι λόγω του κακού ήχου, γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι ήρθαν απλά να κάνουν μία αρπαχτή! Αν και αυτό εν τέλει φάνηκε, καθότι ο συνολικός χρόνος παρουσίας τους on stage δεν ήταν πάνω από 60 λεπτά, μαζί με το encore!!

Γενικώς η συγκεκριμένη συναυλία αποτέλεσε απλά μία δυσφήμιση για τους 2 Liverpoolιάνους και τις Mira και Helen. Απογοητεύτηκα όμως, γιατί ήταν και ψυχροί τελείως! Δεν ξέρω αν τα προβλήματα στον ήχο ήταν δικό τους ή όχι φταίξιμο, αλλά το να μην ζητούν μία συγγνώμη από τον κόσμο για την βαβούρα που υπέστη έναντι 20 ή 25 ευρώ είναι αντιεπαγγελματισμός. Και στην τελική, αν τα προβλήματα ήταν του Principal να βγαίνανε οι Ladytron και να κράζανε τους διοργανωτές. Δυστυχώς αυτές οι παπαριές συμβαίνουν συνεχώς στην Ελλάδα με τους άπειρους τυχοδιώκτες... ας τους "κλωτσήσουμε" λοιπόν!

1 comment:

Archimides said...

Ω, σκατά ρε...
Εγώ δεν έχω βρεθεί ποτέ σε τόσο χάλια συναυλία, ούτε σε τόσο μικρή.