Thursday 18 July 2013

*new releases out now from Granny Records


Σας παρουσιάζουμε σήμερα τις δύο πρόσφατες κυκλοφορίες της Granny Records, με πρώτη αυτήν του Epavlis Pavlakis, όπως είναι το προσωπικό project του Παύλου Βακάλου που σχηματίστηκε το 1999 στην Θεσσαλονίκη. 


Οι σπουδές στο κλασσικό φλάουτο (Auth / Μουσικολογία, UVA / Μουσικολογία, Steim / NI) τον ενέπνευσαν και τον οδήγησαν στην δημιουργία ήχων, κολάζ, πολύγλωσσων απαγγελιών, γαλήνιων ρυθμών και ηχητικών κυμάτων, για περισσότερα από 15 χρόνια πειραματισμού στην μουσική. 

Η μουσική του είναι ένα εσωτερικό ηχητικό ντοκυμαντέρ που καταγράφει μέρος της ψυχής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από λέξεις και ήχους.

Ο Epavlis Pavlakis δημιουργεί δέκα ηχητικά σχόλια σε ισάριθμα ποιήματα του Χρίστου Λάσκαρη (Χάβαρι Ηλείας 1931 - Πάτρα 2008). Η φωνή του θανόντος ποιητή παρουσιάζεται μέσα από τους μινιμαλιστικούς ψηφιακούς ήχους του μουσικού που γνώρισε τον ποιητή μέσω του αδερφού του. Ένα γραμμικό, ζωντανό ηχητικό περιβάλλον που "αιχμαλωτίζει" και "φορτίζει" την φωνή του ποιητή. Ένας φόρος τιμής.

Το πρώτο LP του Epavlis Pavlakis συνδιάζει με μοναδικό τρόπο την ποίηση με την ψηφιακή εποχή και μπορείτε να βρείτε ένα από τα 300 αριθμημένα αντίτυπα βινυλίου εδώ.

Η δεύτερη πρόσφατη κυκλοφορία που παρουσιάστηκε από την Granny Records, εταιρεία ιδρυθείσα το 2007 με έδρα την Θεσσαλονίκη, και η οποία αποτελεί την 11η επίσημη κυκλοφορία του label, έρχεται από τον Σάββα Μεταξά


Ο Σάββας Μεταξάς, με προηγούμενα projects που τον έκαναν ευρύτερα γνωστό ως Inverz και Good Luck Mr.Gorsky, συνεργάζεται με τρεις γνωστούς του μουσικούς, για την δημιουργία τριών διαφορετικών ερμηνειών του κομματιού του με τον τίτλο Urchin

Oι Hana, Damcase και Thanos Bantis, παρουσιάζουν τρία remixes του αρχικού κομματιού μέσα από αυτή την μοναδική κυκλοφορία, που διατίθεται σε ψηφιακή μορφή από εδώ αλλά και από το record store Λωτός στην Θεσσαλονίκη με download cards.

Το Χρίστος Λάσκαρης LP και το Urchin είναι δύο πραγματικά ποιοτικές και αξιόλογες κυκλοφορίες από τoυς φίλους μας της Granny. feel 'em!

No comments: