Friday 5 July 2013

all about Ejekt Festival 2013!


Ο Ιούλιος μπήκε και τo Ejekt Festival 2013 πλησιάζει καθώς θα λάβει χώρα στις 16 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Η αλήθεια είναι ότι το εν λόγω φεστιβάλ κινείται κυρίως σε pop μονοπάτια ωστόσο το μέγεθος των ονομάτων που παρουσιάζονται στο line up όσο και το γεγονός ότι είναι από τα λίγα festivals που επιβίωσαν στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια το καθιστούν θεσμό πια για την πόλη.


Ένα από τα μεγάλα γεγονότα του καλοκαιριού είναι η έλευση του σπουδαίου James Blake για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Ο Βρετανός παραγωγός και remixer είναι ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της μουσικής της τρέχουσας δεκαετίας. Το ομώνυμο ντεμπούτο του album με την μεγάλη επιτυχία Limit To Your Love ανανέωσε τόσο την ηλεκτρονική όσο και την ποπ μουσική και δίκαια χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους δίσκους του 2011. 

Οι υποψηφιότητες για τα μεγάλα μουσικά βραβεία της Μεγάλης Βρετανίας (Brits, MercuryPrize) έφεραν τον James Blake στο παγκόσμιο προσκήνιο και πλέον είναι από τους πιο περιζήτητους remixers, ενώ το πρόγραμμα των ζωντανών εμφανίσεών του είναι γεμάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

O νέος δίσκος του Overgrown κυκλοφόρησε τον Απρίλιο με πρώτο single το Retrograde και ήδη θεωρείται ένα από τα σίγουρα στοιχήματα για τις λίστες με τα καλύτερα του 2013, καθώς έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τα μεγαλύτερα μουσικά media.

Από κει και πέρα στο φετινό Ejekt Festival θα εμφανιστούν οι Pet Shop Boys, ένα από τα κορυφαία ηλεκτρονικά ποπ ντουέτα του πλανήτη, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το εντυπωσιακό οπτικό show τους Electric Tour 2013.

Ακόμη παρόντες θα είναι οι Happy Mondays από το Manchester. Tο κορυφαίο συγκρότημα της θρυλικής σκηνής από το Manchester χάρισαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των 90's, ενώ ο περίφημος δίσκος Pills 'n' Thrills and Bellyaches κατάφερε να δέσει ιδανικά την ροκ με την acid και την rave σκηνή και αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής. Πέρυσι, οι Happy Mondays περιόδευσαν για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια με το original line-up τους και πραγματοποίησαν μια από τις πιο πετυχημένες περιοδείες της χρονιάς, με τα εισιτήρια να γίνονται ανάρπαστα. 

To NME τους ανακήρυξε "Καλύτερη Νέα Μπάντα" για το 2012. Το buzz που έχουν δημιουργήσει οι Palma Violets γύρω από το όνομά τους συγκρίνεται μόνο με τις πρώτες μέρες των Arctic Monkeys: πριν καν βγάλουν το πρώτο single τους, ήταν ήδη το πιο καυτό νέο συγκρότημα της χώρας, χάρη στα βίντεο από τις εκρηκτικές συναυλίες τους που ανέβαζαν οι οπαδοί τους στο youtube. Έκτοτε, τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους και το δισκογραφικό ντεμπούτο τους 180 πήγε στο 11 των βρετανικών charts την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του.

Το show του Faith SFX είναι κάτι που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί στη ζωή σου. Είναι ένας από τους κορυφαίους beatboxers του πλανήτη, με εξωπραγματική ικανότητα να μιμείται ήχους, samples, ρυθμούς, φωνές, την οποία συνδυάζει με την αγάπη του για την σύγχρονη βρετανική μουσική, το UK Garage/Grime και το UK Hiphop. Του έχουν κάνει αφιερώματα μεγάλα δίκτυα όπως MTV, ITV, BBC και ραδιόφωνα της Βρετανίας, ενώ έχει εμφανιστεί μαζί με τεράστια ονόματα όπως Jay-Z, Ludacris κλπ αλλά και με όλη την νέα βρετανική σκηνή.

Το line-up συμπληρώνουν τα τρία ελληνικά συγκροτήματα: Bittersweet, Jamming Funkers, Viper Vikings, που προέκυψαν από τον μεγάλο διαγωνισμό του Red Bull Bedroom Jam.

Τα εισιτήρια σε προπώληση τιμώνται προς 30 ευρώ τα 1000 πρώτα και 35 ευρώ από τα ticketarena.gr, viva.gr, Tickethouse (Πανεπιστημίου 42) και τα Public. Στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας θα κοστίζουν 40 ευρώ.

No comments: