Tuesday 7 February 2012

*new release out now: Goth-Trad - New Epoch LP


''...Πρέπει να είσαι πεινασμένος ως μουσικός. Θα πρέπει να πειραματίζεσαι, να εξελίσσεσαι, να προχωράς μπροστά, αλλά πάνω απ' όλα θα πρέπει να είσαι πεινασμένος. Έτσι υποτίθεται ότι πρέπει να' ναι. Δεν θα πω ότι δεν έχω υπάρξει επιτυχημένος μέχρι τώρα... θα πω απλά ότι θέλω περισσότερα!''

τάδε έφη ο Goth-Trad για το Big Up Magazine, 2008

Και τα ... ''περισσότερα'' ... είναι γεγονός! Το New Epoch, το ντεμπούτο album του Goth-Trad για την Deep Medi Musik, είναι εδώ και το καλύτερο θα ήταν να ανοίξετε τα αυτιά σας! Αποτέλεσμα μιας δεκαετούς ιδιαίτερα δημιουργικής προσπάθειας, από έναν άνθρωπο που ο Kode 9 αποκαλεί ''a one-man army mutating the UK hardcore continuum in Japan''.

Ο Takeaki Maruyama ή αλλιώς Goth-Trad, αναμφισβήτητα ηγείται ''της φάσης'' ανάμεσα σε παραγωγούς ανά τον κόσμο που έχουν πάρει τους ήχους της UK undergroung σκηνής και τους έχουν μεταλλάξει σε νέες μορφές. Στην περίπτωση αυτού, στην Νέα Εποχή! Ωστόσο, για τον ίδιο δεν υπήρξε ποτέ θέμα αναπαραγωγής του UK ήχου, αφού όπως παραδέχθηκε σε συνέντευξη του το 2008:

''Αν ρίξουμε μία ματιά στους καλούς dubstep παραγωγούς, δεν νομίζω ότι προσπαθούν να κάνουν Dubstep. Κοιτούν ήδη πέρα από αυτή και προσπαθούν να κάνουν κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό. Σκέφτονται σε ένα άλλο επίπεδο και αυτό είναι και το διασκεδαστικό κομμάτι της υπόθεσης.''

Αναδυόμενος από την ζωντανή underground ηλεκτρονική σκηνή της Ιαπωνίας, ο Maruyama-san aka Goth-Trad έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον σημαντικούς καλλιτέχνες της γενιάς του. Το χαρακτηριστικό του ύφος περιλαμβάνει free samplers, keyboards ακόμη και αυτοσχέδια μουσικά όργανα.

Ο ήχος του αποτελείται από μία ευρεία παλέτα επιρροών, από την αφηρημένη Electronica στον θόρυβο, από την Dub και την Reggae στην Jungle, από την Rave και Grime στην Punk. Σχεδόν κάθε μορφή και είδος μουσικής απορροφάται από την ''μαύρη τρύπα'' του, συνθέτοντας κάτι κατεξοχήν μοναδικό και απολύτως Goth-Trad-δικο.


Ο Goth-Trad, λοιπόν, αρέσκεται στον πειραματισμό, έχοντας αναπτύξει την δική του προσωπική παλέτα ήχων. Αυτή η πραγματικά μοναδική αφηρημένη προσέγγιση του, έχει κερδίσει μία θέση στην πρώτη γραμμή της dance μουσικής του Τόκιο. Ένας πραγματικός άθλος, εάν αναλογιστεί κανείς ότι το Τόκιο έχει την πλέον πολύπλοκη και δεσμευτική σκηνή όσον αφορά την ηλεκτρονική μουσική ανά τον κόσμο.

Με έναν ισχυρό κατάλογο από albums και περιοδείες έχει πραγματικά κατακτήσει τον κόσμο... και με το ολοκαίνουριο New Epoch έρχεται να μας μαγέψει για μία ακόμη φορά. Το εν λόγω album είναι μακράν η πιο ολοκληρωμένη δουλειά του Goth-Trad μέχρι τώρα, επιδεικνύοντας όλα όσα ο ίδιος έχει κερδίσει μέσα από την πολυετή εμπειρία του. Αποτελείται από εξαιρετικά φιλοτεχνημένα κομμάτια, που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον και την προσοχή μας.

Η εισαγωγή στο New Epoch γίνεται με το Man in the Maze, ένα track γεμάτο όμορφες, σκοτεινές, ατμοσφαιρικές και παλλόμενες χορδές, ακολουθεί το Departure, και δύο κομμάτια πιο εύκολα, υδάτινα και πιο ατμοσφαιρικά, τα Cosmos και Walking Together. Πιο δυνατό και "σπασιματικό" αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι το Airbreaker, περισσότερο χαοτικό το Strangers.


Ένα από τα απόλυτα hits του φετινού χειμώνα, το απίστευτο και ήδη πολυαγαπημένο και πολυπαιγμένο Babylon Fall με την συμμετοχή Max Romeo να το κοσμεί και να το απογειώνει για να ολοκληρώσει τον dubstep ύμνο του 2011-2012! Μετά το ομώνυμο EP του Babylon Fall λοιπόν από τον περασμένο Νοέμβριο, βρίσκεται και στο New Epoch LP, ακολουθούμενο από το βρώμικο Αnti Greed και έπεται ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν με την μία από την κυκλοφορία, το εξαιρετικό, χορευτικό Seeker που σε συγκλονίζει και σε βάζει κατευθείαν στο λούκι του dubstep χορού!

Η ολοκληρωτική μαγεία του LP έχει συνέχεια με το έντονο synthesizer του Mirage, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση κάνει το ομότιτλο κομμάτι, New Epoch, το οποίο και ορίζει έναν καλλιτέχνη που ψάχνει μέσα από διαφορετικές εμπειρίες, πολιτισμούς, styles και είδη, που φτάνει σήμερα να είναι στην κορυφή.


Συνολικά 11 κομμάτια αποτελούν το Νew Epoch με διάρκεια τα 61 λεπτά, μία κυκλοφορία μέσω της σπουδαίας και πρωτοπόρας Deep Medi Musik. Ας αφήσουμε όμως τα τελευταία λόγια του άρθρου στον ίδιο τον Goth-Trad, έτσι ακριβώς όπως μίλησε στο Low End Theory τον περασμένο Σεπτέμβριο:

''Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν ακούω και τόσο dubstep. Ο κύριος λόγος που ασχολούμαι και κάνω dubstep είναι γιατί είναι ελεύθερη... μπορείς να την κάνεις ο,τι θέλεις! Πάντα ψάχνω για νέες κατευθύνσεις και στυλ μέσα στη δουλειά μου. Κάνω απλά τον ήχο μου. Ασχολούμαι με αυτό το ύφος μουσικής για περίπου μια δεκαετία τώρα και μπορώ να πω ότι πρόκειται για bass μουσική. Το νέο μου album θα χαρακτηρίζεται από ποικιλία, και αυτό γιατί μερικά κομμάτια είναι πολύ techie, μερικά άλλα πολύ πιο πειραματικά, glitchy. Πολύ πιθανό να υπάρξουν και κάποια πιο banging! Έχω πολλές ιδέες...''.


Πράγματι, όπως αποδείχθηκε έμπρακτα με το φοβερό New Epoch! Αναζητήστε το!

1 comment:

Anonymous said...

DISKARA!!!