Tuesday 10 August 2010

*some fresh summer releases!

Κι ενώ το καλοκαιρί είναι στην τελική του ευθεία και οι διακοπές για τους περισσότερους συνεχίζουν, νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ κάποιες πρόσφατες καλοκαιρινές κυκλοφορίες που μου άρεσαν.

Jazzsteppa - Sweet Tooth EP


Αρχίζουμε με τους Jazzsteppa που πρόσφατα είχαμε την τύχη να απολαύσουμε στο Low End Carnival. Το Sweet Tooth EP είναι η τελευταία δουλειά τους, καθώς κυκλοφόρησε μόλις πριν 3 εβδομάδες στο label Studio Rockers. Eίναι στις 12 ίντσες, περιλαμβάνει 4 tracks, με 2 εξαιρετικά για άλλη μια φορά κομμάτια, το Investment Decision, ενώ ακόμη πιο ωραίο είναι το ομώνυμο Sweet Tooth με τα soul φωνητικά της Erika και το οποίο ακολουθείται από την instrumental εκδοχή του. Το ΕP περιλαμβάνει και τα 45" του Perspective με jazz σπάσιμο. Εξαιρετικό.

22Tape - Mosaic Change Tone


Πολύ καλό ΕP, πολύ ενδιαφέρον ήχος που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι του Flying Lotus ή του Krush. Προσωπικά το αγάπησα γρήγορα και κάθε φορά που το ακούω μ' αρέσει και περισσότερο. Εxperimental hip hop, με μακρόσυρτα μπάσσα, downtempo beats, με τονωτικές ενέσεις glitch και ιδού το αποτέλεσμα: Mosaic Change Tone! Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη από τον παντελώς άγνωστο 22Tape aka Jared Dunne από το Denver. Περιλαμβάνει 5 tracks, από τα οποία ξεχωρίζω το τέλειο You 're So Always και το Saloon Shwagger. Διατίθεται free από το blog του and don't be shy, είναι δωράκι.

M.A.G.E. - Imaginary Numbers


Πρόκειται για την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Misha Mross aka M.A.G.E. από το Vermont της Αμερικής. Πολύ ενδιαφέρουσα κυκλοφορία, σε electronic/idm ρυθμούς, ωραία synths στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου που καταδεικνύουν προφανώς και το μουσικό στυλ του M.A.G.E., o οποίος χαρακτηρίζει την μουσική του emotronic. Περιλαμβάνει 8 tracks με συνολική διάρκεια τα 28 λεπτά, ξεχωρίζω τα A Broken Toy, Sweetness, ενώ διατίθεται free καθότι είναι self released.


Jahmiga - Porque Te Dub


Αξιαγάπητο 7ιντσο. Ένα κλασσικό ισπανικό κομμάτι του '74 που λογικά έχετε ακούσει σε όλο και κάποια από τις διασκευές που του έγιναν, αυτή την φορά θα το ακούσετε σε digital laptop reggae, 8bit-η dub, και θα σας αρέσει ακόμη περισσότερο! Ο/Η/Oι Jahmiga με το μυστηριώδες πέπλο που καλύπτει το όνομα αυτό, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιος κρύβεται από πίσω, παρουσιάζει την δεύτερή του κυκλοφορία στους Jahtari, η οποία περιλαμβάνει το συγκεκριμένο κομμάτι, στην μία πλευρά με την ωραία γυναικεία φωνή και στην άλλη με την dub version. Κυκλοφορεί σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα. Τουλάχιστον ακούστε το.

Professor Skank - Warn Them


Mετά την κυκλοφορία των 10ιντσων Οuter Space και What is Rasta τον Μάιο, ο πιθανότατα καλύτερος Έλληνας dub παραγωγός Professor Skank από τις 8 Ιουλίου έχει βγάλει την νέα του δουλειά. Το 12ιντσο Warn Them διατίθεται από το αγγλικό label Urban Sedated Records και περιλαμβάνει 6 tracks. To ομώνυμο και πρώτο κατά σειρά, είναι το καλύτερο, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι και πάλι ο Afrikan Simba βρίσκεται στους συμμετέχοντες στην κυκλοφορία του Professor, με την εμφάνισή του στο 3ο track, Rasta Education. Roots reggae λοιπόν, καλοκαίρι γαρ...

Eπίσης, μου άρεσαν αρκετά κάποια remixes (ιδίως του Radikal) που κυκλοφόρησαν μόλις πριν μια βδομάδα οι Πολωνοί Dreadsquad στο ωραίο Caravan, ενώ πολύ αξιόλογο βρίσκω το ντεμπούτο album Last Train to Nowhere του 19χρονου Postmodern Escape Artist. Tέλος, το Cosmogramma μ' αρέσει τελικά περισσότερο απότι νόμιζα όταν το πρωτάκουσα. Cheers!

3 comments:

Anonymous said...

apsoga..

Anonymous said...

kai gamw!!!

margasv said...

lol
merci! :-)