Thursday 26 August 2010

Metastaz's (Lyon) exclusive mix set on Paranoise!

Ως ένας ακτιβιστής που εξελίσσεται εδώ και 8 χρόνια στην dub σκηνή της Lyon, o Τhomas Simoes aka Metastaz, συνδιάζει ethnic στοιχεία με επιδέξια beats σπάζοντας τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ διαφορετικών ειδών μουσικής. H μουσική που δημιουργεί αντικατοπτρίζεται σε έναν electro dub κόσμο όπου κυριαρχούν αναμιγμένοι ήχοι από τις urban επιρροές του, καθώς ποτέ δεν έπαψε να αναζητά φρέσκα ανεξερεύνητα μονοπάτια, από την ηλικία ακόμη που πειραματιζόταν με τα keyboards του. Ως τώρα έχει κυκλοφορήσει 3 αρκετά διαφοροποιημένα μεταξύ τους albums στην ParisDubActivitys (PDA) και στην Libre Comme L'air (LCL), ενώ πρόσφατα έκανε το δικό του label Tazart.

Μέσω αυτού κυκλοφόρησε το εξαιρετικό Orient Dub Express. Πρόκειται για την τελευταία του δουλειά που αποτυπώνει ένα μουσικό ταξίδι από μία ήπειρο σε μία άλλη, από το Sao Paulo στην Ινδία και διατίθεται για free downloading πατώντας εδώ, καθότι αποτελεί πάγια στάση του να μοιράζεται απλόχερα την μουσική του με τον κόσμο. Στις επιρροές του o ίδιος αναφέρει τους Asian Dub Foundation, dj Vadim, Filastine, Dalek, Zenzile, Ez3kiel, έχει συμμετοχές σε διάφορες dub συλλογές και έχει συνεργαστεί με τους Blu Rum 13 (one self, dj vadim), Volfoniq (jahtari, lcl), Miscellaneous (fumuj, b-logiq), Mamelo Soundsystem, Le Grendel κ.ά.

Όμως, καλύτερα να περιμένουμε να γευτούμε την μουσική του ακούγοντας το set με τίτλο Dub Mix Tender, Dub Mix Tue διάρκειας 94 λεπτών που ετοίμασε ο Metastaz αποκλειστικά για τους ακροατές του Paranoise Radio! Yπομονή ως μεθαύριο Σάββατο 28/8. Στις 22.00 (GMT +02:00) έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ένα άκρως ενδιαφέρον και διαφορετικό set και μετά την ακρόασή του θα αναρτηθεί και η tracklist στα comments. Aπό την Lyon της Γαλλίας με αγάπη... stay tuned!

3 comments:

Anonymous said...

poli endiaferousa i fasi tou fainetai!! exei oraies mousikes pragmati...

Anonymous said...

eimaste oloi autia :-)))
keep it up!

PARANOISE said...

Ηere is the tracklist;

01- True skool - Coldcut & Roots Manuva
02- Revolution at - Zenzile
03- Faluja - Molecule
04- Hurtful dub - Alpha & Omega meets Brain Damage
05- Original dub way - Professor Skank
06- Walkin' on - Rytmetix
07- Black is the night - Dj Vadim & Katherin Deboer
08- Camel - Flying Lotus
09- Corrente de agua doce - Lurdez Da Luz
10- Simpsong - Metastaz meets Mamelo Sound Sys.
11- Witness - Roots Manuva
12- Le pudding a l'arsenic - Leo Le Bug
13- Faded - Noah 23 Feat. Ceschi
14- The eraser - Thom Yorke
15- Unexpected delight - Flying Lotus & Laura Darlington
16- Glassbowl - Malnoia Feat NT4
17- The tower to eternity - Brain Damage
18- Hayduk Bey - Fedayi Pacha
19- Jump - 16 Bit
20- Grounation - Deadbeat
21- Xberg Ghosts - Deadbeat