Sunday 11 April 2010

Constrobuz presents The Beats Vol.IV

Όταν ο J Dilla πρωτοκυκλοφόρησε το Donuts το 2006 πολλοί μιλούσαν για μία νέα περίοδο στο Hip Hop η οποία θα σήμαινε και την εξέλιξη του. Πολλοί παραγωγοί σε όλο τον κόσμο επηρεάστηκαν πολύ από την καινοτομία του Dilla του να αναμίξει διάφορους ήχους με φωνητικά σε ένα album που θα περιείχε πάνω από 25 κομμάτια με την πλειοψηφία των τραγουδιών να είναι μικρά, συνήθως δίλεπτα. Όλο αυτό το κίνημα με τα beats και το ατέλειωτο sampling έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να εμπνευστούν από τον JayDee να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν εξαιρετικά beats.

Κατά καιρούς είχα την τύχη να πέσουν στα χέρια μου πολλές αξειοσημείωτες παραγωγές από όλο τον κόσμο με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των νέων παραγωγών να προέρχονται κυρίως από την σύγχρονη μητρόπολη των τεχνών, το Los Angeles. Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Constrobuz. O Constrobuz λοιπόν, είναι ένας τύπος από την Νότια Καρολίνα ο οποίος βγάζει σαν μηχανή του ποπ κορν τα beats έχoντας ήδη στο ενεργητικό του 4 προσωπικά beat tapes και δύο συλλογές με remixes σε χρονικό διάστημα μόλις ένα χρόνο και κάτι ψιλά. Ο ήχος του Constrobuz είναι μία μίξη από digital hip hop και jazz συνδιασμένη με τις απαραίτητες πλέον ψυχεδέλειες και τα εξαιρετικά Lo-fi φωνητικά να δίνουν αέρα 50's και 60's στην μουσική του.

Αφορμή γι αυτό το άρθρο είναι η κυκλοφορία του 4ου κατά σειρά προσωπικού beat tape του Constrobuz που μόλις κυκλοφόρησε και διατίθεται για free download από τον ίδιο μέσω της σελίδας του στο MySpace(όπως φυσικά και όλες οι προηγούμενες κυκλοφορίες του). To τελευταίο beat tape βγήκε πριν 10 ημέρες και περιλαμβάνει 26 tracks με συνολική διάρκεια 46 λεπτών, ενώ προσωπικά πιστέυω ότι πρόκειται για μία από τις καλύτερες δουλειές του! Παρακάτω δίνω και όλα τα links της δισκογραφίας του Constrobuz.

Constrobuz Beats vol 1 hereConstrobuz Beats vol 2 here
Constrobuz Beats vol 3 here
Constrobuz Beats vol 4 here
Constrobuz Remixes 1 here
Constrobuz Remixes 2 here
cheers!

No comments: