Thursday 19 November 2009

Suhov [Budabeats] - Lakotep LP 2009

Ένας από τους μουσικούς που μου κέντρισε το ενδιαφέρον τελευταία και μου άνοιξε μια νέα πόρτα για να ψάξω κάτι που δεν ήξερα ως τώρα είναι ο Ούγγρος Suhov. Το τελευταίο του LP που μόλις πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε free στο διαδίκτυο, το Lakotep, είναι downtempo hiphop, glitch hop, με αρκετά beats κάποιες φορές και πραγματικά ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή που το ακούς! Ο Suhov που τώρα είναι σε tour στην χώρα του παίζοντας σε πολλές πόλεις είναι το νέο μέλος ενός από τα καλύτερα labels της Ανατολικής Ευρώπης στο συγκεκριμένο είδος. Πιο συγκεκριμένα, η Budabeats είναι ένα σχετικά νέο Νetlabel αποτελούμενο από 9 παραγωγούς-djs-turntablists-, εδρεύει στην Boυδαπέστη, εξ' ού και το όνομα, και κινείται μουσικά σε hip hop, breaks, funk, jazz, lounge! Φαίνεται ότι στην Ουγγαρία έχουν στήσει την δική τους underground σκηνή και φαίνεται μάλιστα ότι είναι πολύ δυνατή!

Το Lakotep όμως, είναι μία από τις αρκετές self releases του Suhov και κατ' εμέ ίσως είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει ως τώρα! Περιλαμβάνει 20 tracks με συνολική διάρκεια μίας ώρας ακριβώς, και πολλά από αυτά είναι άψογα!! Έχει φωνητικά κυρίως στα ουγγρικά, με αρκετά αγγλικά βέβαια, αυτό όμως δεν κάνει σε καμία περίπτωση δύσκολο το cd στο άκουσμα. Ξεχωρίζουν το intro, to 3o track, το 6ο-7ο-8ο και αρκετά ακόμη. Θα σας αρέσει γενικά και ολόκληρο αν το ακούσετε, πράγμα σπάνιο τα τελευταία χρόνια που ο καθένας βγάζει cd για την πλάκα του στο νετ...

Ο Suhov διατηρεί εδώ και 4 χρόνια το δικό του blog, greensoldier, όπου πέρα από αφίσες για parties που έχει, προσφέρει καλό υλικό, με συλλογές, remixes, κυκλοφορίες στις οποίες συμμετέχει ο ίδιος, ενώ και στο space του μπορείτε να βρείτε για free downloading τις δικές του δουλειές. Εξάλλου και το προηγούμενό του δισκάκι που έβγαλε μέσω της Budabeats πρίν ενάμιση χρόνο, το Symphaty Modul, έχει 7 πολύ καλά κομμάτια και είχε αποσπάσει καλές κριτικές από άλλους μουσικούς(πχ.Jon Kennedy, Belleruche), μουσικά περιοδικά και labels. Η Βudabeats τώρα, είναι επικεντρωμένη στα εγχώρια πλαίσια και όπως λέει, θέλει να βοηθήσει τους Ούγγρους μουσικούς του είδους να κυκλοφορήσουν τις δουλειές τους δίνοντάς τους ώθηση για την συνέχεια. Αλλά δεν συμμετέχουν μόνο Ούγγροι, είναι και οι Klitbeats(D), Crookram(NL), Τοm Caruana(UK), Blessed House(UK), Sliptone(UK). Παράλληλα σαν label έχει πολύ καλές συνεργασίες, που ενίοτε μεταφράζονται και σε δισκογραφικές συνεργασίες, τόσο στο εσωτερικό της Ουγγαρίας, πχ.με τον καλύτερο Ούγγρο hiphop παραγωγό DJ Bootsie ή τους Zagar, όσο και από την υπόλοιπη Ευρώπη, πχ.Smoove, Κraak and Smaak. H πόρτα που σας έλεγα παραπάνω για νέα ακούσματα άνοιξε, οπότε πάω κι εγώ να ακούσω τώρα κι άλλους μουσικούς από την Budabeats.

2 comments:

Anonymous said...

gia amaksada polu kalos!! ;)

Johnny said...

poly kalo.eyxaristo paidia
johnny -Low End Carnival-