Sunday 23 August 2009

O B Real και οι Psycho Realm live σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα!

Ένας από τους πιο γνωστούς rapper στον κόσμο, με τεράστια ιστορία τόσο στους δρόμους του Los Angeles όσο και στην μουσική δισκογραφία, ο Β Real, έρχεται σε λίγες μέρες στην Ελλάδα! Πραγματικός rapper, χώσιμο, yo, gangsterιλίκια, big drug dealing, o B Real επιβλητικός μαζί με την παρέα του, τους Psycho Realm παίζουν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα 1 και 2 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Η άφιξή του είναι μεγάλο γεγονός, ειδικά για την Θεσσαλονίκη που δεν έχει την τύχη να φιλοξενεί συχνά τέτοια ονόματα, όμως ο B Real βρίσκεται στην Ευρώπη για το Skome N Mirrors Tour οπότε ήταν και ευκολότερο να τραβηχτεί προς τα δω. Έτσι, δηλ. Smoke N Mirrors, λέγεται και το 3ο solo album του μεξικανοκουβανού rapper από την Αμερική που κυκλοφόρησε μέσα στο 2009.

Ο ίδιος έγινε γνωστός φυσικά με τους Cypress Hill το 1991 σε ηλικία 21 ετών όταν και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο ομώνυμο album τους και μέσα σε λίγα χρόνια είχαν κάνει πάταγο σε όλο τον κόσμο. Ο τύπος είναι μία από τις ισχυρές προσωπικότητες του rap που σηματοδότησαν και χαρακτήρισαν μία σκηνή ολόκληρη, μία εποχή, εξέφρασαν 100% την κουλτούρα των πιο τολμηρών και ανεξέλεγκτων μεταναστών στα ghetto των ΗΠΑ. Από κει και πέρα όμως, έχει συμμετάσχει σε πολλά projects, όπως το metal rap group Kush, αλλά και τους Psycho Realm, οι οποίοι είναι φίλοι του και τον συνοδεύουν σε όλο το ευρωπαϊκό tour. Εννοείται έχει συνεργαστεί και με άλλους κορυφαίους rapper αρκετές φορές, όπως Dr.Dre και Snoop Dogg.

Opening act σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα κάνουν οι εξαιρετικοί Fulleffekt Team που τα τελευταία χρόνια προσφέρουν έναν άλλο τόνο στην ελληνική hip hop σκηνή, μαζί τους οι DJ Waif και MC D.Tail που αποτελούν τους 4012 beats, καθώς και ο 12 Πίθηκος. Από κει και πέρα, την 1η Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη την βραδιά θα ξεκινήσουν Sifu Versus και Λόγος Απειλή, ενώ για την επόμενη στην Αθήνα δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει η τυπωμένη στην αφίσα εμφάνιση των Σκοτεινή Πλευρά. Όπως και νά 'χει, για όσους νιώθουν από hip hop δεν χρειάζεται καμία παρότρυνση για να παρεβρεθούν στο live του B Real, αν και οι τίμες των εισητηρίων είναι τσιμπημένες, δικαιολογημένα ή όχι δεν ξέρω, αλλά οι καιροί για όλους μας δεν είναι κι οι καλύτεροι...

Στην Θεσσαλονίκη το live γίνεται στο Block 33, τον τελείως ανακαινισμένο και πολλά υποσχόμενο πολυχώρο που ήταν η Υδρόγειος, ενώ στην Αθήνα τελικά θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος στο Κτίριο 56. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00 και ενημερωτικά, η προπώληση έχει ξεκινήσει. Αν θέλετε μάλιστα, υπάρχουν εδώ κάποια εισητήρια για online booking. Και κάτι τελευταίο χωρίς ίχνος κακίας, δεν υπάρχει λόγος άλλωστε, απρόσμενα κακόγουστη η αφίσα.

No comments: