Sunday 16 August 2009

Parallel Worlds - Shade


Οι Parallel Worlds είναι το project του Baki Sirrou από την Αθήνα που μετρά γύρω στα 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο της ambient/electronica ελληνικής μουσικής σκηνής, 4 studio albums και πολλές συμμετοχές σε fests και διοργανώσεις σε εξωτερικό και Ελλάδα (Synch 2008, E-PHOS 2001, Music Day Festival κ.α.).

Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η κυκλοφορία στα μέσα του 2009 του 5ου κατά σειρά studio album τους, ο τίτλος αυτού Shade, και πρόκειται για ένα από τα καλύτερα dark, dreamy ambient albums που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια από την DinRecords. Οι Parallel Worlds συνδυάζουν εδώ και χρόνια την μοντέρνα ηλεκτρονική και ambient μουσική με στοιχεία των 70΄s δημιουργώντας έτσι έναν ασυνήθιστο αλλά πολύ ιδιαίτερο και μαγικό ήχο. Ο ήχος τους πηγάζει κυρίως από την συνδιασμό ψηφιακών μέσων και τεράστιων αναλογικών συστημάτων, κυριώς modular synths και step sequencers, τα οποία άρχισαν να αναπτύσσονται από τον Γάλλο στην καταγωγή Serge Tcherepnin το 1974, ενώ η εξέλιξη τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την εταιρία του Τcherepin.

Aκούγωντας το Shade νομίζούμε οτί ακούμε ταξιδιάρα ηλεκτρονική μουσική των 70's με πολλές ψυχεδελικές τάσεις και retro διάθεση με την μουσική να επικεντρώνεται κυρίως στο συναίσθημα, δίνωντας μεγάλη βάση στην μελωδία και στο bass, όπως χαρακτηριστικά λένε οι Parallel Worlds. Το Shade μπορείτε να το προμηθευτείτε διαδικτυακά εδώ αλλά και από διάφορα δισκοπωλεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως Vinyl Microstore, Lotos, Discobole Records, IT Record Shop.

Να αναφέρουμε επίσης οτί ο Bakis Sirros συμμετέχει και σε άλλα δύο projects εκτός από τους Parallel Worlds, στους Ιnterconnected, ένα idm/electronica duo μαζί με τον Ingo Zobel, και στους Memory Geist, ένα ambient/experimental project μαζί με τον Steve Law των Zen Paradox. Τους Parallel Worlds θα μπορέσετε να τους ακουσετε στο φετινό Reworks Festival σε ένα σκοτεινό και ατμοσφαιρικό live που πιστέυουμε οτί θα κάνει αίσθηση.

Tracklist:
01 Frightening Frontiers (05:42)
02 Entities (06:30)
03 A Moment Frozen (02:16)
04 Mutating Realities (10:32)
05 Compulsive Mechanics (05:38)
06 Not Being Mirrored (08:25)
07 Shade (06:02)
08 Urgency (08:25)
09 Towards (05:09)
10 Ungreat Certainty (03:48)

cheers!!

No comments: