Saturday 21 March 2009

Klubnacht im Berlin!!

Σάββατο βράδυ στο Βερολίνο και σίγουρα θέλεις κάπου να πας να τα σπάσεις, το Βερολίνο άλλωστε φημίζεται για την νυχτερίνη ζωή και τα parties του. Βρεθήκαμε λοίπον κι εμείς εκεί το προηγούμενο Σάββατο και είπαμε να δούμε πως διασκεδάζουν οι Βερολινέζοι. Μετά από λίγο "ψάξιμο" πληροφορηθήκαμε για ένα party στο Berghain με 7 από τους πιο γνωστούς Dj της techno και minimal μουσικής σκηνής(είναι πολύ εύκολο γενικά να βρείτε τα events που γίνονται στο Βερολίνο καθώς κυκλοφορούν πολλά free-press με πληροφορίες για τα party και τα Live) .

To επιβλητικό κτίριο του Berghain είναι κάπου εκεί ανάμεσα στο Kreuzberg και στo Friedrichshain(το όνομα προήλθε απο τις καταλήξεις των δύο περιοχών BERG και HAIN)στην θέση του πρώην club Οztgut πίσω από την στάση του μετρό Οstbahnhof με σχετικά εύκολη πρόσβαση. Φτάνουμε εκεί κατά τις 0000 και η ουρά είχε ήδη σχηματιστεί ενώ ο έλεγχος για να μπεις μέσα είναι εξονυχιστικός και δεν επιτρέπονται οι photos, δυστυχώς.
Μόλις περάσεις τον έλεγχο μπαίνεις σε ένα τεράστιο μινιμαλιστικό χώρο στον οποίο είναι η γκαρνταρόμπα και το shop του Berghain από το οποίο μπορείς να προμηθευτείς vinyls της δισκογραφικής του club και δίαφορα πολύ ενδιαφέροντα T-shirts. Έναν όροφο πάνω ακολοθεί το club, το οποίο χωρίζεται σε δύο stages, το Berghain και το Panorama Bar που έχει θέα σε όλο το ανατολικό Βερολίνο, οι οποίοι είναι δύο εξίσου πολύ ωραίοι χώροι και προσδιορίζουν εκπληκτικά την έννοια underground με την μινιμαλιστική τους διακόσμηση(αυτοί οι δύο χώροι βρίσκονται στο ένα μίσό του κτιρίου ενώ το άλλο μισό διαμορφώνεται για να φιλοξενεί live).

Το Berghain αποτελεί το main stage του club και η μουσική κυμαίνεται κυρίως σε techno και minimal ήχους, ενώ χαρακτηριστικά οι djs που εμανίστηκαν εκείνη την ημέρα οι Heartthrob, Marc Houle live σε ένα showcase της m_nus, nd_baumecker, o resident dj Marcel Dettmann. Στο Panorama bar ακούσαμε Dj Sneak, Jesse Rose και Zombie Disco Squad σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα, με μουσική κυρίως house μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.. Και είσοδο για όλα αυτά 12 ευρώ, αρκετά καλά θα έλεγα, καμία σχέση με Ελλάδα που σίγουρα θα ''έσκαγες'' το 40άρι!

Το αξιωσημείωτο βέβαια της όλης υπόθεσης είναι ο κόσμος που συχνάζει στο Berghain, τον οποίο δεν μπορείς να συνάντησεις σε καμία περίπτωση σε κάποιο μαγαζί της Θεσ/νίκης(τώρα για Αθήνα δεν ξέρω), αλλά παρ'όλη την έξαλλη κατάσταση που βρισκόντουσαν όλοι εκεί μέσα δεν έπαψαν να είναι φιλικοί και άνετοι δημιουργώντας έτσι μία ατμόσφαιρα αληθινού party και όλοι μα όλοι χόρευαν και δεν καθόντουσαν απλά να χαζέυουν με τις ώρες τις απέναντι γκόμενες.

Η βραδιά στο Berghain τελείωσε κατά τις 9 το πρωί για μας, ενώ στο μαγαζί είχε τουλαχιστόν 300 άτομα να εξακολουθούν να χορεύουν και άλλους να φτάνουν εκείνη την ώρα για ένα τελευταίο ποτό(γύρω στα χίλια άτομα πέρασαν σίγουρα εκείνη την μέρα)!!

3 comments:

Archimides said...

WOW!
Πολύ τζάμι πρέπει να την περάσατε!
Ωραία περιγραφή!
Θα το 'χω στο μυαλό μου αν βρεθώ κατά 'κει.

margasv said...

Πραγματικά ήταν τελείως διαφορετικό σκηνικό, από τα πιο παράξενα στην Ευρώπη σίγουρα σε ότι έχει να κάνει με club ή διασκέδαση! Γαμάτα περνάς σίγουρα, εμπειρία!!
Ο κόσμος πιο άνετος, πιο σταρχίδια του κάπως, χορός τρελός, κάτι σαν φυλακή ο χώρος, djs να τα σπάνε... ε τι άλλο να θες για να περάσεις τέλεια!

margasv said...

8elw na shmeiwsw oti eixe perissotero kosmo, 2000 8a elega egw toul.. alla den exei k shmasia :P