Sunday 29 March 2009

Οι 2L8 παρουσιάζουν το νέο τους άλμπουμ στις Σέρρες!

Η Inner Ear γιορτάζει την κυκλοφορία του πολυσυζητημένου δεύτερου δίσκου του 2L8 : “He & She, Angry Enough to keep Loving in the Dark Ages”, που συμπεριλήφθηκε σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς που πέρασε, με μια ζωντανή παρουσίαση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρων!

Η παρουσίαση του μουσικού έργου του Σερραίου Κώστα Βοζίκη έγινε με ολόκληρη ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαιρετικούς μουσικούς, οι οποίοι δίνουν πνοή σε «Αυτόν» και «Αυτήν»,
Την Μαy Roosvelt στο θέρεμιν και βιολί,
Τον Ηρακλή Ιωσηφίδη στο πιάνο και κόντραμπάσο,
Την Ελισώ Παπαστρατή στο βιολί,
Την Χριστίνα Παπαγιαννούλη στο τσέλο,
Τον Σάββα Μεταξά στην κιθάρα,
Τον Γιώργο Παναγόπουλο στα τύμπανα και
Τον Παύλο Λιολιόπουλο στα τύμπανα


Οι 2L8 αποτελούν ουσιαστικά το project του Κωστα Βοζικη και μιας ομάδας μουσικών και συνεργατών. Η μουσική των 2L8 δεν αναζητεί κάποια φορμαλιστική ταυτότητα, αλλά ξεδιπλώνεται μέσα από ένα πλήθος συνειδητών και ασυνείδητων αναφορών, που βρίσκουν τις καταβολές τους στο post punk, την pop, το industrial, το hardcore και το post rock.

Πληθωρικοί και με χειμαρρώδη αφήγηση, ξετυλίγουν διηγήσεις αστικής παράκρουσης, αλλά και ευαισθησίας. Μιλώντας για σχέσεις και ανταγωνισμούς, παίζουν το παιχνίδι των συνεχών εναλλαγών αισθημάτων και καταστάσεων. Άλλοτε άμεσοι, λιτοί, ωμοί, ρεαλιστικοί και άλλοτε θεατρικοί, μελοδραματικοί, ονειροπόλοι.
Ένα πραγματικό απίστευτο live το οποίο δεν άφησε κανένα αδιάφορο! Το κοινό που βρέθηκε εκεί ήταν αρκετά υποψιασμένο για το τι θα παρακολουθήσει, έτσι μπορούσες να τους δεις στα δυνατά κομμάτια τους να τα σπάνε μαζί τους ενώ στις θεατρικές μπαλάντες τους να τους ακούν με προσίλωση!

4 comments:

Archimides said...

lol
Δεν ήξερα ότι υπήρχε κι άλλος paranoiser που να τους ήξερε...
Εγώ τους έμαθα πριν κανα χρόνο μέσα από blogs και πριν ένα δίμηνο αγόρασα τον καινούριο τους δίσκο που είναι μαγικός, απ' τον οποίο βάζω συχνά τραγούδια στην μεταμεσονύχτια της Πέμπτης. Τα παιδιά έχουν ξεφύγει!

?Να πούμε ότι είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα οι σταθμοί που μεταδίδουμε τέτοιες μουσικές?

george.o said...

hehe. 2L8 kai xamos!egw ts eida prox8es stis serres..emeina me to stoma anoixto!einai apisteutoi!!
eimaste eimaste kai malista tou enos xeriou!:)

evaversus said...

Πολύ χαίρομαι όταν μαθαίνω πως κάποιος ταξίδεψε στις Σέρρες για να δει το live των 2L8 ,και του άρεσε μάλιστα πολύ ! Και όντως πήγε πολύ καλά και στην προσέλευση του κοινού .Όσο για τη βραδιά ,μαγική παρά τα προβλήματα του χώρου (ακουστική κλπ.)όσο και τιμή μαγάλη για την πόλη μας ,τη γενέτειρα του Κώστα .Όσο για τους σταθμούς ,εδώ στις Σερρες υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια ...

margasv said...

k se liges meres paizoun oi 2L8 k sthn 8essalonikh gia thn parousiash tou diskou tous. Nomizw sto eightball.
exw akousei mono 8etika sxolia gia tous 2L8 k paizei poly na tous dw k gw prosexws!!