Monday 2 February 2009

ReAct Festival

Ο φοιτητικός σύλλογος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων διοργανώνει τριήμερο φεστιβάλ στις 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου στην Ερμούπολη της Σύρου.

''Βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις από τις 6/12 και διοργανώνουμε αυτό το φεστιβάλ για να δηλώσουμε την εναντίωσή μας σε ό,τι μας καταπιέζει, μας αδικεί και μας φιμώνει. Δια-Δηλώνουμε τον προβληματισμό και την απόγνωσή μας για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, κοντά ή μακριά μας, στον μικρόκοσμο που άλλοι έφτιαξαν για μας και εμείς τρέφουμε και συντηρούμε με την απάθεια και την αδιαφορία μας. Μέσα από τη συλλογική αντίδραση και τη μοναδική έκφραση του καθενός θέλουμε να ανοίξουμε τα μάτια μας σε αυτά που δε θέλουμε να δούμε, τα αυτιά μας σε αυτά που δε θέλουμε να ακούσουμε και το μυαλό μας σε αυτά που δε θέλουμε να καταλάβουμε. Δίνουμε την ευκαιρία σε όποιον νιώθει ότι θέλει να αλλάξει το παρόν του και το μέλλον του να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας. Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.''

Αυτά λοιπόν από ένα φοιτητικό σύλλογο που δείχνει έμπρακτα την αντίδραση του. Το ReAct πρόκειται για ένα festival με πολλές δραστηριότητες-δράσεις. Στα πλαίσια του θα διεξαχθούν:
εκθέσεις γλυπτικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, workshops, προβολές, διαλέξεις, video art και αλλα πολλά. Συμμετοχη στην προσπάθεια αυτήν θα έχουν και groups από Θεσσαλονίκη, Aθήνα και Σύρο. Τα live θα πραγματοποιηθούν μπροστά από το δημαρχείο.Τα groups που θα εμφανιστούν θα είναι:
Vodka Juniors
Bad Trip
Jacob's Ladder
Last Rizla

suspended animation

wrong message

Εγώ προσωπικά θα βρεθώ εκεί για να δω από κοντά πως μια μικρή ομάδα φοιτητών μπορεί και κάνει τόσα πολλά πράγματα δείχνοντας ότι οποιαδήποτε δράση δεν είναι θέμα ποσότητας αλλά θέμα προσωπικής ευθύνης... Για δηλώσεις συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα του festival μπορείτε να επισκεφθείτε το site του φεστιβάλ.

2 comments:

margasv said...

k o bdfoxmoor sto react! stis 13 tou mhna nomizw, dhl 1h mera tou fest.!! teleia 8anai nik ;-)

nikos_th said...

yeap margas!elpizw na exoume kai mia live metadwsi tou fest..!