Thursday 26 February 2009

Ad Noiseam: if it ain't broke, break it!!!

Η Ad Noiseam, η σημαντικότερη κατά την άποψή μου εταιρία εναλλακτικού ηλεκτρονικού ήχου αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνει πως παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις της ηλεκτρονικής και dance σκηνής στέλνοντάς με αδιάβαστο για άλλη μια φορά με τις καινούριες κυκλοφορίες που προστίθενται καθημερινά στα ράφια της εταιρίας. Εκτός του ότι έχει καταφέρει να προσελκύσει και να εντάξει στο δυναμικό της πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν κυκλοφορήσει τόσο 12ιντσα vinyls, όπως ο Boxcutter, όσο και full length albums όπως οι Cult Of Luna και οι Nadja (μπάντες που προέρχoνται από την post hardcore και drone σκηνή), αλλά και οι Synapscape και οι Somatic Responses (industrial σχήματα των 90's), στα πολλά labels που κρύβονται πίσω από την Ad Noiseam πολλοί ταλαντούχοι παραγωγοί δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και μας δίνουν την ευκαιρία να ακούσουμε πραγματικά underground πειραματικούς ήχους που κυμαίνονται σε πολύ μεγάλο ηχητικό φάσμα! Οι παραγωγές κυρίως αναφέρονται σε ανθεκτικά αυτιά και πάντα κρύβουν πολλά κιλά ενέργειας που κάποια στιγμή θα σε παρασύρουν!

Παρανοϊκή breakcore, hard techno, rythmic noise και digital hardcore, που φτάνει μέχρι τα όρια της καθαρόαιμης noise, όπως την δίδαξε ο Merzbow, είναι ήχοι που θα συναντήσετε συχνά, υποσχόμενοι πολύ χτύπημα! Από κει και πέρα υπάρχουν και πιο light παραγωγές, πάντα με το unformated στίγμα της Αd Νoiseam όπως ''πειραγμένη'' dubstep, electronica που σου ''κλείνει το μάτι'', clicks n cuts, μέχρι και post rock μπάντες που πάντα όμως να καταλήγουν να φλερτάρουν με την dark ambient και την drone. Έτσι λοιπόν η Ad Noiseam μας δείχνει τον δρόμο, θυμίζοντας μας όμως να βάλουμε ωτοασπίδες, και εγώ σας δείχνω μερικές καινούριες παραγωγές που μου άρεσαν (κυρίως dubstep) και σας τις καταγράφω!

Larvae - Loss Leader LP
Broken Note - Dubversion / Mortal Bass EP
Math Head - Stab City EP
Cakebuilder - Feeding The Worms EP
2562 (aka A Made Up Sound) - Aerial LP (Tectonic Records)
Randomer - The Randomer EP (Audio Freaks Records)

Ευχαριστώ, take care, keep dancing!

ΥΓ1. Φωτό κάτω δεξιά (Cakebuilder)
ΥΓ2. Τα ΕΡs κανονικά είναι 12ιντσα βινύλια, απλα υποθέτω πως θα τα ψάξετε σε mp3...

3 comments:

Skies Apart... said...

Πες και κανα δικό μας! :) Ο Spyweirdos είναι στην Ad Noiseam...Tώρα με έκανες να θέλω να ψαξω τα releases...!cheers

loki selektah said...

nai mlkia mou, apla ton ksexasa gt den tairiazei kai poly me tin fasi pou perigrafw parapanw...:) kata alla poly kalos o spyweirdos...

bobobush said...

ade re gelie pou brizoneis ton kosmo na katevazei mp3s...k n mhn psahnei gia vinyls....!!!kalo to arthraki..sostos..