Tuesday 4 November 2008

Parov Stelar 'n band LiVe

Πέμπτη 30 Οκτώβρη και ενώ είχε βραδιάσει τελευταία στιγμή αποφασίσαμε να δούμε για άλλη μια φορά τον Parov Stelar, μαζί με την μπάντα του στο Principal. Είναι αλήθεια ότι ο Αυστριακός είναι πολυδιαφημισμένος στην Ελλάδα, ιδιαίτερα δε στην Θεσσαλονίκη, λόγω μάλλον της προώθησης που χαίρει από έναν μικρό κύκλο ατόμων που ελέγχουν ραδιόφωνο, περιοδικά, freepress, cafe-bars και live stages. Έτσι, όσες φορές και να έρθει ο Marcus Füreder το κοινό θα είναι δίπλα του, και όχι άδικα, καθότι οι συνθέσεις του με nu jazz κυρίως, συμπληρωμένες τέλεια με ηλεκτρονικούς ήχους, house και breakbeat, ηχούν ευχάριστα και ταιριάζουν μάλλον στην ιδιοσυγκρασία μας. Για αυτό και τόσος κόσμος στο Principal, που τελικά σχεδόν γέμισε με περίπου 2.000 άτομα.

Ο Parov Stelar και η παρέα του παρουσίασαν τον Shine, 3ο κατά σειρά album του Parov, και άφησαν και πάλι μόνο θετικές εντυπώσεις. Μαζί του ήταν ο εκπληκτικός Markus Ecklmayr στο σαξόφωνο, η εντυπωσιακή Lilja Bloom στα φωνητικά, ένας μπασίστας κι ένας ντράμερ. Παρέμειναν για μιάμιση ώρα επί σκηνής και κατάφεραν να ζεστάνουν τελικώς την ατμόσφαιρα, καθότι ο κόσμος δεν έδειχνε να έχει την διάθεση τόσο να χορέψει ή να τραγουδήσει, κάτι το οποίο δεν περίμενα. Ίσως έφταιγε κι η καταρρακτώδης βροχή που έριχνε έξω. Περάσαμε καλά ναι, ωστόσο δεν ενθουσιαστήκαμε, ο κορεσμός ευθύνεται μάλλον. Όχι άλλο Parov Stelar! lol. Θα τον ξαναδούμε πάντως κάποια στιγμή.

2 comments:

Μανώλης said...

Η αλήθεια είναι πως έγινε λίγο μαϊντανός ο parov αν σκεφτεί κανείς οτι το καλοκαίρι έπαιζε dj στη κατερίνη...
Τα 2000 άτομα που αναφέρεις είναι εξωπραγματικός αριθμός κι αν το συνδιάσει κανείς με το γεγονός οτι δεν ήταν παθιασμένοι οι άνθρωποι στο κοινό επιβεβαίωνεται η σκέψη πως η κατάσταση nu jazz έχει γίνει ψιλοmust για διάφορα κοινωνικά στρώματα νερού...

vaggelis said...

edw giannena pige ti leme .. leleee !!haha