Tuesday 10 September 2013

FASMA Festival: The pre-event gigs


Αρχές Σεπτέμβρη και βγαίνοντας αργά - αργά από την καλοκαιρινή ραστώνη πέσαμε πάνω στην καμπάνια προώθησης του Fasma Festival, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 2 Μαρτίου 2014, σε διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους.

Το line up του φεστιβάλ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί αλλά οι τρεις “pre – event” βραδιές αποτελούν μία πολύ καλή εισαγωγή στο φάσμα. Ήταν η ανακοίνωση ονομάτων όπως ο Cut Hands και οι Ancient Methods – για το ζέσταμα(!) - , μαζί με την αισθητική του όλου εγχειρήματος που μας κίνησε το ενδιαφέρον και ήρθαμε σε επαφή με τους διοργανωτές με σκοπό να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια.

Το Fasma αποτελεί μία συλλογική δράση. Σκοπός του είναι να προβάλει τις πιο σύγχρονες τάσεις της αστικής τέχνης: από την dance κουλτούρα ως το avant garde, από τις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις ως τα τεχνικά workshops. Επίσης σημαντική παράμετρος για τους διοργανωτές του Fasma, η ανάδειξη και στήριξη της εντόπιας σκηνής, με πολλούς καλλιτέχνες που δρουν με βάση την Αθήνα να στελεχώνουν την σειρά των pre-event.

Τα pre-events του φάσματος:


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, 23:00 στο Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή)


Ancient Methods (live) 
Αρχικά ντουέτο, πλέον solo act του γερμανού Michael Wollenhaupt. Κυκλοφορεί κυρίως μέσω του δικού του ομώνυμου label (Ancient Methods), βινύλια με τίτλους όπως first, second ….nth method. Έχει συνεργαστεί με ιερά τέρατα της techno όπως Regis, Kareem και Adam – X. Αποτελεί σίγουρα από τους πρωτεργάτες της πιο πρόσφατης στροφής της techno προς πιο industrial μονοπάτια αλλά παρόλο τον θορυβώδη και ακατέργαστο ήχο του οι παραγωγές του παραμένουν κατά κύριο λόγο χορευτικές. http://www.ancientmethods.com

Biomass (live)
Από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της ελληνικής ηλεκτρονικής, ο Biomass δουλεύει εικόνα και ήχο παράλληλα, αναζητώντας και αναδεικνύοντας το μη προφανές και ενσωματώνοντας ηχογραφημένες ηχητικές φράσεις και field recordings στο προσωπικό μουσικό του σύμπαν. Τα έργα του – ιδιαίτερα στην live εκδοχή τους χαρακτηρίζονται πάντα από έναν έμμεσο πολιτικό και ιδεολογικό σχολιασμό με μία από τις πιο πρόσφατες δουλειές του να αναφέρεται στον πόλεμο στο Ιράκ.
http://biomassmusic.gr

Κοndaktor (set)
Πρόκειται για το πιο πειραματικό project του Γιώργου Παπαδόπουλου aka Slydex. Συνιδρυτής της εξαιρετικής Modal Analysis, μέλος της ομάδας διοργάνωσης των Reform parties στην Αθήνα, ως Kondaktor κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά υπό την μορφή κασέτας στην αμερικανική Further Records. O ήχος του έχει άμεσες αναφορές στις ηλεκτρακουστικές και musique concrete παραδόσεις με lo-fi προσέγγιση.
http://www.residentadvisor.net/dj/kondaktor
http://soundcloud.com/kondaktor

Είσοδος: 8 euros
https://www.facebook.com/events/165149287009960/


Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, 21:00 στο Six d.o.g.s (Αβραμιώτου 6 – 8, Μοναστηράκι)

GIG SPACE

Cut Hands (live)
Πρόκειται για το πιο πρόσφατο project του William Bennet, ιδρυτή της ιστορικής noise μπάντας, Whitehouse. Ως Cut Hands ο Bennet συνδυάζει αφρικανικά κρουστά με ηλεκτρονικούς ήχους και δημιουργεί ένα υποθετικό σύμπαν όπου οι μουσικές παραδόσεις της Αφρικής συναντάνε τις θορυβώδεις πρακτικές της βόρειας Ευρώπης. Ήχος επιθετικός αλλά παράλληλα υπνωτικός και ψυχεδελικός με την πρώτη του καταγραφή στο album Afronoise 1 να αποσπά διθυραμβικές κριτικές στον ξένο τύπο.
http://www.residentadvisor.net/dj/cuthands

Πάνος Αλεξιάδης (live)
Γνωστός και ως Lunar Miasma ο Πάνος Αλεξιάδης κινείται στον χώρο της πειραματικής / synth / drone. Δημιουργεί τις συνθέσεις του χρησιμοποιώντας αναλογικά synth, εφέ και λούπες και έχει κυκλοφορήσει δουλειές του σε εταιρίες όπως η Struned Records, Ruralfaune, Digitalis ltd.
https://soundcloud.com/alexiadis

Turbo Teeth (live)
Αποτελεί το solo project του Γιώργου Αξιότη (Balinese Beast, Holefold, Bruised Lee).  Χρησιμοποιεί αναλογικά drum machines, μικρόφωνα επαφής και junk electronics για την δημιουργία ηχητικών κολάζ πάνω σε υπνωτικά βιομηχανικά beats.
https://soundcloud.com/turbo-teeth

ANFS(live)
Πρόκειται για το solo project του Γιώργου Ανιφάντη.
https://soundcloud.com/anifas
http://www.modalanalysis.net/


Slydex (DJset)
http://www.residentadvisor.net/dj/slydex
https://soundcloud.com/djslydex
http://www.modalanalysis.net/


BAR

Μiltiades
Γεννημένος στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Μιλτιάδης Μερενίτης είναι ένας πολλά υποσχόμενος νέος παραγωγός. Η πρώτη του δουλειά με τίτλο “EPK.X” κυκλοφόρησε από την νεοσύστατη ελληνική δισκογραφική Nous ενώ ο ήχος του κυμένεται ανάμεσα στην Deep House και Dub Techno αισθητική με μελαγχολικά στοιχεία και καθαρές επιρροές από την σκηνή του Ντιτρόιτ και παραγωγούς όπως οι Patrice Scott, Omar S, Theo Parrish και Marcellus Pittman. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η συνεργασία του με τον Hakim Murphy από το Σικάγο.
https://soundcloud.com/miltiades
https://www.facebook.com/miltiades.d
https://soundcloud.com/nous-disques
https://www.facebook.com/Nousdisques


Mackenzie
Ή αλλιώς Λευτέρης Μπριλάκης, ιδρυτής του Habeat Records. Από το 2011 το Habeat λειτουργεί με βάση την αγάπη και το ενδιαφέρον για την ηλεκτρονική μουσική και το βινύλιο. Με μία πολύ καλά ενημερωμένη συλλογή το Habeat συστήνει στον εκλεκτικό ακροατή τις καλύτερες κυκλοφορίες από τον ήχο της techno και της house.
  
Calqulus
Aka Γιώργος Μάντζιος. Γεννημένος στα Τρίκαλα το 1988, ντράμερ και λάτρης της μουσικής, τα σετ του απαρτίζονται από deep house και techno ήχους. 
http://soundcloud.com/calqulus

Είσοδος: 8 euros
https://www.facebook.com/events/516777435069103/


Kυριακή 22 Σεπτεμβρίου, 17:00 στο Cantina Social (Λεωκορίου 8, Ψυρρή)


DJ BENETTI
Την επόμενη της εμφάνισης του ως Cut Hands, ο William Bennett ως DJ Benetti παρουσιάζει στα decks ένα από διάσημα, μυστηριώδη, άκρως χορευτικά Italo Disco και Synth House mix  του. Είτε είστε fan του είδους είτε first-timer σίγουρα δεν θα μείνετε αδιάφοροι.
http://italoblack.blogspot.com

DYNAMONS
Αλλιώς και Ηλίας Πάτσιος, πολύ αξιόλογος DJ και ιδρυτής της εξαιρετικής Echovolt και της «αδερφής» δισκογραφικής Into the Light. H Echovolt επικεντρώνεται στους πιο σύγχρονους ήχους της house και της techno, ενώ η Into The Light κυκλοφόρησε την ομώνυμη διπλή συλλογή ελληνικής ηλεκτρονικής (η οποία έφτασε και στην λίστα των καλύτερων κυκλοφοριών για το 12 του Paranoise).
http://soundcloud.com/dynamons
http://www.echovoltrecords.com/

Zorz
Γιώργος Αγγελίδης. DJ για περισσότερα από δέκα χρόνια, σε αυτό το διάστημα έχει αναπτύξει ένα αρκετά προσωπικό ύφος, επηρεασμένο από την funk disco και soul των 70’s και παραγωγές από τις σκηνές του Σικάγο και του Ντιτρόιτ.
http://soundcloud.com/zorz
http://www.residentadvisor.net/dj/zorz

Δωρεάν είσοδος

No comments: