Thursday 9 August 2012

debut album: Analogue Monsta - Boom LP out for free


Analogue Monsta ονομάζεται το πνευματικό παιδί της συνεργασίας δύο γυναικών με ξεχωριστή μουσική διαδρομή η κάθε μία μέχρι σήμερα, της γνωστής και μη εξαιρετέας Tokimonsta από το Los Angeles και μέλος σήμερα της κορυφαίας Brainfeeder, και της Suzi Analogue από την Philadelphia με παλιότερες κυκλοφορίες στις Fresh Selects, Klipmode και Dopeness Galore.

Το project αυτό έκανε την εμφάνισή του αρχικά το 2010 με την κυκλοφορία του single Nxt Msg στην Brownswood Recordings, το οποίο προώθησε μέσω της εκπομπής της στο BBC Radio 1 η Mary Anne Hobbs αλλά και ο Gilles Peterson.


Έκτοτε επικράτησε ησυχία για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου εδώ και δύο βδομάδες τα χρυσά κορίτσια που συναποτελούν το Analogue Monsta κυκλοφορούν το BOOM album τους μέσω της Scion AV.

O ήχος που βγάζουν στα 11 κομμάτια που περιλαμβάνονται στο BOOM LP είναι πολύ φρέσκος και πρωτοποριακός, καθώς καταφέρνουν να συνδιάσουν το διαφορετικό μουσικό background που έχει η κάθε μία, hip hop, r&b, electronic, psych rock.

Σπασμένα, αργόσυρτα beats που επιμελείται η Jennifer Lee aka Tokimonsta με experimental στοιχεία και soul & rnb φωνητικά που προσδίδει η παρουσία της Suzi Analogue από την ανατολική ακτή.

Από το album μπορούμε να πούμε ότι ξεχωρίζουν τα Conversion Theory και Time To, αλλά και το παλιότερο Nxt Msg που υπάρχει και σ' αυτό το lp, με την έννοια ότι έχουν περισσότερη δυναμική να γίνουν hits και να αγαπηθούν από πολύ κόσμο. 


Στο ίδιο ενιαίο ύφος άλλωστε κυμαίνονται όλα τα tracks, ενώ πλάκα έχουν και τα 4 πολύ ωραία Booms, διάρκειας 1-1.30 λεπτό, που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα κομμάτια και παίζουν όλα σε διαφορετικά bpm.

Οι Αnalogue Monsta προσφέρουν σε όλους τους φίλους της μουσικής τους δωρεάν το ΒOOM. Πατήστε στην σωστή λέξη για να κατευθυνθείτε στο site της Scion AV και κάντε δεξιά κλικ στο Download για να το κάνετε δικό σας. taste it!

1 comment:

Anonymous said...

Time to