Friday 10 June 2011

Lone & Pariah from R&S live in Athens

Μία super live βραδιά πλησιάζει σε λίγες μέρες στην πόλη της Αθήνας με εντονότατο άρωμα από τα καλύτερα και πιο fresh parties της πρωτεύουσας των σύγχρονων τάσεων στην μουσική, του Λονδίνου φυσικά. Την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουνίου πρόκειται να εμφανιστούν μπροστά στο ελληνικό κοινό, και συγκεκριμένα στο Aμφιθέατρο του Αθήνα 984 στην Τεχνόπολις (Πειραιώς 100, Γκάζι) δύο ονόματα που βρίσκονται στο peak της ως τώρα πορείας τους στην παραγωγή και το dj-ing, ενώ εκπροσωπούν ένα από τα καλύτερα βρετανικά labels των τελευταίων δεκαετιών, την R&S records.

Aπό την μία ο Lone που αναμένεται να κόψει τις ανάσες όλων με το live του, και από την άλλη ο Pariah σε ένα μοναδικό dj set, προσκεκλημένοι σε ένα event διαφορετικό από τα υπόλοιπα, στα πλαίσια του Cloud City, την σειρά των concept parties δηλαδή που επιμελούνται εδώ και τρία χρόνια οι Black Athena. Mία ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης εκδήλωσης, είναι η ώρα έναρξης που έχει οριστεί στις 20.30 με την λήξη στις 00.00 και είσοδο ελεύθερη, ενώ όσοι δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν live από κοντά την βραδιά αφιέρωμα στην θρυλική R&S θα μπορούν να πάρουν μία γεύση μέσω του internet radio και video (ustream) streaming.



Ο headliner της βραδιάς ακούει στο όνομα Lone, κατάγεται απο το Νότινγκχαμ της Βρετανίας και έχει κυκλοφορήσει μουσική του σε labels όπως Werk Discs, Hoya Hoya, R&S και τη δική του Magic Wire. Συγκαταλέγεται στα πιο καυτά ταλέντα της Μεγάλης Βρετανίας και έχει κερδίσει την εκτίμηση ραδιοφωνικών παραγωγών του BBC Radio 1 όπως Gilles Peterson και Benji B, της Mary Anne Hobbs του XFM και φυσικά των περισσότερων DJs του Rinse FM του Λονδίνου. Αυτή την περίοδο ταξιδεύει τον πλανήτη κηρύσσοντας το ευαγγέλιο του συνθετικού, γεμάτου μπάσσο και ψυχή ήχου του.

Επίσης απο τη Βρετανία, ο Λονδρέζος Pariah τράβηξε απο νωρίς το ενδιαφέρον των heads με την κυκλοφορία του 2010 ‘Detroit Falls’ στην R&S. Αν και μόλις 22 ετών έχει κερδίσει οπαδούς με διαφορετικές μουσικές καταβολές (απο dubstep & garage μέχρι hip hop και house) με τον μελωδικό γεμάτο samples ήχο του. Είναι σχεδόν αδύνατον να τον κατατάξει κανείς κάπου μουσικά: τα ντραμς του θυμίζουν το unquantized ύφος του Dilla, ενώ κάθονται το ίδιο άνετα δίπλα στις garage αναφορές του Falty DL και το κλασσικό Detroit Techno. Δηλώνει οπαδός των Boards of Canada και του Brian Eno, ενώ η Thelma Houston αποτελεί την έμπνευση για το εκπληκτικό ‘Orpheus’. Το 2011 βρίσκει τον Pariah να προετοιμάζει το επόμενο 12άρι του το οποίο θα είναι συνεργασία με άλλον γνωστό παραγωγό, καθώς και ένα LP για την R&S. cheers!

3 comments:

Anonymous said...

o,ti pio freshco

Anonymous said...

teleio event!!

PARANOISE said...

αυτό είναι το λινκ για να δείτε live το σημερινό event από το σπίτι σας!!!

http://www.ustream.tv/channel/cloud-city-x

enjoy it :D