Tuesday 7 June 2011

Baby Guru live in Thessaloniki

Την επόμενη βδομάδα οι Baby Guru ανεβαίνουν για την πρώτη τους live εμφάνιση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Αιτία της επίσκεψης αυτής είναι η κυκλοφορία μέσα στο 2011 του ντεμπούτου album τους σε συνεργασία με την Inner Ear. Έτσι, η 3μελής μπάντα των Baby Guru θα ανέβει στο stage του Γαία live (Λαδάδικα, Δόξης 5 και Σαλαμίνος) για μία μοναδική εμφάνιση με σκοπό να παρουσιάσει πλήρως στο κοινό της πόλης τον καινούριο της δίσκο. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 22.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Oι Baby Guru δημιουργήθηκαν από τρεις παιδικούς φίλους, μια βροχερή μέρα στα τέλη του 2009, σε ένα υπόγειο. Κουρασμένοι με την τυπική φόρμα μιας ροκ μπάντας, δίνουν έμφαση στον αυθορμητισμό και καλλιεργούν μια εμμονή με την κληρονομιά του Krautrock και τα πειραματικά κρουστά της Αφρικής. Παραμένουν αθεράπευτα γοητευμένοι από την αναλογική ζεστασιά της πρώτο-electronica και την ωμή δύναμη του garage punk, ενώ επιδεικνύουν μια κινητήρια άποψη για το ρυθμό και τους στίχους που ακροβατούν ανάμεσα στον άκρατο στοχασμό και το ντανταϊσμό.

Το 2010 περνάει με ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και το Yogi Sister EP (vol.1), μια σειρά από πρωτόγονες ηχογραφήσεις τους, που προσφέρουν για δωρεάν download. Το 2011 επιστρέφουν δυναμικά με το ντεμπούτο album τους, που κυκλοφορει από την Inner Ear. Μέλη τους είναι οι Obi Serotone, King Elephant, Sir Kosmiche, ενώ επόμενό τους live είναι στο Εjekt Festival στις 22 Ιουνίου στην Αθήνα.

No comments: