Tuesday 14 June 2011

HMSU Open Air Summer Festival 2011

Ο πυρετός των καλοκαιρινών Φεστιβάλ έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει κόκκινο καθώς οι ανακοινώσεις πάνε και έρχονται με όλο και περισσότερα ονόματα να ανακοινώνονται και τα line up να σε ψήνουν όλο και περισσότερο! Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φεστιβάλ που είχαμε την τύχη να παρεβρεθούμε παλαιότερα και που πραγματικά αποτελεί μία έντονη εμπειρία για όποιον το έχει απολαύσει από κοντά, είναι το ετήσιο Οpen Air της HMSU στην γειτονική Βουλγαρία. H κολλεκτίβα της HMSU που δραστηριοποιείται για περισσότερο από μία δεακετία μεταξύ άλλων και με την διοργάνωση events ή festivals με πολλά αξιόλογα διεθνή ονόματα, με αποκορύφωμα το κλείσιμο της σεζόν με ένα από τα πιο καθιερωμένα και γνωστά fests της σκηνής στην Ευρώπη, με το μουσικό φάσμα να εκτείνεται στα είδη της Drum 'n' Bass, Jungle, Dubstep, Techstep, Beatbox, Dub, Breaks.

Το HMSU Open Air Summer Festival 2011 βρίσκεται στην 11η έκδοσή του και η φετινή διαφοροποίησή του έχει να κάνει με την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής, με τις πληροφορίες που συγκεντρώνουμε να κάνουν λόγο για πολύ καλύτερο μέρος, πιο ευρύ, παραπλήσια σε δασική έκταση και σε σχετικά καλύτερες εγκαταστάσεις. To ραντεβού λοιπόν, έχει δοθεί για τις 1 με 3 Ιουλίου σε τοποθεσία κοντά στα Ορυχεία, λίγο πιο πάνω από το Vladaya village, όχι περισσότερο από μισή ώρα από την πρωτεύουσα Σόφια. Εκεί θα υπάρχει και χώρος για camping, το οποίο δεν χρεώνεται επιπλέον, ενώ τα εισιτήρια κοστίζουν σε προπώληση 13 ευρώ και στο ταμείο 15 ευρώ. Φυσικά, το μεγάλο ατού της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι το εξαιρετικό ηχοσύστημα της Clear Sound Company, με τον κρυστάλλινο ήχο που αποτελεί ένα από τα καλύτερα και πιο δυνατά ηχοσυστήματα στην Ευρώπη, και θα είναι σε πλήρη λειτουργία από το απογευματάκι της Παρασκευής 1ης Ιουλίου ως την Κυριακή πρωί, καθότι οι μουσικές θα είναι non stop και οι djs και τα live acts θα εναλλάσσονται συνεχώς.

Στο μουσικό κομμάτι τώρα, η 11th edition του ΗΜSU Open Air είναι αφιερωμένη στα Βαλκάνια και τους βαλκάνιους παραγωγούς, άλλωστε και στην αφίσα αναγράφεται το Broken Balkanz Edition. Έτσι, σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν μόνο τέσσερα ονόματα από τρίτες χώρες, και πρόκειται για τους σπουδαίους Ολλανδούς Black Sun Empire (black sun empire records), τους Camo and Krooked (hospital rec, breakbeat kaos, shogun audio) από την Αυστρία, τον Βρεττανό Stenchman (bovinyl moosick, prime audio, true tiger) και τον νεοζηλανδό Core (dark hearts collective).

Aπό κει και πέρα, πολλά ονόματα από την βαλκανικοί χερσόνησο εμφανίζονται, και για όσους δεν τα γνωρίζουν πρέπει να τονιστεί ότι θα είναι λάθος αν υποτιμηθούν. Είναι σίγουρο πως όσοι παρευρεθείτε θα δείτε live και αρκετά άγνωστα ονόματα μεταξύ των άλλων που τελικά θα σας εκπλήξουν ευχάριστα, όπως συνέβη και με εμάς στο παρελθόν. Πάντα οι επιλογές των ονομάτων για το εν λόγω festival είναι πολύ προσεγμένες. Από την Βουλγαρία, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Cooh aka Balkansky (Ad Noiseam, HMSU, Freak, Position Chrome, Kuker), Konspirator (ΗMSU) και Mocks (HMSU, Close 2 Death, T-Free). Από την δική μας χώρα το παρόν δίνουν και φέτος οι Funxion Crew με τους Disphonia (Mindtech, Trust In Music), Harris, Abend, Numark, αλλά και ο Kernel Coremode της Creative Space. Έπειτα από την Σερβία θα παίξουν οι γνωστοί Treo (Freak, Critical, Rise Audio, Sinuous), Kinetik (Basswerk, Critical), Codex (Full Force, Sinuous), oι Ηypertech (D2, Liquid Kitchen Radio) και Darko Stepic (D2, Liquid Kitchen Radio, JRunited) από τα Σκόπια, οι Drop Dread (Bass Police) και Tremour (Ghost Town) από την Ρουμανία, αλλά και αρκετά ακόμη ονόματα τόσο από προαναφερθείσες χώρες όσο και από Σλοβακία, Κροατία, Τουρκία, Μαυροβούνιο.

Εσείς που θέλετε να ταξιδέψετε με την οδική εκδρομή που ετοιμάζεται από την Αθήνα με στάση για επιβίβαση και από Θεσσαλονίκη, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο paranoise.webradio@gmail.com τις επόμενες ημέρες, να έρθουμε σε επαφή και να προλάβετε να κλείσετε θέση έγκαιρα. To λεωφορείο με κατέυθυνση την Βουλγαρία αναχωρεί από Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου, κάνει μία στάση στην Θεσσαλονίκη για επιβίβαση Παρασκευή ξημερώματα και αναχωρεί για την Σόφια, όπου μετά από στάση κάποιων ωρών στην πρωτεύουσα θα συνεχίσει το βράδυ για τον χώρο του φεστιβάλ στο χωριό Vladaya. Πρόκειται για μία προσιτή οικονομικά εκδρομή για όσους ψήνονται να ακολουθήσουν το δρομολόγιο, με κόστος μετ' επιστροφής 80-85 ευρώ από Αθήνα, 45-50 ευρώ από Θεσσαλονίκη και ειδική εκπτωτική τιμή για όσους ταξιδέψουν με το συγκεκριμένο bus το εισιτήριο του festival στα 8 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας.

To σύνθημα της φετινής διοργάνωσης του 11ου Οpen Air Festival της HMSU είναι: this years all balkans massive unite to celebrate bass culture! Χιλιάδες κόσμος από όλες τις βαλκανικές χώρες αναμένεται να εισρεύσει και πάλι στο κατά πολλούς καλύτερο festival των Βαλκανίων... enjoy it!

4 comments:

Anonymous said...

post-ara!!!!

Anonymous said...

big ups re!!!!!!! boulgaria erxomaste! :D

Anonymous said...

kali fasi..!

PARANOISE said...

event page on facebook:

https://www.facebook.com/event.php?eid=151830678215195