Tuesday 1 February 2011

Jazzsteppa live in Greece!

Μία από τις πρώτες dubstep bands που σχηματίστηκαν έρχεται σε λίγες μέρες στην Ελλάδα για δύο μοναδικές εμφανίσεις! Οι αγαπημένοι μας Jazzsteppa μετά το δυναμικό live του καλοκαιριού στην Χαλκιδική που ξεσήκωσαν τους πάντες επιστρέφουν στην χώρα μας για δύο πολλά υποσχόμενες βραδιές, στην Αθήνα 11 και στην Θεσσαλονίκη 12 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και γνωστά ονόματα της σκηνής που σίγουρα, θα συμπαρασύρει στον ρυθμό του οποιονδήποτε τους παρακολουθήσει.

Οι Jazzsteppa έχουν την ιδιαιτερότητα όπως προδίδει και το όνομά τους, να συνδιάζουν με ιδανικό τρόπο την dubstep με την jazz και έτσι το αποτέλεσμα της σύνθεσης των ηλεκτρονικών beats, του μπάσου και φυσικών οργάνων, όπως τρομπέτα, τρομπόνι, σαξόφωνο να είναι πέρα από εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολύ ελκυστικό στα αυτιά μας. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε ξεχώρισαν από την πρώτη στιγμή οι Jazzsteppa, δηλαδή από το τέλος του 2006 που πρωτοέπαιξαν μαζί σε ένα mini fest αφιερωμένο στην jazz που οι ίδιοι διοργάνωσαν στο Βερολίνο. To project Jazzsteppa δημιούργησαν και αποτελούν οι Ισραηλινοί τζαζίστες Gal Bar-Adon και Gal Moore που ζουν εδώ και χρόνια ανάμεσα σε Λονδίνο και Βερολίνο.

Πρώτες τους κυκλοφορίες ήταν τα 12ιντσα Jakin/Two στην Hotflush recordings και Five στην MG77 το 2008, ενώ έναν χρόνο αργότερα διέθεσαν τα Big Swing Sound στην Studio Rockers και Αlpha/Shamen με την συμμετοχή του συμπατριώτη τους Borgore στην Police in Helicopter. Τότε, το 2009 κυκλοφόρησαν το ομώνυμo και μοναδικό τους album Jazzsteppa, που ήταν self released και περιλάμβανε 3 από τα tracks που είχαν ήδη βγάλει αλλά και 7 νέα κομμάτια, ανάμεσά τους το America B που έμελλε να τους απογειώσει. Το περασμένο καλοκαίρι του 2010 έβγαλαν μέσω της Studio Rockers το Sweet Tooth EP με ακόμη δύο εξαιρετικά κομμάτια, τα Investment Decision και Sweet Tooth, αλλά και λίγο πιο πρόσφατα μια μίνι συλλογή, το Fuck Jazzsteppa vol.1. Παράλληλα μετρούν αρκετές πια live εμφανίσεις, κυρίως στην Ευρώπη, και συνεργασίες με άλλα αξιόλογα ονόματα της dubstep σκηνής.

Jazzsteppa έρχονται για live που θα συγκλονίσει το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στο Βlock33, με είσοδο στα 10eu, και δικά τους sets επίσης από τους paranoisers DJ Booker και Βurning City. Tην προηγούμενη, Παρασκευή 11/2, oι Jazzsteppa εμφανίζονται στο Six Dogs στην Αθήνα με support από το σχήμα των Jumping Judas και τους paranoisers DJ Santo & Sick Booze, με 300 limited εισητήρια στα 10eu. be_there!
Σε λίγες ημέρες μία αποκλειστική συνέντευξη που εξασφάλισε ο Paranoise με τους Jazzsteppa θα αναρτηθεί στο παρόν blog. stay tuned ;-)

5 comments:

Anonymous said...

ti exei na ginei??

Anonymous said...

XAMOS!!!! gia megala gousta.......

eirhnh! said...

gia ta dika mas ta gousta!!!

Anonymous said...

kai interview???? gamwwwwww!!!!! big big ups

Anonymous said...

kali fasi!!!!
;-) tsiars reee