Friday 11 February 2011

Νostalgia 77 Octet live in Greece

Μία ιδιαίτερη και πολύ ενδιαφέρουσα μπάντα από το Λονδίνο επισκέπτεται την ερχόμενη εβδομάδα την Ελλάδα για 3 live εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιδραστικά ονόματα στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης Jazz, τους Nostalgia 77 Octet, την μπάντα δημιούργημα δηλαδή του Nostalgia 77 aka Ben Lamdin και μέλος της σπουδαίας δισκογραφικής Tru Thoughts.

Οι Nostalgia 77 από το 2004 που ξεκίνησαν την πορεία τους σαν μπάντα ως σήμερα έχουν δείξει μέσω της δικής τους οπτικής τον δρόμο στην εξέλιξη του jazz ήχου, εξέλιξη η οποία βασίζεται σε πειραματισμούς και ταίριασμα της Jazz με άλλα μουσική είδη και στοιχεία από electronic, fusion, soul και funk. Αποτελούν χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά ονόματα της Jazz σήμερα, όπως αυτή εκφράζεται κυρίως στο Λονδίνο και την Νέα Υόρκη. Στην μπάντα συμμετέχουν από την αρχή της πορείας της αρκετοί από τους καλύτερους μουσικούς του Λονδίνου, όντας απόφοιτοι της Royal Academy of Jazz και της NYJO Alumni σχολής, και έτσι, σαν συνέπεια αυτών οι Νostalgia 77 Octet παρουσιάζουν κάθε φορά ένα άρτιο και καθηλωτικό αποτέλεσμα, τόσο στα releases τους όσο και στις live εμφανίσεις τους.

Στα 7 χρόνια της μέχρι τώρα πορείας στην δισκογραφία του Benedic Lamdin και της μπάντας του, oι Nostalgia 77 έχουν κυκλοφορήσει 3 studio albums και 9 ακόμη 12ιντσα και 7ιντσα, όλα εκ των οποίων μέσω της Tru Thoughts. Παράλληλα αξιοσημείωτες είναι οι πολύ καλές συνεργασίες τους με άλλους μουσικούς και σχήματα, όπως Amon Tobin, Quantic, Dj Format, Herbaliser, Natural Self, αλλά η κορυφαία ίσως αυτών ήταν τα κομμάτια που βγάλανε με την Alice Russel και τους έκαναν ευρύτερα γνωστούς. Μία μπάντα που δεν μπορεί παρά να σε συναρπάσει στα live της...

Έχουμε την ευκαιρία να τους παρακολουθήσουμε, 18 & 19 Φεβρουαρίου στο 6 D.o.g.s στην Αθήνα σε ένα event υπό την διοργάνωση της Demo Mode και της Lovelight productions, με τα εισιτήρια να κοστίζουν 20eu στην είσοδο και σε προπώληση από το Ticket house, ενώ τα εκπτωτικά είναι στα 15eu πατώντας εδώ. Την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου οι Νostalgia 77 ανεβαίνουν βόρεια, για ένα live στην Θεσσαλονίκη και το Βlock33, όπου opening act θα κάνουν οι Lost in the Woods, με τα εισιτήρια να κυμαίνονται στα 14eu εκπτωτικά εδώ, 18eu προπώληση από τα Μetropolis και 23eu on door. H απόλυτη jazzy εμπειρία..

2 comments:

Anonymous said...

Πάντα τέλεια άρθρα παιδιά!
Very nice once again!
Θα είμαστε εκεί...

Anonymous said...

einai i sigxroni Jazz oi Nostalgia... sosto!!! ligo akriva ta eisitiria omos, alla einai mpanta pou axizei ok. polla omos ta 20 evro.