Friday 12 March 2010

Βαρύ Μπάσο live report

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν σίγουρα μία πολύ καλή ευκαιρία για ένα σύντομο ταξιδάκι στην Αθήνα -το οποίο τελικά κράτησε 2-3 μέρες παραπάνω. Μία σημαντική αφορμή ήταν και το ''ΒΑΡΥ ΜΠΑΣΟ'' το Σάββατο 6 Μαρτίου στο Bios με ένα line up φωτιά που μου δημιούργησε τις καλύτερες προσδοκίες για μία βραδιά με πολύ πολύ μπάσο. Η συνταγή του περασμένου Σαββάτου ότι καλύτερο έχει ''παίξει'' τον τελευταίο καιρό, Flying Lotus (Warp/Brainfeeder) σε ένα οπτικοακουστικό Live, King Midas Sound Live(Hyperdub), The Bug (Ninja Tune/Rephlex) και τέλος ο Jamie Vexd (Planet Mu).

Δυστυχώς αργήσαμε αρκετά μέχρι να μπούμε στο Bios, βάλε μία δόση κυκλοφοριακού στην Πειραιώς, λίγο ψάξιμο μέχρι να βρούμε το Bios, που είναι μεν πάνω στην Πειραιώς αλλά δεν φαίνεται καθόλου απ' έξω, άσε που λόγω της μπουζουκοκατάστασης που επικρατεί στην Ιερά Οδό πρέπει να κάνεις face control για να βρείς κάποιον να σου εξηγήσει που να πας, βάλε και μισή ώρα για parking, φτάσαμε μίαμιση το πρωί ενώ οι πόρτες άνοιγαν στις 23¨00! Οπότε πάνε σχεδόν τα μισά live που είχε η βραδιά. Φτάνω λίγο πριν το κλείσιμο του Jamie Vexd ο οποίος μου έφτιαξε την διάθεση για όσο τον άκουσα, ενώ όσον αφορά τους King Midas Sound αργότερα έμαθα οτί βγήκαν με μιάμιση ώρα καθυστέρηση και λόγω κάποιων προβλημάτων στον ήχο το live τους δεν έδωσε τα αναμενόμενα.

Και ξαφνικά νάτος ' ο απόλυτος beat maker o άνθρωπος που έχτισε μία ολόκληρη σκηνή στo L.A. για πρώτη φορά στην Ελλάδα live on stage σε ένα οπτικοακουστικό live που έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλο τον κόσμο. Γύρω στις δύομιση αρχίζει αυτό που ακολούθησε στην συνέχεια ήταν απλά μαγικό. Καταιγιστικός, ταξιδιάρης και σπασιματικός ταυτόχρονα έδωσε το δυνατότερο live act που έχω ακούσει εδώ και καιρό με συναρπαστικά hip hop beatz μέχρι techno αλα Mr Oizo να κλωνίζουν το Bios και όλους όσους βρέθηκαν εκεί, ενώ ο ίδιος ο Flylo φαινόταν εκστασιασμένος, δεν σταμάτησε να χαμογελάει σε όλη την διάρκεια του live.

Μετά τον Flying Lotus που τα σάρωσε όλα, ο κόσμος σιγά σιγά αραίωσε με 100-150 άτομα περίπου να μένουν για να ακούσουν τον Βug μαζί με τον Flow Dan. Φυσικά ξέραμε τι θα ακολουθήσει, άγριο σχεδόν primitiv mc'ing από τον Flow Dan και δυνατά dubstepoειδή από τον Bug για το απόλυτο σφυροκόπημα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα μερικά θριψαλισμένα πλευρά και πίασίματα σε όλο το σώμα το επόμενο πρωί.

Μαγική βραδιά το Βαρύ Μπάσο και πολλά congrats στην a:formal και την ομάδα του Bios που έκαναν το event. Επόμενο ραντεβού στις 10 Απριλίου με Shackleton, Darkstar, Magnetic Man a.k.a. Benga b2b Skream & Artwork ++μερικά ονόματα ακόμα τα οποία περιμένουμε να ανακοινωθούν λίαν συντόμως.
cheers m8s