Wednesday 2 July 2008

EJEKT festival 2008

Eπίσημη ώρα έναρξης, 17:20μμ .. Στο festival, στο ολυμπιακό κέντρο ξιφασκίας (περιοχή ελληνικού) φτάσαμε γύρω στις 19:30μμ κάνοντας την είσοδό μας με το τραγούδι Τrue and False των Hercules and Love Affair. Εντάξει, ήρεμα πράγματα.. απολαύσαμε το θέαμα "της"(?) Νοmi εεε και κουνηθήκαμε ελαφρως στο ρυθμό.. Προς το φινάλε τους, το πήραμε απόφαση να χωθούμε στη διπλή ατέλειωτη ουρά για να πάρουμε κουπόνια για μπύρες και νερά και στη συνέχεια μετακινηθήκαμε στην εξίσου ατέλειωτη ουρά ώστε εντέλει να πάρουμε τα γαμημένα ποτά!!! Γενικά όλη η διαδικασία κράτησε γύρω στο τέταρτο με 20λεπτο.. Ήταν ψιλοαπαράδεκτη αυτή η φάση με τα ποτά... Θα μπορούσε να υπήρχε διαφορετικό stand μόνο για νερά κλπ... Πάντως παρατήρησα ότι το στάδιο είναι πολύ καλό για συναυλίες γιατί προσφέρει καταπληκτική σκιά!!

Ωστόσο, μετά εμφανίζονται οι Stereo Mc's, οπότε ξεχνάς την ταλαιπωρία των ποτών κλπ και βιάζεσαι να χωθείς μπροστά στα κάγκελα με σκοπό να χτυπηθείς όσο σου επιτρέψει το playlist που θα ετοίμαζαν... Πραγματικά τα έσπασαν...Ανέβηκε πολύ η διάθεση, η ενέργεια, τα ΠΑΝΤΑ ήταν απλά Γαμώ!!! Γενικά το πλήθος, αφού είχε συσσωρευθεί αρκετά, πλέον γούσταρε, αν και νομίζω πως δεν ήταν και πολύ ξεσηκωμένο όσο θα έπρεπε! Στο μισό live ακούστηκαν κομμάτια από το νέο album Double Bubble, πιο ηλεκτρονικό από τα προηγούμενα, ενώ στο άλλο μισό πολλά παλιά γνωστά και γαμηστερά τραγούδια από Supernatural και άλλα albums όπως: Connected, Step It Up, Elevate My Mind κλπ, που μας έκαναν να χορέψουμε και να ιδρώσουμε... Έπαιξαν γύρω στη 1.30 ώρα χωρίς να 'μαι απολύτως σίγουρος, άλλωστε ήταν ΑΨOΓΑ και κανείς δεν κοιτούσε την ώρα!!!!

Αφού τέλειωσαν οι Stereo Mc's και σύμφωνα με το πρόγραμμα -που δεν μπορώ να πω ότι τηρήθηκε με ακρίβεια καθώς οι James ήταν να βγουν 22:15 και εμφανίστηκαν γύρω στις 23:00- εμφανίστηκαν οι εν λόγω James.. Οι James αποτέλεσαν την πιο πολυσυζητημένη μπάντα του festival που όμως κατα προσωπική μου άποψη, ήταν άκυρη ανάμεσα στα υπόλοιπα ονόματα που συμμετείχαν. Προφανώς και πάλι οι περισσότεροι ήρθαν μόνο για τους James οι οποίοι ήρθαν για τρίτη φορά στην Ελλάδα, αυτή τη φορά πάλι στα πλαίσια festival (πέρσυ φιλοξενούνταν στο fly beeyond festival) τραγουδώντας κυρίως πολλά κομμάτια της καινούργιας τους δουλειάς μετά την επανασύνδεσή τους με το όνομα "Ηey Ma". Φυσικά είπαν και πολλές από τις γνωστές τους επιτυχίες..Εντέλει έχοντας ξανακούσει τους James live, μετά τους Stereo Mc's και της γαμιστερής διάθεσής μας, το μόνο πράγμα που δεν ήθελα, ήταν να ακούσω τα γλυκανάλατα τραγούδια των James. Δυστυχώς, βγήκαν για άλλη μια φορά ξεκινώντας πάλι με born of frustration και παρόλη την προσπάθεια να με συνεπάρουν και να με ξεσηκώσουν, κατέληξα να κάθομαι ψιλο-έξω από το μπούγιο και να πίνω την μπύρα μου ήρεμα βλέποντας μια ολόκληρη λαοθάλασσα (3πλασιου μεγέθους εκείνης των Stereo Μc's) να χορεύει και να χοροπηδάει ανεξέλεγκτα!!!.. ΟΚ δεν ξερω ΤΙ?! αλλά εγώ μετά τους Stereo Mc's, το χορό στους ηλεκτρονικούς τους ρυθμούς κλπ κλπ, είχα πορωθεί και προετοιμαστεί για άλλη φάση, όχι για James.. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ πάντως, ήταν όπως και πέρσυ ζωντανοί ευχάριστοι στη σκηνή και με διάθεση να πλησιάσουν το κοινό όσο πιο πολύ γίνεται..Ο Τim Booth για ακόμα μία φορά κατέβηκε από τη σκηνή και περιφερόταν ανάμεσα στο πλήθος που τον αποθέωσε. Ήταν καλό live με πολύ μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και αρκετά συγκινητικό για τη μπάντα όπως φάνηκε από ορισμένες παύσεις των μελών της... Α! και ωραίο encore... Πέρσυ μας είχαν αφήσει παραπονεμένους,(βλ.Senorita που μας το χρωστούσαν!!)Τέλος, υποσχέθηκαν πως θα ξανάρθουν το χειμώνα στην Αθήνα και αυτή τη φορά μόνοι τους..

Eν συνεχεία μεταφερθήκαμε Indoors όπως προβλέπονταν και από το πρόγραμμα , προκειμένου να ακούσουμε τους Unkle. Παρά το γεγονός ότι ήμασταν σε κλειστό χώρο, είχε περισσότερη δροσιά, αλλά χειρότερο ήχο! Γενικά μετά τους James, ο κόσμος λιγόστεψε, όμως ακόμα ήταν αρκετός. Οι Unkle έπαιξαν τα γνωστά Eye for an eye, Burn my shadow, Reign, Hold my hand, Lonely Soul και απλά τά 'σπασαν! H μουσική τους, όλα, γάμησαν!!! Πάντως με το video wall δεν κατάλαβα τι έπαιζε...παίζει να ήταν χαλασμένο. Και αυτοί γύρω στη 1.30 ώρα πρέπει να έπαιξαν δεν είμαι σιγουρος..

Όσο για digitalism δεν την πάλεψα....έφυγα!! Βρησίδια κλπ ευπρόσδεκτα στο 697*******

No comments: