Monday 28 July 2008

Discoπροτάσεις

Ένας από τους λόγους που γουστάρουμε το καλοκαίρι πολύ είναι το ότι έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να ασχοληθούμε πιο πολύ με πράγματα που μας αρέσουν. Ένα από αυτά κι η μουσική φυσικά. Ομολογώ ότι είχα να αγοράσω cd αρκετούς μήνες, το έκανα όμως πριν 2-3 μέρες προκειμένου να στηρίξω δύο συγκροτήματα από διαφορετικά είδη μουσικής, με διαφορετικό τρόπο αντίληψης της μουσικής σήμερα, με 2 όμως κοινά, είναι Θεσσαλονικείς και "το έχουν". O λόγος για τους Sleepin Pillow και τους Κακό Συναπάντημα.

Οι Sleepin Pillow είναι από τα καλύτερα groups που έχω δει πιστεύω σε live. Τους είχα δει 3 φορές και η γνώμη μου είναι πως πρόκειται για την σπάνια περίπτωση στην οποία ένα συγκρότημα αποδίδει καλύτερα στο live. Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Shift Records το 1ο τους CD με τίτλο Apples on an Orange Tree στο οποίο περιλαμβάνονται 13 τραγούδια σε experimental/alternative rock μελωδίες πάντα, με πολλά στοιχεία ethnik. Το cd κατά την γνώμη μου έχει συνοχή, ενώ πρωτοτύπησαν οι Pillow και πάλι, με το ύφος που δώσανε στο cd τους. Το booklet κοσμούν ασπρόμαυρες fotos από τις οικογένειες των μελών του group δίνοντας ένα ύφος διαφορετικό από τα συνηθισμένα, αλλά ταιριαστό με την μουσική λογική των S.P. Έχουν την ικανότητα να σε ταξιδεύουν, και τώρα με την κυκλοφορία του δίσκου το επιβεβαιώνουμε again. Άρτιος κι ο ήχος, η παραγωγή, το προτείνω ανεπιφύλακτα για κάτι εναλλακτικό. Πέρα από τα 6 μέλη του group, στον δίσκο αυτό συμμετέχουν άλλοι 13 μουσικοί για να βγει αυτό το ωραίο αποτέλεσμα. Μοναδικό μείον πιστεύω είναι η τιμή, 18 euros είναι πολλά, ωστόσο δεν νομίζω ότι εξαρτάται και πολύ από τους ίδιους η τιμή. Γαμημένες εταιρείες... Αξίζουν πάντως, και θα πάνε μπροστά οι Sleepin Pillow, i 'm sure!

Δεύτερη πρόταση, μία άλλη μου συμπάθεια, οι Κακό Συναπάντημα και το ομώνυμο cd που κυκλοφόρησαν προς τα τέλη Ιουνίου. Χωρίς δισκογραφική εταιρεία οι Κ.Σ. που έχουν διαφορετική λογική. Αυτό όμως δεν επηρέασε πολύ το αποτέλεσμα, αφού η ερασιτεχνική δουλειά μπορεί να είναι εξίσου ωραία και προσεγμένη. Και είναι στον συγκεκριμένο δίσκο. 10 tracks περιλαμβάνει το cd εκ των οποίων τα περισσότερα είναι καινούρια. Reggae ρυθμοί και φύγαμε καλοκαιριάτικα! Από τα new ones ξεχωρίσα το last one, "Κατανάλωση", ενώ και τα Positive, Που πας μου άρεσαν πολύ. Τα παλιότερα κομμάτια τους που βρίσκοναι στον δίσκο είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα και βελτιωμένα. Ξεχωρίζει αυτή η μπάντα για τον στίχο της και την καλή διάθεση που σου μεταδίδει παρόλο το καταγγελτικό ύφος των περισσότερων τραγουδιών. Urbanιλίκι 100% η εμφάνιση του cd, ωραίο μεν, αλλά περίμενα κάτι πιο χαρούμενο, ίσως λόγω καλοκαιριού να το λέω αυτό, δεν ξέρω, μπορεί να κάνω λάθος. Η φωτογραφία όμως στο εξώφυλλο είναι ωραία, μετράει μάγκες. Τέλοσπάντων, οι Κακό Συναπάντημα πάνε πολύ καλά, ιδίως μέσα στο 2008, και περιμένουμε πολλά από αυτούς και στο μέλλον. Ήδη μας χάρισαν αρκετά, αλλά είμαστε απαιτητικοί γιατί τους γουστάρουμε! Το cd τιμάται στα 5 euros και θα το βρείτε σε επιλεγμένα μαγαζιά σχεδόν σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Αξίζει, τιμήστε τους!

Για να συναντήσετε διαδικτυακά τα δύο groups, http://www.myspace.com/sleepinpillow, http://www.sleepinpillow.com και http://www.myspace.com/kakosynapantimaband. Έχουν και αρκετά live προγραμματισμένα προσεχώς τόσο οι Sleepin Pillow, όσο και οι Κακό Συναπάντημα. Ψάξτε τους!

1 comment:

Lay Dee Jane said...

mhn aggizeis, mono na perpatas, dixws tautothta ston dromo mh gyrnas...