Friday 30 March 2012

CryptiC is this week's Guest DJ

Tο Σάββατο 31/03 θα έχουμε την μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στον αέρα του Paranoise Radio, στα πλαίσια του guest dj section, ένα αποκλειστικό mix set που μας ετοίμασε ο CryptiC!

Ο Γιάννης Τσιώνης, ή αλλιώς ‘cryptic’, μεγαλωμένος δίπλα σε μία μεγάλη συλλογή βινυλίων απ' όλη την ξένη και ελληνική ροκ μουσική σκηνή του '60 να κοσμεί το σαλόνι του σπιτιού, ήταν αδύνατο να μην μπει από μικρή ηλικία στα μουσικά στέκια και σιγά-σιγά να αναζητά και μόνος του τι συμβαίνει στην σύγχρονη μουσική.

Έτσι, ξεκινώντας δειλά παίζοντας σε μαγαζιά ροκ, φανκ και τζαζ μουσική άρχισε η μεγάλη αγάπη για την μουσική. Οι επιρροές στην Κατερίνη όμως -τόπος γέννησης- ήταν ελάχιστες με μεγαλύτερο κίνημα αυτό της hip-hop, γεγονός που τον μύησε και στην παραγωγή samples για τοπικές μπάντες.

Φτάνοντας στη Ξάνθη, τα ακούσματα πληθύναν και τα σκηνικά τον έβαλαν πλέον στην λογική της ηλεκτρονικής μουσικής. Η αρχή έγινε από τα εύκολα…funky breaks, liquid και jungle drum and bass, γρήγορα όμως ξεκίνησε η ενασχόληση με πιο απαιτητικά είδη όπως 2step, future garage, IDM, minimal και neurofunk dnb με τελευταίο αυτό της dubstep. Πλέον τα ακούσματα επικεντρώνονται στα βαριά μπάσα της dubstep και neurofunk dnb με τα mix να δοκιμάζονται το ένα μετά το άλλο.

Μεθυσμένος λοιπόν από τα ατμοσφαιρικά και μινιμαλιστικά μπάσα της old-school dubstep, προέκυψε το πρώτο ‘neighbors headache mix’ που χωρίζεται σε δύο μέρη, με το δεύτερο να παίζει σε ψηλότερες συχνότητες, διατηρώντας τον σκοτεινό χαρακτήρα του είδους και το κεφάλι του γείτονα μονίμως απασχολημένο… Cyrus, DJ Madd, Culprate, Goth Trad και Genetix είναι μερικοί από τους συμπεριλαμβανόμενους στο mix.

1 comment:

Jmx1 said...

kalh fash